Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Saulgriezis: "Vasaras sezonu Prezidenta balvā gribētos pabeigt ar personisko rekordu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Saulgriezis: "Vasaras sezonu Prezidenta balvā gribētos pabeigt ar personisko rekordu"
Raivo Saulgriezis. Foto: Guntis Bērziņš.

LETA. Vasaras sezonu Valsts prezidenta balvas izcīņā vieglatlētikā nedēļas nogalē Valmierā soļotājs Raivo Saulgriezis vēlas pabeigt ar personisko rekordu 10 000 metru soļojumā, ceturtdien preses konferencē pirms sacensībām mērķi izvirzīja pats sportists.

10 000 metru soļojums notiks svētdien.

"Nedēļas beigās gribētos soļot vēl ātrāk nekā pagājušajā nedēļā Latvijas čempionātā, sasniegt jaunu personisko rekordu. Tas būtu lielisks vasaras sezonas noslēgums," saka soļotājs, kurš nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā uzvarēja ar jaunu personisko rekordu un Latvijas čempionātu labāko sasniegumu 40 minūtes un 37,12 sekundes.

Soļotājs uzsver, ka Valmieras stadions viņam ir "mīļš, patīkams un mājīgs". Viņam patīk tas, ka ir daudz koku un ēna.

"Ja ir karsts laiks un starts ir no rīta, vienmēr viena stadiona puse ir ēnā," skaidro Saulgriezis. "Pēdējos gados celiņš pēc rekonstrukcijas ir ātrs. Visas reizes, kad esmu soļojis, ir sanākuši lieliski rezultāti."

Tieši Valmierā noritēja viņa pirmās sacensības soļošanā.

"Šogad Valsts prezidenta kausā būs manas desmitās sacensības. Uzvarējis līdz šim vēl neesmu, tā kā šogad tāds būs mans mērķis," bilst Saulgriezis, uzsverot, ka ir labā sportiskajā formā un Valmierā vēlas izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu Latvijas izlasei kopvērtējumā.

Ar Valsts prezidenta kausa izcīņu viņam beigsies sezonas pirmā daļa - vasaras sezona.

"Pēc tam būs nedaudz jāsamazina slodze un jāatpūšas. Rudenī vēl būs svarīgas sacensības - gan Latvijas čempionāts 35 kilometru soļošanā, gan citas sacensības ārzemēs, kurās jābūt gatavam startēt, jo mērķis ir kvalificēties nākamā gada pasaules čempionātam Tokijā," par turpmākajiem mērķiem runā soļotājs.

"Līdz šim šosezon ir aizvadītas piecas sacensības, no kurām četrās ir laboti personiskie rekordi - trīs reizes 20 kilometru distancē un vienreiz 10 000 metru distancē," ar šogad paveikto sportists ir apmierināts.

Viņš atgādina, ka arī Eiropas čempionātā Romā karstos laika apstākļos viņš tikai nedaudz atpalika no personiskā rekorda un sasniedza 21.vietu.

Sportisti divu dienu sacensībās cīnīsies gan par uzvaru komandu vērtējumā, gan pirmo vietu savā disciplīnā, gan augstvērtīgāko rezultātu vīriešu un sieviešu konkurencē. 30. Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā, kas vienlaikus ir 61. Baltijas valstu čempionāts, Jāņa Daliņa stadionā norisināsies no 6.jūlija līdz 7.jūlijam.