Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais olimpiskais čempions vidējās distancēs Ingebrigtsens debitē pusmaratonā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Divkārtējais olimpiskais čempions vidējās distancēs Ingebrigtsens debitē pusmaratonā
Jākobs Ingebrigtsens. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Vien pusotru dienu pēc pirmās vietas izcīnīšanas 1500 metru skrējienā Dimanta līgas posmā Briselē norvēģu skrējējs Jākobs Ingebrigtsens Kopenhāgenā debitēja pusmaratona sacensībās.

2021. gada Tokijas olimpisko spēļu uzvarētājs 1500 metru sacensībās un šovasar Parīzē 5000 metru skrējienā triumfējušais Ingebrigtsens Kopenhāgenas pusmaratonā apstājās pēc desmit kilometru veikšanas, sasniedzot rezultātu 27:27 minūtes un par 27 sekundēm labojot savu iepriekšējo rekordu desmit kilometru skrējienā, kā arī uzlabojot savas valsts rekordu, kas kopš 2021. gada oktobra piederēja Eritrejā dzimušajam Zerejam Kbromam. Atlikušajos nedaudz vairāk kā 11 kilometros Ingebrigtsens vairākas reizes apstājās un atsāka skriet, pusmaratonu pabeidzot stundā, trijās minūtēs un 13 sekundēs.

Pusmaratonā uzvarēja kenijietis Sebastjans Save, kurš skrēja 58 minūtes un piecas sekundes. No viņa par četru sekunžu tiesu atpalika ugandietis Džeikobs Kiplimo, bet vēl vienu sekundi iepalika Kenijas sportists Isaja Lasoi. Sieviešu sacīkšu uzvarētāja Mārgareta Kipkemboi no Kenijas trasi pabeidza pēc stundas, piecām minūtēm un 11 sekundēm – nepilnas divas minūtes pēc Ingebrigtsena.

Nepilnus 24 gadus vecais norvēģis pēc sacensībām izteicās: "21 kilometrs [man] ir par daudz. Pēc dažiem gadiem noteikti pamēģināšu atkal. Bija interesanti, bet arī ļoti grūti. Centos pēc iespējas ilgāk iekļauties vadošo skrējēju grupā. Norvēģijas rekords desmit metru skrējienā ir pietiekams iemesls, lai justos apmierināts ar sasniegto. Manas kājas nespēja noturēt tempu visu distanci, bet bija jautri šādi pabeigt sezonu. Tagad nekas cits neatliek – jāatpūšas."

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/news/copenh...

     [+] [-]

, 2024-09-15 14:34, pirms 3 dienām
Norvēģijas rekords desmit metru skrējienā ir pietiekams iemesls, lai justos apmierināts ar sasniegto.

ES varētu ātrāk 10 metrus pieveikt

     [+] [-]

, 2024-09-15 17:37, pirms 3 dienām
Kaut kādas amatieru runas. Vai tad viņam nebija izstrādāts skrējiena plāns un mauca uz dullo, cik ātri vien var?