Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šķēpmetēja Lazdiņa pasaules junioru čempionātā pārvar kvalifikāciju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šķēpmetēja Lazdiņa pasaules junioru čempionātā pārvar kvalifikāciju
Elza Lazdiņa. Foto: Romāns Kokšarovs/athletics.lv

LETA. Latvijas sportiste Elza Lazdiņa trešdien Limā pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā šķēpa mešanā pārvarēja kvalifikāciju un nodrošināja vietu finālā.

A kvalifikācijas grupā Lazdiņa jau pirmajā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu, raidot šķēpu 49,11 metrus tālu. Nākamajos divos piegājienos viņas šķēps lidoja 47,43 un 42,23 metrus tālu.

Latvietes grupā labāko rezultātu sasniedza vāciete Mirja Lukasa, kura sasniedza 56,76 metrus, bet Lazdiņai padevās piektais labākais rezultāts. Kopvērtējumā Latvijas šķēpmetēja ierindojās 11. pozīcijā.

Lai iekļūtu finālsacensībās, kas norisināsies piektdien, šķēps bija jāraida vismaz 53 metrus tālu vai arī kopvērtējumā jāiekļūst starp 12 labāko rezultātu īpašniecēm.

Latviju Limā pārstāv 18 vieglatlēti, kuri startē 11 disciplīnās. Trīs no Latvijas izlases dalībniekiem - Brenda Džiliana Apsīte, Loreta Bērziņa un Emīls Lamba - vēl ir jauniešu (U-18) vecumā.

Latvijas vieglatlēti kopš 1986.gada, kad labākie startēja PSRS izlases sastāvā, ir izcīnījuši 11 medaļas - četras zelta, piecas sudraba un divas bronzas. Visvairāk godalgu - divas zelta, trīs sudraba un viena bronzas medaļa - Latvijas vieglatlētiem ir bijis šķēpa mešanā.

20. pasaules junioru čempionāts Limā beigsies 31.augustā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-08-28 20:18, pirms 3 nedēļām
Nu šis tiešām ir MILZĪGS sasniegums. Pēc sezonas labākajiem rezultātiem viņai bija 3 sliktākais rezultāts(23 no 25) un stabili nevajadzēja tikt finālā. Tomēr viņa tika finālā takā varētu noteikti teikt,ka viņa ir šo kvalifikācijas sacensību lielākais pārsteigums.

     [+] [-]

, 2024-08-28 22:00, pirms 3 nedēļām
Edvards Grīgs rakstīja: Nu šis tiešām ir MILZĪGS sasniegums. Pēc sezonas labākajiem rezultātiem viņai bija 3 sliktākais rezultāts(23 no 25) un stabili nevajadzēja tikt finālā. Tomēr viņa tika finālā takā varētu noteikti teikt,ka viņa ir šo kvalifikācijas sacensību lielākais pārsteigums.
Nu, nepārspīlēsim, atpalikt četrus metrus no kvalifikācijas normatīva un laimīgas sagadīšanās rezultātā iekļūt 12-niekā, nez vai tas ir kāds izcils sasniegums, skatoties uz nākotnes perspektīvu. Tur šogad lielākā daļa aizbraukušo jauniešu izskatās kā bezmaksas ekskursijā aizbraukuši uz otru pasaules galu, par izrādīto centību treniņos, nevis cerībā uzrādīt kaut cik konkurētspējīgus rezultātus.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-28 23:16, pirms 3 nedēļām
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, nepārspīlēsim, atpalikt četrus metrus no kvalifikācijas normatīva un laimīgas sagadīšanās rezultātā iekļūt 12-niekā, nez vai tas ir kāds izcils sasniegums, skatoties uz nākotnes perspektīvu. Tur šogad lielākā daļa aizbraukušo jauniešu izskatās kā bezmaksas ekskursijā aizbraukuši uz otru pasaules galu, par izrādīto centību treniņos, nevis cerībā uzrādīt kaut cik konkurētspējīgus rezultātus.
Jauniešiem neierasta situācija. Aklimatizācija citai laika joslai. Daudzi eiropieši vispār pirmo reizi tik tālu. Bez tam Limā patlaban ir diezgan auksts. Temperatūra 12-16C. Humbolta straume nes aukstus dienvidu vējus no Antarktīdas puses. Pēc Eiropas vasaras tas nav patīkami. Jāprot pielāgoties, ne visiem tas izdodas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-28 23:19, pirms 3 nedēļām
Elza Lazdiņa - jāatceras, mēs par viņu noteikti vēl dzirdēsim.

     [+] [-]

, 2024-08-29 02:03, pirms 3 nedēļām
otins rakstīja: Elza Lazdiņa - jāatceras, mēs par viņu noteikti vēl dzirdēsim.
Tādā sporta veidā izsisties kaut cik necik elitē - tur jābūt ne tikai kārtīgām 'olām' bet labai ģenētikai un izcilai treneru darbībai

     [+] [-]

, 2024-08-29 07:58, pirms 3 nedēļām
otins rakstīja: Elza Lazdiņa - jāatceras, mēs par viņu noteikti vēl dzirdēsim.
Vēl papildināšu ENKI- vēl, bez ģenētikas, jābūt ģimenes entuziasmam un finansēm, jo Latvijas dārgā sporta skolu sistēma nevis nodrošina īpašus apstākļus talantu izkopšanai, bet tur svarīgi ir tikai "nokomplektēt minimālā skaita grupu", lai tik trenerim sanāk aldziņa. Un nevienu neinteresē, kur tas jaunietis paliek pēc izmešanas no sporta skolas pēc vidusskolas pabeigšanas, jo Latvijā studentu sports ir katastrofālā līmenī.
Un runājot par treneriem- pēc tam, kad visi pašpārliecinātie vadošie Latvijas šķēpmetēji tika pametuši Latvijas izcilo, veco trenerīti, kura viņus atveda līdz pirmajiem lielajiem panākumiem, jo redz, "viņi ir pārauguši viņas līmeni" un pārgājuši pie visādiem somiem un čehiem, kas ir noticis ar lielo izrāvienu tālāk? Tup visi pārteipoti ar saplēstām saitēm un čīkst par bērnu metieniem atbildīgākajos mačos.
Novēlu meitenei sastapt īsto treneri un nepārrauties jau junioru mačos, pat ja sporta skolas direktore un Co spiež uz rezultātiem un startiem katru nedēļu.