Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais vicečempions un Bolta konkurents De Grase neskries PČ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpiskais vicečempions un Bolta konkurents De Grase neskries PČ
Andrē De Grase un Juseins Bolts
Foto: The Canadian Press/Scanpix

2017. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā savainojuma dēļ nāksies izlaist kanādiešu sprinterim Andrē De Grasem. Tādējādi Juseins Bolts no starptautiskās skatuves atvadīsies bez cīņas pret galveno konkurentu.

Pirmdien aizvadītajā treniņā 22 gadus vecais Andrē De Grase savainoja augšstilba muskuli. Pēc konsultācijām ar vairākiem ārstiem pieņemts lēmums nepiedalīties 2017. gada pasaules čempionātā. "Visu gadu koncentrējos 100 metru sprintam Londonā," paziņojumā sacīja Kanādas labākais sprinteris.

"Atrodos mūža labākajā formā un nevarēju sagaidīt, kad cīnīšos ar labākajiem pasaulē. Nespēju aptvert, ka man šādas iespējas nebūs, taču reizēm ir jāsastopas ar realitāti. Bēdājos, ka palaidīšu garām iespēju, taču vēl esmu jauns – jau tuvākajā nākotnē atgriezīšos vēl labāks," apņēmības pilns pauda De Grase.

Kanādietis bija starp favorītiem gan 100, gan 200 metru sprintā. Pagājušajā vasarā Riodežaneiro viņš ieguva bronzu simtniekā, savukārt divreiz garākajā distancē kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Jūnija vidū Stokholmā notikušajā Dimanta līgas posmā De Grase 100 metrus pieveica 9,69 sekundēs, taču pavējš bija pārāk spēcīgs – 4,8 metri sekundē, bet drīkst būt līdz diviem. Rio bronzai kanādietim pietika ar 9,91 sekundi.

Pasaules čempionāts būs atvadīšanās no sporta pasaules rekordistam Juseinam Boltam, kuram De Grase 200 metros jau pusfinālā sagādāja lielas problēmas. Kanādietis pirms sacensībām bija apņēmības pilns gāzt karali no troņa: "Plāns ir uzvarēt Boltu viņa pēdējās sacensībās. Esmu pastarīties, tāpēc gribu iziet uz skrejceļa un nodemonstrēt, ko spēju."

Bolts jūlija noslēgumā uzvarēja Dimanta līgas posmā, kas notika Monako, taču De Grases starp viņa konkurentiem nebija. Pirms sacensībām kanādieša treneris raidīja pārmetumus jamaikieša virzienā, sakot, ka viņš nevēlas sacensties ar labākajiem pasaulē un ka baidās no konkurences. Bolts panākumu izcīnīja 9,95 sekundēs.

Izmantotie resursi:
https://www.apnews.com

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 11:20, pirms 7 gadiem
Bolts ir nenormāls veiksminieks, un tā visu karjeru - dažos saspringtajos brīžos veiksme klāt

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 13:24, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Bolts ir nenormāls veiksminieks, un tā visu karjeru - dažos saspringtajos brīžos veiksme klāt
Veiksme ir jānopelna.
Treniņā iegūts savainojums - pats vainīgs (ka kaut kur treniņu procesā pieļāvis kļūdu - pārcenšanās vai tieši pretēji - mirklis neuzmanības)
p.s. Kad beidzot ieviesīs 100 metrus ar kartupeļu maisu, lai arī latviešu zēni varētu paplosīties?

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 13:25, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Bolts ir nenormāls veiksminieks, un tā visu karjeru - dažos saspringtajos brīžos veiksme klāt
Boltu diskvalificē, viņa vietā Jamaikai zeltu...

Ar veiksmi viņa panākumiem maz sakara, drizāk talants+smags darbs.