Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Palameika: "Jāsakārto domas un tehniskais izpildījums"

Palameika: "Jāsakārto domas un tehniskais izpildījums"
Madara PalameikaFoto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas rekordiste šķēpmešanā (64.51) Madara Palameika sarunā ar Sportacentrs.com atklāj, kāpēc pēdējā laikā rezultāti nav tādi kā cerēts. Viņa gan uzsver, ka galvenais starts ir pasaules čempionāts, tāpēc līdz tam laikam visam jābūt kārtībā.

"Pēdējais starts Dimanta līgas posmā Jūdžinā (ASV) tiešā veidā bija saistīts ar aklimatizāciju. Tur biju jau otro gadu, arī pērn tur uzrādīju vienu no sezonas sliktākajiem rezultātiem, tāpēc viens no uzdevumiem bija uzlabot iepriekšējās sezonas rezultātu, ko arī par metru laboju," smiedama sacīja Palameika. "Patiesībā nekas nesanāca. Ja man būtu vairāk nekā trīs metieni, tad visu vēl varētu labot. Viss saistīts ar psiholoģiju un to, kā tu noskaņojies metienam. Man visu to, ko vajadzēja sakopot galvā, neizdevās."

"Treniņu slodzes nav lielas, jāsakārto domas un tehniskais izpildījums, tad viss būs kārtībā. Nākamais starts būs 10. jūnijā Turīnā ("Memorial Primo Nebiolo"). Bija doma startēt Prezidenta balvā, taču menedžeris man piedāvāja startu Itālijā, pēc tam arī pārlidojums uz Prāgu. Šogad piedalīšos Eiropas kausos, pārstāvēšu Latviju, tā vismaz kompensēšu to, ka maz esmu startējusi pašu mājās," piebilda Latvijas rekordiste.

"Treneris nav apmierināts, taču ir pārliecināts, ka viss uzlabosies. Sezonas galvenais starts ir pasaules čempionāts Tegu," uzsvēra Palameika. "Mēģinu atrast veidu, kā tam vislabāk sagatavoties, tikt galā ar domāšanas procesu nozīmīgākajās sacensībās. Jānoskaņojas!"

Palameika arī pauda gandarījumu par Līnas Mūzes Latvijas junioru rekordu: "60 metri vairs nav tā robeža, kuru latviešu meitenes nevarētu sasniegt. Latvijas šķēpmetējas progresē, rezultāti uzlabojas un mani tas iepriecina."

     [+] [-]

, 2011-06-07 17:56, pirms 13 gadiem
Vislabaaak sakaartot domas var sporta un atpuutas baazee Bajaari...