Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

WADA amnestē Bolīviju un aptur Pekinas laboratorijas licenci

Agris Suveizda

WADA amnestē Bolīviju un aptur Pekinas laboratorijas licenci
WADA prezidents Kreigs Rīdijs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) savā mājaslapā paziņoja, ka ar nekavējošu efektu uz maksimums četriem mēnešiem aptur Ķīnas Nacionālās antidopinga laboratorijas licenci.

Licences apturēšanas periodā Ķīnas pilsētā Pekinā esošajai laboratorijai tiek aizliegts veikt jebkādas ar WADA saistītas antidopinga aktivitātes, ieskaitot urīna un asins paraugu analīzi. Šajā periodā visi paraugi ir jāpārved uz citu laboratoriju, kurai ir spēkā esoša WADA akreditācija.

Ķīnas Nacionālajai antidopinga laboratorijai ir iespēja 21 dienas laikā iesniegt apelāciju Sporta arbitrāžās tiesā. Licences apturēšanas periodā laboratorijai ir noteiktas piecas prasības, kuru izpildīšana ļaus laboratorijai atgūt licenci.

Tāpat WADA šodien paziņoja, ka valdes locekļi balsojumā lēma par Bolīvijas Nacionālās olimpiskās komitejas, kas reizē pilda arī Nacionālās Antidopinga organizācijas funkcijas, izslēgšanu no to organizāciju saraksta, kas neatbilst 2015. gada pasaules antidopinga kodeksam. Bolīvijas Nacionālā olimpiskā komiteja atrisināja situāciju ar neakreditētu laboratoriju izmantošanu un līdz ar to atkal ir atzīta par atbilstīgu pasaules antidopinga kodeksam.

Pagājušajā nedēļā WADA prasību neizpildīšanas dēļ atsauca licences Maskavas un Lisabonas nacionālajām laboratorijām.

Izmantotie resursi:
https://www.wada-ama.org/en/media/n...
https://www.wada-ama.org/en/media/n...