Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lopess pēdējos kilometros apdzen ķīnieti Vangu un uzvar 20km soļojumā

Rolands Eliņš

Lopess pēdējos kilometros apdzen ķīnieti Vangu un uzvar 20km soļojumā
Migels Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Par pasaules čempionu 20km soļošanā kļuvis Spānijas sportists Migels Lopess, kurš pēdējos kilometros atņēma zelta medaļu Ķīnas soļotājam Ženam Vangam.

Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā ļoti tuvu zelta medaļai bija mājinieks Žens Vangs, kurš distances otrās puses sākumā veica atrāvienu no sekotāju grupas. Diskvalificēts jau bija pasaules rekordists Jusuke Suzuki, kurš bija Japānas drošāka cerība uz medaļu Pekinā. Vangam pakaļ metās spānis Migels Lopess, kuram sekoja ekvadorietis Andress Čočo un kanādietis Bendžamins Torns.

Čočo drīz tika diskvalificēts, savukārt Vangs bija ticis jau pie diviem brīdinājumiem par soļošanas stila pārkāpšanu. 17. kilometrā Lopess viņu uz brīdi panāca, tāpat kā vēlreiz pēc kilometra, taču abas reizes Vangs spēja atkal atrauties. Taču piecas minūtes pirms finiša Lopess beidzot tika Vangam garām un trešo reizi vairs no savām pozīcijām neatkāpās, uzvarot ar jaunu personisko rekordu 1:19.14. Vangs atpalika par 15 sekundēm un ieguva sudrabu, bet Tornam bronzas medaļa.

Lopess ir pirmais Spānijas sportists, kurš jelkad kļuvis par pasaules čempionu šajā distancē, savukārt Āzijas valstis vēl nekad nav izbaudījušas PČ zeltu 20km soļojumā. Tiesa, Ķīna bija vienīgā, kuru šodienas soļojumā pirmajā desmitniekā pārstāvēja trīs sportisti.

Tikmēr aizvadītas kvalifikācijas sacensības lodes grūšanā vīriešiem, 400m skrējienā vīriešiem un 100 metru sprints sievietēm. Lodes grūšanā labākais rezultāts Džo Kovakam ( 21.36m), bet vēl 21 metra robežu pārsniedza vācietis Davids Storls. Lai iekļūtu finālā, jaunzēlandietim Džeko Gilam pietika ar 19.94 metriem. Ar savu sezonas labāko rezultātu (20.23) finālā teorētiski būtu iekļuvis arī Latvijas sportistis Māris Urtāns, kurš gan pasaules čempionātam nekvalificējās.

Ļoti augstvērtīgi rezultāti uzrādīti 400 metru sprintā vīriešiem, kur Saūda Arābijas sportists Jusefs Masrahi un jamaikietis Rašīns Makdonalds uzrādīja laiku 43.93 sekundes, kas ir visu laiku labākais rezultāts olimpisko spēļu vai pasaules čempionātu pirmajās kārtās.

Vakara sesija šodien Pekinā sāksies 13:30, kurā cīņu par augstām vietām septiņcīņā ar 800 metru skrējienu noslēgs arī Laura Ikauniece-Admidiņa, bet 16:15 pēc Latvijas laika norisināsies viens no vieglatlētikas pasaules gaidītākajiem notikumiem - 100 metru sprinta fināls vīriešiem, kura pusfināli sāksies 14:10.

20 km soļošana vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks
1.M. LopessSpānija1:19.14 (PB)
2.Ž. VangsĶīna1:19.29
3.B. TornsKanāda1:19.57 (NR)
4.I. GlavansUkraina1:20.29
5.Z. CaiĶīna1:20.42
6.C. BonfimsBrazīlija1:20.44

Izmantotie resursi:
IAAF World Championships | iaaf.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-23 12:19, pirms 9 gadiem
Kaut kas par vieglatlētikas PČ? Nopietni? Respect, veči, respect!