Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kārtslēcējs Ārents dārzā iekārto sektoru un pievienojas īpašam izaicinājumam

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kārtslēcējs Ārents dārzā iekārto sektoru un pievienojas īpašam izaicinājumam
Mareks Ārents. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Starptautiskā vieglatlētikas asociācija organizējusi jau divus līdz šim nebijušus izklaides pasākumus kārtslēcējiem “Ultimate Garden Clash” jeb “Dārza izaicinājums”, kuram paša iekārtotā sektorā pievienojies arī Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents.

Trīs pasaules labākie kārtslēcēji – Armands Duplantiss, Reno Lavilenī un Sems Kendriks – savu pagalmu sektoros piedalījās izaicinājumā, 30 minūšu laikā pārvarot pēc iespējas vairāk lēcienu pāri 5 metru augstumā novietotajai latiņai. Olimpiskais čempions Lavilenī un pasaules rekordists Duplantiss dalīja uzvaru, jo katrs sportists veiksmīgi pārvarēja 5 metru latiņu 36 reizes. Līdzīgā izaicinājums notika arī sievietēm, kurā uzvaru guva grieķu kārtslēcēja Katerina Stefanidi, 4 metru augstumā novietoto latiņu pārvarot 34 reizes.

Arī Latvijas labākā kārtslēcēja Mareka Ārenta pagalmā Saulkrastos uzbūvēts kārtslēkšanas sektors, ko pamanījusi Eiropas Vieglatlētikas asociācija. Mareks stāsta, ka ideja par kārtslēkšanas sektoru pagalmā radās spontāni: “Sākumā vēlējos vienu matracīti, bet beigās izdevās viss sektors. Daudz domāju par ieskrējienu, jo pagalmā ir dīvains reljefs. Nopirku koka plāksnes, mana audzēkņa Jurija Avsiščera tēvs iedeva papildus materiālus un dēļus. Pēc tam no veca stadiona dabūju kasti. Pats domāju, mēģināju, darbojos un lēnām, lēnām būvējos. Pats uztaisīju arī statīvus, jo tie ir ļoti smagi un vest negribēju. Tagad man ir paša gatavoti koka statīvi, bīdāmi uz augšu un leju.”

Līdz šim sektoru izmēģinājis pats Mareks un Ildze Bortaščenoka. Tagad, kad sporta aktivitātes ar vairākiem ierobežojumiem atļautas, brauks arī audzēkņi. Mareks domā, ka šī būs viena no svarīgākajām treniņu bāzes vietām šajā vasarā. Rudenī sektoru gan plānots demontēt.

Savā pagalmā Mareks pamēģināja arī “Ultimate Garden Clash” izaicinājumu, tiesa lēcienus veica 15 nevis 30 minūtes, lai neiedzīvotos traumās. “15 minūšu laikā uztaisīju 14 lēcienus. Augstums bija 4.90m, jo tajā brīdī vēl nevarēju latiņu pacelt augstāk. Beigās biju pārguris. Tas bija diezgan iespaidīgs izaicinājums ķermenim. Domāju, līdzīgas aktivitātes un neoficiālās sacensības tehniski varam rīkot manā dārzā. 30m celiņš ir pārvietojams, un, lai gan tas ir diezgan šaurs, to var nolīmeņot,” spriež Ārents.

Kārtslēcējs prognozē, ka oficiālo sacensību sezonas atklāšanu labākajā gadījumā augustā varētu gaidīt: “Ja sacensību sezona vispār būs, tā būs vēlu – augusts, septembris, oktobris. Rudenī Eiropā, protams, nav pateicīgs laiks sacensību rīkošanai, taču galvenais, lai visiem laba veselība. Dzirdēju, ka Norvēģijā atļauti treniņi kārtslēcējiem, bet sportisti uz treniņu ierodas ar savām plēvēm. Uzliec savu plēvi uz matrača, izlec un noņem plēvi.”

Izmantotie resursi
https://athletics.lv

     [+] [-]

, 2020-05-19 19:15, pirms 4 gadiem
Lūk arī jauns sporta veids!
Cik lēcienminūtes atvēlēt, to lems vieglatlētikas federācija un iestāsies rindā uz Olimpiskajām spēlēm ...

     [+] [-]

, 2020-05-19 19:18, pirms 4 gadiem
Tur jau pretendē visādi ielu vingrotāji, sētubumbotāji, trepju/kāpņu bizotāji u.t.t. ...
😎