Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dimanta līgā Romā Latvijas līdzjutējus priecēs Palameika un Radeviča

Jānis Pārums

Dimanta līgā Romā Latvijas līdzjutējus priecēs Palameika un Radeviča
Ineta Radeviča
Foto: AFP/Scanpix

Publiskoti provizoriskie starta saraksti Dimanta līgas trešajam posmam vieglatlētikā, kurš 26.maijā notiks Itālijas pilsētā Romā. Starp dalībniekiem ir arī divas Latvijas sportistes – šķēpmetēja Madara Palameika un tāllēcēja Ineta Radeviča.

Sieviešu šķēpmešanā šosezon Dimanta līgā būs pirmoreiz. Uz starta izies deviņas šķēpmetējas, tostarp Latvijas rekordiste Madara Palameika (64.51), kas maija sākumā Jelgavā sezonu iesāka ar metienu pāri 61 metram – 61.01. Šoreiz gan konkurence būs krietni spēcīgāka nekā pašu mājās, kas liek cerēt arī uz augstvērtīgāku rezultātu. Palameikai konkurenci sastādīs olimpiskā vicečempione un sezonas līdere Marija Abakumova (Krievija), Eiropas čempione Linda Stāla, Eiropas vicečempione Kristīne Obergfola (abas Vācija), pasaules rekordiste Barbora Špotakova (Čehija) un citas. Sezonas rangā Palameikai šobrīd septītais labākais rezultāts, starp Romas sacensību dalībniecēm – ceturtais (aiz Abakumovas, Obergfolas un slovēnietes Martinas Ratejas).

Tāllēkšanas sektorā izies Eiropas čempione un Latvijas rekordiste Ineta Radeviča, kas šosezon jau startēja Dimanta līgas pirmajā posmā Dohā, kur ar 6.55 metriem ierindojās astotajā vietā. Romā Inetai konkurenci sastādīs gan šosezon trīs vadošās tāllēcējas Funmi Džimo (6.88, ASV), Maurena Magi (6.87, Brazīlija), Britānija Rīza (6.83, ASV), gan citas, kas sezonas rangā ir virs Radevičas.

Romā arī Bolts, Pauels un Lemetrs

Skatītājus pirmo reizi šosezon priecēs arī pasaules sprinta karalis Useins Bolts (Jamaika), kurš izies uz starta 100 metru distancē. Viņam konkurenci sastādīs tautieši Asafa Pauels, Lerons Klārks un Mario Forsits, Eiropas čempions francūzis Kristofs Lemetrs un citi. Tāpat Romā startēs tādi pazīstami vieglatlēti kā Šons Kraufords, Endrjū Hovs, Filipss Aidovu, Kristians Kantvels, Tomašs Majevskis, Lolo Džonsa un Blanka Vlasiča. Vīriešu šķēpmešana šoreiz sacensību programmā nav iekļauta. Romā nāksies iztikt bez pasaules rekordista 800 metru skrējienā Deivida Rudišas, kurš joprojām nav sadziedējis savainojumu.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

     [+] [-]

, 2011-05-23 22:36, pirms 13 gadiem
Jāni, Ineta izies taallekshanas sektoraa, nevis trissoļlekshanas.... un 6,55 Inetai bija ar celaveja palidzibu. bez veja (ar pieljaujamo +2,0m/s veja atrumu) turpat Dohaa- 6,53m

     [+] [-]

, 2011-05-23 22:37, pirms 13 gadiem
Trīssoļlēkšanas sektorā lēks tāllēkšanu? Vai tomēr lēks trijsoli? Autor, palabo