Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lagzdiņš: "Vienam valsts uzņēmumam ilgtermiņā jākļūst par LVS atbalstītāju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lagzdiņš: "Vienam valsts uzņēmumam ilgtermiņā jākļūst par LVS atbalstītāju"
Arnis Lagzdiņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

27. martā risināsies Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenta vēlēšanas. Vienīgais kandidāts ir Arnis Lagzdiņš, kurš no 1993. līdz 2001. gadam jau bija šajā amatā. Pretendents atklāj, ka ievēlēšanas gadījumā tuvāko divu gadu galvenā prioritāte būs Daugavas stadiona sakārtošana. Bez tam jāuzlabo treniņu apstākļi un sacensības jāpadara skatītājiem interesantākas, kā arī jāpiesaista finansējums, lasāms laikrakstā "Diena".

Ir daudz dažādu sporta veidu. Kāpēc bērniem pievērsties tieši ar vieglatlētikai? Jāseko pasaules trendencēm un jāveido sacensības interesantākas, tāpat svarīgas ir programmas bērnu un jauniešu vieglatlētikā, norāda Lagzdiņš. Latvijas galvaspilsētā treniņu apstākļi nav labvēlīgi. "Man grūti iedomāties, kādai ir jābūt motivācijai un vēlmei, lai savu bērnu aizvestu uz treniņiem Rīgas manēžā, kur viss notiek puskrēslā," norāda speciālists. Bez labiem treniņu apstākļiem nevar cerēt uz masveidīgumu. LVS prezidenta amata kandidāts lēš, ka labākajā gadījumā Rīgas jaunā manēža varētu tikt uzcelta divu gadu laikā, bet te iespējami šķēršļi, kas var padarīt šo procesu ilgāku.

Finansējumu iespējams piesaistīt, pateicoties labiem sportistiem. Un tādi mums ir. Bez tam "nedaudz jāmaina sacensību tradicionālais formāts, ļaujot vieglatlētikai kļūt tuvākai skatītājiem," atzīst Arnis Lagzdiņš. Citviet Eiropā vieglatlētu mači notiek arī uz ielas vai lielveikalā.

Latvijas vieglatlētikas potenciālais vadītājs norāda, ka tuvāko piecu gadu laikā mūsu valstij nav izredžu rīkot, piemēram, U20 Eiropas čempionātu, jo nevaram izpildīt izvirzītās prasības.

Pēc izmaiņām ziedošanas sistēmā palielinājušās problēmas ar sporta finansējumu. Prezidenta amata kandidātam ir pārliecība, ka "vienam valsts uzņēmumam ilgtermiņā ir jākļūst par LVS atbalstītāju." Ievēlēšanas gadījumā tuvāko divu gadu galvenā prioritāte būs Daugavas stadiona sakārtošana, jo citādi nebūs jēgas "sapņot par naudas pelnīšanu vieglatlētikai."

64 gadus vecajam Lagzdiņam ir pozitīva attieksme pret to, ka vieglatlēti mēdz pāriet uz bobsleju. Var nākties izdarīt izvēli, ja vieglatlētam neizdodas tikt uz olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Māris Zembergs