Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grava: "Fināls bija nereāls, bet tuvākajos divos gados tas ir pilnībā iespējams"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grava: "Fināls bija nereāls, bet tuvākajos divos gados tas ir pilnībā iespējams"
Oskars Grava. Foto: Guntis Bērziņš

Eiropas čempionāta debitants Oskars Grava pēc iegūtās 13. vietas atzina, ka fināls bijis nereāls, bet tuvākajos divos gados tas esot pilnībā iespējams.

Iepriekš ziņojām, ka svētdien Oskars Grava Eiropas čempionātā Romā skrejceļā devās divreiz, vakarā pusfinālā no personiskā rekorda, kas tika sasniegts no rīta (20,78 sekundes), atpaliekot vien sekundes simtdaļu un ieņemot 13. vietu.

“Labs skrējiens. Atjaunošanās gan nebija tik laba, kā gribētos. Ikru un aizmugures muskuļi lielā karstuma, adrenalīna un sacensību saspringuma dēļ bija tādi jutīgāki, taču ir milzīgs prieks būt starp labākajiem un startēt šajā brīnišķīgajā stadionā vakarā, kad līdzjutēju ir daudz vairāk un stadionā ir rosība. Arī lietus uzlija un gan celiņu atsvaidzināja, gan vairs nebija tik karsts,” par startu pusfinālā stāsta Oskars.

“Ir labi. Skatījos rezultātus, un superīgi būtu bijis labāko divpadsmitnieks, par ko, man liekas, rangā nāk klāt punkti, bet 13. vieta ir patīkams rezultāts pirmajai reizei tik atbildīgos un ātros skrējienos. Laikam jau patīkami. Jūtos labi. Vairāk gribas priecāties, bet tajā pašā laikā gribējās noskriet ātrāk. Nevaru bēdāties par šādu milzīgu pieredzi un 13. vietu,” padarīto vērtē sprinteris.

“Ja godīgi, fināls bija nereāls. 20,52 sekundes varbūt nav nekas superātrs, bet šobrīd ar mūsu gatavību vēl neesam tik gatavi, lai tik ātri skrietu. Nākamajos divos gados tas ir pilnībā iespējams,” par iespēju iekļūt finālā saka Grava.

Viņš šovasar vēl grib “piedalīties pēc iespējas vairāk augsta līmeņa sacensībās, lai varētu dabūt ranga punktus, un mēģināt kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm vai būt maksimāli tuvu rangā, lai būtu iespēja aizbraukt uz Parīzi”.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums
Informāciju sagatavoja
Dainis Āzens