Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bolts tomēr startēs Rio olimpiskajās spēlēs

Andrejs Siliņš

Bolts tomēr startēs Rio olimpiskajās spēlēs
Juseins Bolts
Foto: AP/Scanpix

Pasaules rekordists sprinta distancēs Juseins Bolts tomēr startēs Riodežaneiro paredzētajās olimpiskajās spēlēs, liecina Jamaikas olimpiskās vienības sniegtā informācija.

Jūlija sākumā Bolts atklāja, ka Jamaikas čempionāta laikā guvis pirmās pakāpes plīsumu paceles cīpslā. Lai gan bija šaubas par Bolta spēju atgūties līdz Rio spēlēm, šodien publicētajā Jamaikas olimpiešu sarakstā starp 63 sportistiem atrodams arī Bolta vārds.

Bolta tuvākais starts paredzēts 22. jūlijā Londonā paredzētajās sacensībās, kur jamaikietis plāno startēt 200 metru distancē.

Juseins Bolts, kuram augustā apritēs 30 gadi, gan Pekinas, gan Londonas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 100 metru un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

Tāpat Bolta rēķinā ir četri pasaules čempiona tituli 200 metros un 4x100 metru stafetē, kā arī trīs pasaules čempiona tituli 100 metru distancē. Boltam joprojām pieder pasaules rekords 100 metru (9,58 sekundes) un 200 metru (19,19 sekundes) distancēs.

Izmantotie resursi:
BBC

  -1 [+] [-]

, 2016-07-11 22:31, pirms 8 gadiem
200 m bus aizraujoshi...nebus tikai Bolt vs Gatlin,bet ari Merits no 400 m...

  -1 [+] [-]

, 2016-07-11 22:35, pirms 8 gadiem
sievieteem BOMBA notikusi,ka Feliksa nekvalificejas OS savaa pamatdistancee
https://www.youtube.com/watch?v=9EC...

  -3 [+] [-]

, 2016-07-11 23:05, pirms 8 gadiem
tad jau meldoniju būs dabujis ārā, lai varētu aizmālēt WADA acis. Visu cieņu Usein!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 00:43, pirms 8 gadiem
Merits 0 uz Juseina fona 200m

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 02:12, pirms 8 gadiem
Vienīgais konkurents 200m boltam bija bleiks, tagad jau mēs zinām kā viņs pie tiem izcilajiem rezultātiem tika, bet nu fakts paliek, ka neviens cits pat tuvu nav bijis bolta rezultātiem, viņam pat nekas izcils nav jāparāda prieks sevis lai tur vinnētu, ar 19.70 pilnīgi pietiks ar rezervi.
Simtnieks tas jau cits stāsts, tur lielāka iespēja falšu ieķert, bet ja noguļ startu var kādu arī nepanākt līdz finišam, domāju ka divi zelti boltam jau rezervēti, par 100m tad jau redzēs

     [+] [-]

, 2016-07-12 08:42, pirms 8 gadiem
aiziet Bolt! Mēs visi par tevi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 08:45, pirms 8 gadiem
Prieks, ka Bolts tomēr ir sagrupējies un vēl pēdējo reizi priecēs skatītājus Olipmiādē. Varēja jau gan ar simtiņu uzskriet, bet nu labi vien, ka vispār piedalās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-12 10:01, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: da labi! Boltam ar viņa soli jau tie preperāti baiigi vajadzīgi
Precīzi, viņš galvastiesu garāks vidēji par visiem citiem, arī kājas attiecīgi garākas, Bolts jau neskrien ātrāk par citiem, tikai kamēr viņš izdara divus soļus, citiem vajadzīgi 3 vai kkā tā

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 10:49, pirms 8 gadiem
Pēc Tavas loģikas Porziņģis varētu zem 5 sek noskriet, biomehanikas ekspert

     [+] [-]

, 2016-07-12 11:19, pirms 8 gadiem
AndVas rakstīja: Pēc Tavas loģikas Porziņģis varētu zem 5 sek noskriet, biomehanikas ekspert
Apskaties kā citi 2,20 skrien uz Porzinģa fona!
Bolts ar saviem 1,95 - skrien kā 1,85!

Federers savos labākajos gados- servēja kā spēlētājs virs 1,90, bet pats ir 1,85!

     [+] [-]

, 2016-07-12 11:26, pirms 8 gadiem
Vēl basketbolā ir tāds Neits Robinsons, kas ar saviem 1,75- 3x uzvarējis danku konkursā!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-12 13:42, pirms 8 gadiem
Ir smieklīgi, kad kāds sāk skaitīt soļus, to platumus un teikt, ka tikai tādēļ atlēts, kurš startē ar dopingu pārbagātā disciplīnā ir labākais.

Overall, protams, ka tas ietekmē rezultātu utt. Tikai tas parādās gadījumos, kad visi ir vienādās izejas pozīcijās, t.i., vai nu visi ir tīri, vai arī visi ir lietotāji.

Kurš ir šis gadījums- lietotāju vai nelietotāju. Nezinu, taču fakti rāda sekojošo: Pēdējo 20 gadu laikā VISI pasaules rekordu uzstādītāji, izņemot Boltu, ir bijuši saistīti ar dopingu. VISI.
Savukārt 20% no visiem sprinteriem, kuri ir noskrējuši 100 metrus ātrāk par 10 sekundēm, ir OFICIĀLI iekrituši dopkontrolē.

Uz šo brīdi situācija izskatās šādi - ir disciplīna, kur katrs piektais sportists reāli iekrīt dopenē. VISI, kas ir skrējuši pa priekšu, ir ja ne iekrituši dopenē, tad ir bijuši iesaistīti ļoti skaļos dopinga skandālos. Bet te parādās Bolts - skaistulis, kas visiem skrien pa priekšu, turklāt ar lielu atrāvienu, bet ir pilnīgi tīrs.

Turklāt, ir jāsaprot, ka pilnīgi tīram sportistam sacenšoties ar "uzlādētajiem" tādās disciplīnās, kur starp cilvēku un rezultātu nav starpnieku (peldēšana, vieglatlētika, svarcelšana utt.), t.i., cik tu vari, tik vari, NAV NEKĀDU iespēju konkurēt. Protams, ja mēs runājam par nopietna līmeņa sportistiem, nevis gadījumiem, ka lietotājs tikai lieto, ne trenējas.

Piedošanu, bet man tas kaut kā nelīmējas kopā. Protams, ka sportista vainu parāda TIKAI dopkontroles rezultāti, tāpēc nevar apgalvot, ka kāds ir lietotājs tikai tāpēc, ka tā liekas, taču no malas skatoties izskatās tā kā izskatās.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-12 13:50, pirms 8 gadiem
Protams, pastāv teorētiska iespēja, ka tāds Bolts tiešām ir unikums, tāpēc skrien tik ātri.

Tikai tad tam ir jāparādās dažādos testos - piemēr, plaušu tilpuma, hormonu līmeņa, smadzeņu-muskuļu impulsu pārvades, muskuļu struktūras utt. Nu, teiksim tā, reāli ir jābūt objektīviem un izmērāmiem rādītājiem, kas parāda - nu ir viņš supercilvēks (tieši supercilvēks, jo nekādīgi citādi to nosaukt nevar).

Iespējams, ka es slikti sekoju līdzi, taču neko tādu neesmu dzirdējis. Taču, esmu 100% pārliecināts, ka nav tā, ka viņš nav simtiem reižu pārbaudīts dažādos testos (tāda līmeņa sportisti to dara regulāri).

Tad sanāk tā, ka citi trenējas n-tos gadus kā negudri (un ne vienkārši trenējas, bet, teiksim, ASV vieglatlētikas programmā trenējas, kurir VISS, kas vajadzīgs TOP rezultātu uzstādīšanai), špricē sevī dopingu, bet te, atkal, atnāk skaistulis Bolts un skrien pa priekšu tāpēc, ka viņam vienkārši ir kājas garākas.

Tad ir jāuzdod jautājums - a ar ko nodarbojas tie paši ASV vieglatlētikas bosi, ka nevar atrast kādu garkājāinu sprinteri, ko nedaudz patrenēt, iedot jaunas, modernizētas Nike kedas un palaist visiem pa priekšu skriet?

     [+] [-]

, 2016-07-12 14:55, pirms 8 gadiem
Juri, tādā gadījumā man atkal jautājums- no kāda vecuma, pēc Tavām domām, sprinterus sāk "barot" ar dopingu? Tas pats Bolts jau nepilnos 16 gados 200 metrus skrēja 20,58, bet nepilnos 17- 20,13. Bet "garo kāju" sakarā- nav problēma atrast garkājainu sprinteri, problēma varētu būt atrast tādu, kurš savas garās kājas spēj ļoti ātri kustināt. Nezinu, cik šajā lietā dopings var līdzēt

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 15:50, pirms 8 gadiem
elements rakstīja: Juri, tādā gadījumā man atkal jautājums- no kāda vecuma, pēc Tavām domām, sprinterus sāk "barot" ar dopingu? Tas pats Bolts jau nepilnos 16 gados 200 metrus skrēja 20,58, bet nepilnos 17- 20,13. Bet "garo kāju" sakarā- nav problēma atrast garkājainu sprinteri, problēma varētu būt atrast tādu, kurš savas garās kājas spēj ļoti ātri kustināt. Nezinu, cik šajā lietā dopings var līdzēt
Dopings pats pa sevi tāpat jau neliek nekam nedz augt ātrāk, nedz kustēties veiklāk, pretēji tam kā daudzi domā. Dopings nerada nekādu "virsspēju".

Daudzi aizliegto vielu sarakstos iekļautie preparāti tiek izmantoti, lai organisms ātrāk varētu atjaunoties, t.i., viela veido organismā vidi, kad tas sāk strādāt "turbo-ātrumā". Tas savukārt nozīmē, ka sportists var trenēties vairāk un biežāk, kā arī progress no tā ir lielāks (tur, kur naturāli sāktos risks traumēties, lietojot dopingu var vēl ilgi un dikti strādāt, jo organisms jau ir gatavs). Kā prasts piemērs - lietojot dopinga preparātus (konkrētus, nesaukšu kādus), palielinās šķidruma daudzums locītavās, kas nodrošina to, ka locītava tik ļoti neiznēsājas, t.i., tas ļauj trenēties vairāk un smagāk.

Ātrā kāju kustināšana kā prasme sastāv no daudziem faktoriem, kurus, protams, ka var stimulēt gan treniņos, gan ar farmakoloģiju.
Kaut vai, kā variants, panākot to, ka veidojas jaunas muskuļaudu šūnas (ko var panākt lietojot to pašu augšanas hormonu), uzlabojas neiromuskulārā saikne, stiprinās locītavas utt. (ĻOTI vienkāršoti un īsumā runājot).

PROTAMS, ka sēdēt un špricēties, cerot, ka kā piecelsies no dīvāna, tā uzreiz ātri skries, nevar, ir jātrenējas. SMAGI jātrenējas. Īstenībā, pretēji tam kā tas tiek pasniegts sabidrībai, fakts, ka sportists lieto dopingu nozīmē nevis to, ka viņš meklē kādus īsceļus un dzen haļavu, bet tieši otrādi, viņš strādā daudz vairāk.

Tas ir tāpat kā ceļot māju. Viens pamazām pa savu naudu piepērk būvmateriālus un ceļ, kamēr otram atved visu gatavu, taču pasaka, ka ir pus gads, kurā viss ir jāuzceļ (ja nē, tad visu atņem) un celt ta tāpat vajag pašam... .

Dopinga preparāti nav tā, ka ir tablete/šprice "Lai ātri skriet" vai "Lai daudz celt", vai "Lai ilgi skriet". Tā ir ļoti sarežģīta un maz pētīta zinātnes nozare, kur konkrētu atbilžu daudzos jautājumos vēl aizvien nav.

No kāda vecuma sāk? Nedomāju, ka sprintā ir kaut kā citādi iegājies, kā citos sporta veidos, kur trakākie treneri ar ne mazāk trakajiem audzēkņiem un viņu vecākiem pie farmakoloģijas nopietnākā/aizliegtā gala ķeras pat no gadiem 12-14. Taču nez vai tādi gadījumi ir sistemātiski.

Taču te ir jāsaprot cita lieta - bērnam/jaunietim pašam ir ļoti labs hormonālais fons, lai progresētu JEBKĀDĀ sportā. Augšanas hormons vēl nav nokrities pārāk (tāpat jau ir, bet līdz 20 gadiem vēl tas ir puslīdz ok), bet testosterons vēl tikai uzņem savus apgriezienus (No tiem pašiem kādiem 14 gadiem). Līdz ar to, šajā vecumā, sevišķi dienvidniekiem, kuri nobriest ātrāk, kaut kāda drūmākā ķīmija nemaz nav akūti nepieciešama, jo viņi paši ir staigājošie anaboliskie steroīdi.

     [+] [-]

, 2016-07-12 16:02, pirms 8 gadiem
Bolts būs visu laiku labākais sprinteris 21.gadsimta sākumā un arī visa
gadsimta. Un viņa rekordi diez vai būs laboti. Viņš būs lieliska sporta leģenda un labs piemērs.

     [+] [-]

, 2016-07-12 16:33, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Apskaties kā citi 2,20 skrien uz Porzinģa fona!
Bolts ar saviem 1,95 - skrien kā 1,85!

Federers savos labākajos gados- servēja kā spēlētājs virs 1,90, bet pats ir 1,85!
Isti nesapratu, ka Tevis teiktais ir attiecināms uz manu komentāru, bet nu nav svarigi, Bolta rekorda skrejiens jau ticis analizēts vairākos izdevumos, un jāpiekrīt Jurim, ka tīri uz biomehanikas rēķina šāds rezultāts nav iespējams, ir vajadzīgas kādas papildus īpašibas, kas padara konkrēto indivīdu par unikālu, un te jau nonākam pie tā ko minēji, Federera serves, Neita leciens utt.