Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs: "Jaunais Latvijas rekords varēja būt vēl labāks"

Jānis Pārums

Jurkevičs: "Jaunais Latvijas rekords varēja būt vēl labāks"
Dmitrijs Jurkevičs (centrā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas rekordists 1500 metros Dmitrijs Jurkevičs (3:38:71) portālam Sportacentrs.com trešdien atzina, ka pirms pāris dienām sasniegtais rezultāts sniedz gandarījumu, taču ne pilnībā, jo varējis būt vēl labāks.

"Pozitīvi, ka sasniegts jauns Latvijas rekords, taču bija dažas taktiskas kļūdas, sanāca arī pagrūstīties, īpaši pēdējā aplī, turklāt pati distance sanāca tāda nedaudz saraustīta. Pēc tā visa spriežot – tāds pieticīgs rezultāts... Var vēl krietni uzlabot. Liberecā varētu teikt, ka bija noskrieti desmit lieki metri," sacīja Jurkevičs, norādot uz rezervēm savā sniegumā.

"Tuvākajos mačos lielāku uzmanību pievērsīšu 800 metriem, vajadzēs izskriet rezultātu. Pēc tam startēšu atkal 1500 metrus," atklāja Jurkevičs. "Domāju, paspēšu gan to, gan to. Laika ir daudz, lai sasniegtu pasaules čempionāta normatīvus (800 metros B – 1:46:30 (pērn Dmitrijam 1:46.90, 1500 metros B – 3:38:00 – aut.). Ja sakritīs gan labi laika apstākļi, gan dalībnieku sastāvs, tad noteikti varēs uzskriet kaut ko labu. 800 metros noteikti jāmēģina labot personiskais rekords (1:46:44). Fiziski jūtos ļoti labi un ar katru startu paliek arvien labāk. Domāju, ka uz vasaras otro pusi un rudens sākumu būs optimālā sportiskā forma."

Jurkevičs atzina, ka tagad desmit dienas patrenēsies Latvijā, bet pēc tam ieplānojis doties uz Zviedriju, kur 28.jūnijā Stokholmā notiks sacensības "Sollentuna Grand Prix". Tur Dmitrijs skries 800 metru distanci. Par sacensībām pēc tam vēl nav 100% skaidrības.

     [+] [-]

, 2011-06-16 23:15, pirms 13 gadiem
drusku pietruka