Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF pēc atkārtotām analīzēm atstādina no sacensībām 28 sportistus

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) šodien paziņoja par 28 sportistu atstādināšanu no sacensībām, balstoties uz 2005. un 2007. gadā veikto dopinga provju atkārtotām analīzēm.

IAAF pagaidām neatklāj pilnu atstādināto sportistu sarakstu. Federācijas norāda, ka lielākā daļa no 28 sportistiem vairs nav aktīvi sacensību dalībnieki. Daži no saraksta jau ir diskvalificēti, un tikai daži turpina piedalīties sacensībās. Latvijas Vieglatlētikas savienības Komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka paziņojums no IAAF vēl nav saņemts, līdz ar to nevar komentēt esošās situācijas saistību ar Latvijas sportu.

28 sportisti atstādināti no sacensībām, balstoties uz dopingu provju atkārtotām analīzēm. IAAF, pateicoties jaunāko tehnoloģiju sniegtajām iespējām un antidopinga noteikumu izmaiņām, atkārtoti pētīja Helsinkos (2005) un Osakā (2007) notikušo pasaules čempionātu laikā iegūtās analīzes. Pozitīvus rezultātus esot uzrādījušas 32 analīzes (28 sportisti). IAAF norādīja, ka šie sportisti noteikti nevarēs piedalīties 2015. gada pasaules čempionātā, kas jau drīz startēs Ķīnas galvaspilsētā Pekinā (22.-30. augusts).

Pēdējā laikā IAAF saņēmusi pamatīgu kritikas devu, īpaši pēc angļu un vācu mediju izplatītās informācijas par plaša vēriena dopinga lietošanu vieglatlētikas aprindās. "Sunday Times" ziņoja, ka laika posmā starp 2001. un 2012. gadu aizdomīgus rezultātus uzrādījuši pat 800 dopinga provju.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 20:08, pirms 9 gadiem
Smieklīgs skaits, cik vēl ar dopingu nesporto šobrīd.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-11 20:55, pirms 9 gadiem
2005 gadā. Ibio 10 gadi pagājuši a šie grib vēl kautko diskvalificeet... Ja 2030 gadaa kautko jaunu atklās tad vispār būs čau

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 22:51, pirms 9 gadiem
markkomartins rakstīja: 2005 gadā. Ibio 10 gadi pagājuši a šie grib vēl kautko diskvalificeet... Ja 2030 gadaa kautko jaunu atklās tad vispār būs čau
ja tas ir bijis kas tāds kas tajā laikā vēl nebija kontrolei zināms, tad jā. Un tā ir pareizi.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 23:46, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: ja tas ir bijis kas tāds kas tajā laikā vēl nebija kontrolei zināms, tad jā. Un tā ir pareizi.
Tas ir nevis pareizi, bet absurds un tieša sportisko rezultātu ietekmēšana.

Tas ir tāpat kā tagad ņemt visas lietas, kas kādreiz jau ir iztiesātas un potenciālais vainīgais ir iepriekš attaisnotos un iztiesāt visu no jauna, bet pēc mūsu laiku likumiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 23:48, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: ja tas ir bijis kas tāds kas tajā laikā vēl nebija kontrolei zināms, tad jā. Un tā ir pareizi.
Tb, ja pašlaik viela X nav nemaz zināma dopinga "apkarotājiem", tātad tā nav aizliegta, līdz ar to, sankciju pielietošana ar atpakaļejošu datumu vispār ir murgs kaut kāds.

Tad arī anulējam visus F1 rezultātus, jo vecās formulas neatbilst mūsdienu tehniskajam reglamentam?

     [+] [-]

, 2015-08-12 01:31, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tb, ja pašlaik viela X nav nemaz zināma dopinga "apkarotājiem", tātad tā nav aizliegta, līdz ar to, sankciju pielietošana ar atpakaļejošu datumu vispār ir murgs kaut kāds.

Tad arī anulējam visus F1 rezultātus, jo vecās formulas neatbilst mūsdienu tehniskajam reglamentam?
nevis viela nav zināma,bet tad aizliegto vielu nevarēja konstatēt,toties tagad var.
piemēram tagad var atklāt,ka sportists lietojis kaut vai nandronolu.

     [+] [-]

, 2015-08-12 22:48, pirms 9 gadiem
Atvaino kungs bet nandrolonu,jeb daudziem zinamu ka "deku" pec lietosanas sen vareja noteikt, vienkarsi ir ta ka ir tadi kuriem drikst aklat dopinga klatbutni ir kuriem ne. Un nandrolona klatbutni pec lietosanas var noteikt pat pec 2 gadiem. Tici man, zinu😀

     [+] [-]

, 2015-08-12 22:49, pirms 9 gadiem
naninoi rakstīja: nevis viela nav zināma,bet tad aizliegto vielu nevarēja konstatēt,toties tagad var.
piemēram tagad var atklāt,ka sportists lietojis kaut vai nandronolu.
Lietas būtību tas nemaina. Konkrētā laikā un vietā testos NAV atklāts nekas no aizliegto vielu saraksta = nekas arī nav lietots.

WADA cīnās nevis pret dopingu šajā gadījumā, bet savās rokās ir ieguvusi ļoti labu ieroci, ar kuru var manipulēt - ietekmēt kā sportistus, tā organizācijas.
Tā vietā, lai reāli ieviestu TOTĀLU testēšanu VISOS lielākajos sporta forumos utt., viņi mīcās uz vietas, par visām varītēm mēģinot atras kaut ko tiem nelaimīgajiem, kuriem ir bijis jāčurā viņu mēģenēs/jānodod asinis.