Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF draud skart FIFA mēroga korupcijas skandāls

IAAF draud skart FIFA mēroga korupcijas skandāls
Bijušais IAAF prezidents Lamins Diaks un pašreizējais organizācijas prezidents Lords Ko.
Foto: AP/Scanpix

Starptautisko Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) prezidents Lords Ko izteicies, ka sporta veidu sagaida ilgs ceļš, lai pilnībā atbrīvotos no apsūdzību ēnas par kukuļdošanu ar mērķi piesegt dopinga pārkāpumus.

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izveidotā neatkarīgā komisija pirmdien iepazīstinās ar saviem atklājumiem. Ziņojumi par aizliegto vielu lietošanas gadījumu piesegšanu un naudas atmazgāšanu parādīs pavisam cita mēroga korupciju, kas varētu būt salīdzināma pat ar Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) korupcijas skandālu, norādījis viens no ziņojuma līdzautoriem Ričards Maklārens.

"Šis ir tumšs laiks mūsu sporta veidam," "BBC Radio 5 live" raidījumā "Sportsweek" atzinis IAAF prezidents Lords Ko. "Dienu pēc ievēlēšanas amatā es sāku masveidīgu pārskatu. Saprotams, ka, ņemot vērā izteiktos apgalvojumus, šī pārskata pabeigšana bija jāpaātrina. Esmu apņēmīgāks nekā jebkad atjaunot uzticamību vieglatlētikai. Taču tas būs ilgs ceļš uz atbrīvošanos [no aizdomām]."

82 gadus vecais bijušais IAAF prezidents Lamins Diaks ir iesaistīts izmeklēšanā, kurā viņu apsūdz par korupciju un naudas atmazgāšanu. Lords Ko bija IAAF viceprezidents astoņos no 16 gadiem, kad pie varas atradās Diaks. Tomēr divkārtējais olimpiskais čempions 1500 metru distancē norādījis, ka viņam nav bijis zināms par pret senegālieti izvirzītajām apsūdzībām. Iepriekš Ko gan ir izpelnījies kritiku par to, ka mediju izmeklējumus dopinga apsūdzībās nosaucis par "kara pieteikumu", bet Diaku slavējis kā sporta "garīgo" līderi.

Diaka dēls Papa Masata Diaks ir viens no četrām personām, kas tiek apsūdzētas par ētikas kodeksa pārkāpumiem. "Šie cilvēki mūsu sporta veidā ir izspieduši naudu no sportistiem, kas pieķerti aizliegto vielu lietošanā," 59 gadus vecais Ko norādījis iepriekš "Reuters" un "Sunday Times" nosūtītajā paziņojumā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +3 [+] [-]

, 2015-11-08 14:39, pirms 9 gadiem
haha gaidu Bolta vārdu un keponu raudas ceru taisnība beidzot gavilēs

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 15:58, pirms 9 gadiem
Labāk vajag padomāt, kas notiks, kad FIFA tiešām sāks izmeklēt, kas un cik sistemātiski lieto dopingu futbolā. Viena lieta ir korupcija blakus sporta notikumiem (kas būs prezidents, kur notiks čempionāts, kam būs raidīšanas tiesības), pavisam cita - ja sistemātiski pārkāpumi notiek pašā spēles sirdī.

     [+] [-]

, 2015-11-08 18:44, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: haha gaidu Bolta vārdu un keponu raudas ceru taisnība beidzot gavilēs
Aha, gaidi Boltu, bet Getlinu, kurš jau divreiz pieķerts un 33 gadu vecumā personīgos labo vienu pēc otra, negaidi Bet, ja nopietni, pagaidām publiski minēta vienīgi Krievija.