Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pieci eiropieši pretendē uz pasaules gada labākā vieglatlēta titulu ar skriešanu nesaistītajās disciplīnās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pieci eiropieši pretendē uz pasaules gada labākā vieglatlēta titulu ar skriešanu nesaistītajās disciplīnās
Armands Duplantiss. Foto: AP/Scnpix

LETA. Pieci eiropieši ir desmit pretendentu uz pasaules 2024.gada labākā vieglatlēta titulu ar skriešanu nesaistītajās vieglatlētikas disciplīnās skaitā, pirmdien paziņoja Pasaules vieglatlētikas savienība (WA).

Piecus sportistus un piecas sportistes izvēlējās starptautiska vieglatlētikas ekspertu žūrija no visiem kontinentiem, kuros tiek piekopta vieglatlētika.

Sieviešu konkurencē uz balvu pretendē ASV diska metēja Valarī Ollmena, kur uzvarēja olimpiskajās spēlēs Parīzē un Dimanta līgā, ASV tāllēcēja Tara Deivisa-Vudhola, kura olimpiskās čempiones titulam pievienoja uzvaru pasaules čempionātā telpās, austrāliete Nina Kenedija, kura Parīzē triumfēja kārtslēkšanā, uzvarot arī Dimanta līgā, Jaroslava Mahučiha no Ukrainas, kura olimpiskās un Eiropas čempiones Romā tituliem pievienoja arī pasaules rekordu augstlēkšanā (2,10 m), un Beļģijas daudzcīņniece Nafisatu Tiama, kura Parīzes spēlēs uzvarēja septiņcīņā un sezonu beidza ar labāko rezultātu pasaulē 6880 punkti.

Vīriešiem uz balvu pretendē ASV lodes grūdējs Raiens Krauzers, kurš uzvarēja gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā telpās, Spānijas trīssoļlēcējs Džordans Diass, kurš uzvarēja Parīzes spēlēs un Eiropas čempionātā, Romā sasniedzot sezonas labāko rezultātu pasaulē 18,18 metri, Zviedrijas kārtslēcējs Armands Duplantis, kurš uzvarēja Eiropas meistarsacīkstēs un olimpiskajās spēlēs, trīsreiz laboja pasaules rekordu, pārvarot 6,24, 6,25 un 6,26 metru augstumā novietotu latiņu, kā arī kļuva par pasaules čempionu telpās un uzvarēja Dimanta līgā, Kanādas vesera metējs Ītans Kacbergs, kurš uzvarēja Parīzē un sasniedza sezonas labāko rezultātu 84,38 metri, kā arī Grieķijas tāllēcējs Miltiadis Tentoglou, kurš Eiropas un olimpiskā čempiona tituliem pievienoja pasaules čempiona laurus tāllēkšanā telpās un vasaras sezonu pabeidza ar labāko rezultātu pasaulē 8,65 metri.

Balsošana par pasaules gada labākā vieglatlēta balvas ar skriešanu nesaistītajās disciplīnās finālistiem notiek WA sociālo mediju platformās un beigsies 20. oktobrī.

21. oktobrī tiks paziņoti gada balvas pretendenti skriešanas disciplīnās, bet 28. oktobrī - gada balvas pretendenti ārpus stadiona notiekošajās vieglatlētikas sacensībās.

Balsošana par pasaules gada sportistiem sākās pirmdien.