Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Cimanovska pārdod medaļu un ziedo naudu Baltkrievijas sportistu atbalstam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Cimanovska pārdod medaļu un ziedo naudu Baltkrievijas sportistu atbalstam
Kristīna Cimanovska. Foto: scorum.com

Baltkrievu sprintere Kristīna Cimanovska "eBay" izsolē pārdevusi 2019. gada Eiropas spēļu sudraba medaļu, bet iegūtos līdzekļus pārskaitīs Baltkrievijas sporta solidaritātes fondam.

Cimanovska 2021. gada 9. augustā ielika medaļu izsolē. Termiņš beidzās 26. augustā un godalga tika pārdota par 21 tūkstoti ASV dolāru. Sportiste neslēpa prieku. “Esmu ļoti laimīga, ka spējām pārdot medaļu. Pat negaidīju, ka to nopirks par tādu summu. Pircēju pagaidām nezinu, taču labprāt iepazītos.”

Baltkrievijas sporta funkcionāri atsauca sportisti no starta 200 metru distancē. Vadītāji centās piespiest viņu startēt 4x400 metru stafetē, bet pēc Cimanovskas atteikuma vēlējās aizgādāt no Tokijas uz dzimteni.

Cimanovska lidostā lūdza Japānas varas iestāžu palīdzību, pāris dienas pavadīja Polijas konsulātā, bet vēlāk caur Vīni aizlidoja uz Varšavu. Polijas valdība piešķīra viņai poļu sporta pilsonību, tādējādi sprintere pēc trīs nedēļu pārtraukuma atgriezās sacensību apritē.

Baltkrievu basketboliste Jekaterina Sņitina februārī pārdeva “EuroBasket Women 2007” bronzas medaļu par 10 100 dolāru, līdzekļus ziedojot Baltkrievijas sporta solidaritātes fondam.

Izmantotie resursi:
https://bytribuna.global.ssl.fastly...
Baltkrievijā izveidots sportistu “melnais saraksts”
https://www.facebook.com/bssfbel
Baltkrievijas delegācijā septiņi sportisti, kuri nostājās pret Lukašenko režīmu
Baltkrievijas sportistu vēstule pret prezidenta vēlēšanu viltošanu