Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krimas šķēpmetēja: "Pasaules čempionātā būšu apmierināta tikai ar zeltu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krimas šķēpmetēja: "Pasaules čempionātā būšu apmierināta tikai ar zeltu"
Vera Rebrika - Eiropas čempione 2012
Foto: AFP / Scanpix

Krimas šķēpmetēja, jaltiete Vera Rebrika augusta sākumā triumfēja Krievijas čempionātā. Pāris dienas pirms starta bijusī Ukrainas vieglatlēte saņēma atļauju starptautiskās sacensībās pārstāvēt Krieviju.

22.-30. augusta pasaules čempionāts notiks Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. "Pasaules čempionāta sakarā nevēlos izteikt prognozes, taču būšu apmierināta tikai ar zeltu," atklāj Vera Rebika. "Gatavošos mājās, pie mums Jaltā labi apstākļi - ir bāze, labs laukums mešanai, blakus jūra."

Augusta sākumā Vera Rebrika ar 64.93m uzvarēja Krievijas čempionātā un izpildīja pasaules čempionāta normatīvu. Tas bija viņas pirmais starts pēc atļaujas piedalīties sacensībās. "Izdevās ne slikti. Bija grūti pusotru gadu sēdēt bez sacensībām, gatavoties nez kam. Šajā laikā vajadzīgo līmeni palīdzēja saglabāt pastāvīgi treniņi un nepārtraukts darbs. Tagad psiholoģiski ir vieglāk - kad iespējams braukt uz sacensībām, var mierīgi trenēties. Domāju, ka parādīšu rezultātu gan šajā sezonā, gan nākošajā," saka Jaltas sportiste.

Tikmēr slavenā krievu šķēpmetēja Marija Abakumova savas valsts čempionātā ar 61.26m ieņēma otro vietu un arī izpildīja pasaules čempionāta normatīvu. Pēc divu meitu piedzimšanas viņa ir atgriezusies sportā. Marija atzīst, ka nav apmierināta ar Krievijas čempionātā sasniegto rezultātu. Pirms tam bija sezona, kad septiņos startos šķēps lidoja tālāk par 65 metriem, un tolaik 64m viņai šķita ļoti slikts rezultāts.

Kā jau ziņots, Krimas labākā šķēpmetēja Vera Rebrika ģeopolitskās situācijas dēļ nevarēja piedalīties 2015. gada Eiropas čempionātā. 2012. gadā Vera Rebrika sasniedza Ukrainas rekordu (66.86 m) un izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionātā, bet 2014. gada maijā jaltiete saņēma Krievijas pilsonību.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2015-08-07 18:04, pirms 9 gadiem
Kāpēc nevarēja startēt zem Ukrainas karoga? Kaut kā neesmu dzirdējis, ka Krimu oficiāli atzītu par Krievijas daļu.

     [+] [-]

, 2015-08-07 19:15, pirms 9 gadiem
Tpc ka viņa tā grib

     [+] [-]

, 2015-08-07 19:24, pirms 9 gadiem
Tā ka ir jaltiete, tad spļaut pret vēju vai politiku sportistei nebūtu prāta darbs, ja grib sportot ...diez vai var nosodīt, ka mainīja Ukrainu pret Krieviju, jo tad zaudētu dzimtās mājas...
...bet Pekinā cerams medaļu nebūs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-07 19:40, pirms 9 gadiem
belo31 rakstīja: slikti esi dzirdējis, puika
Info?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-07 20:14, pirms 9 gadiem
belo31 rakstīja: https://infoagentura.wordpress.com/2015/03/26/forbes-krimas-iedzivotaji-ir-apmierinati-ar-pievienosanos-krievijai/
Kas tas pa mēslu ? Parādi rakstu kur pasaule ir akceptējusi ka KRima pieder Krievijai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-08-07 20:26, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Dorozhona drikstees starteet Pasaules chempii?
https://en.wikipedia.org/wiki/Marharyta_Dorozhon
kapec lai nevaretu,ja jau startejusi zem Izraelas karoga tad domaju atlaus.Te ir virkne Ukrainu sportistu kas izklidusi pa citam valstim dazados sporta veidos.Ja federacijas spes vienoties atlauja bus rokaa.Cita lieta kapec Ukrainu sportisti(kas domajams ir intiligenti cilveki)pamet savu valsti jau tad kad pie varas ir jaunaa Kijevas valdiba???visa nauda aizsardzibai,korupcijai,bet kulturai un sportam atliek trekns videjais pirksts.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-07 22:22, pirms 9 gadiem
belo31 rakstīja: slikti esi dzirdējis, puika
Neviena valsts nav atzinusi Krimas De Jure.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja