Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šobukova koncentrēsies Londonas olimpiādei

Jānis Pārums

Šobukova koncentrēsies Londonas olimpiādei
Lilija Šobukova
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējā Čikāgas maratona uzvarētāja un Krievijas rekordiste Lilija Šobukova pēc trešās uzvaras Čikāgā nolēmusi veltīt spēkus tam, lai pēc iespējas labāk sagatavotos 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

"Jau no 13 gadu vecuma esmu sapņojusi par olimpiskajām spēlēm," sacīja Šobukova, kura jau ir piedalījusies divās olimpiādēs, taču pie medaļas nav tikusi – 2004.gadā Atēnās viņa 5000 metru skrējienā ieņēma 13.vietu, bet četrus gadus vēlāk Pekinā šajā pašā distancē bija jau sestā. Tagad Šobukova cer tikt pie godalgas maratona distancē Londonas olimpiskajās spēlēs.

Interesants ir fakts, ka Šobukova nav uzvarējusi tikai divus no sešiem veiktajiem maratoniem un abus... Londonā. Tas sportistei dod papildu motivāciju. Viņas vīrs un treneris Igors ir pārliecināts, ka Lilija būs olimpiskā čempione.

"Vieglatlētikā nonācu nejauši. Klases biedrenes mani aicināja pamēģināt, taču es ilgi pretojos, bet beigās pamēģināju. Nekad nebiju domājusi, ka būšu maratoniste. Ticu, ka varu būt vēl ātrāka," sacīja Šobukova, kura pēc Čikāgā sasniegtā Krievijas rekorda (2:18:20) kļuvusi par visu laiku otro ātrāk skrējušo maratonisti aiz Polas Redklifas (2:15:25).

Izmantotie resursi:
iaag.org