Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskis: "Pēdējais metiens norāvās, varēju aizmest pāri 88 metriem"

Jānis Pārums

Vasiļevskis: "Pēdējais metiens norāvās, varēju aizmest pāri 88 metriem"
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc sacensībām "Rīgas Kausi 2011" komentārus portālam Sportacentrs.com sniedza Jānis Leitis (2.vieta tāllēkšanā, 2.vieta 200 metru distancē), Elvijs Misāns (1.vieta 100 metros, 3.vieta tāllēkšanā) un Vadims Vasiļevskis (1.vieta šķēpmešanā).

"Uzreiz pēc tāllēkšanas skrēju uz 200 metru skrējienu, kur puiši jau gatavojās skrējienam. Taču man bija pietiekami laika, lai atvilktu elpu. Tik labu rezultātu nebiju gaidījis," atzina Jānis Leitis, kurš 200 metros sasniedza jaunu personisko rekordu. "Tāllēkšanā rezultāts labs, notiek gatavošanās, lai aizstāvētu savu U-23 Eiropas čempiona titulu. Nebūs kā iepriekšējā reizē, kad neviens mani nezināja, biju "melnais zirdziņš" un uzvarēju. "

"100 metru distancē ar savu rezultātu esmu šokēts, negaidīju, ka tā noskriešu," pēc starta atzina Elvijs Misāns, kuram personiskais rekords (10.37). "Bija plānots, ka simtiņu paskriešu tikai, lai iesildītos tāllēkšanai, kur pēc tam vairs neko nevarēju īsti izdarīt. Viens labs lēciens bija (7.73), bet tomēr labais starts 100 metros mani padarīja mazliet izklaidīgu. Šosezon kopumā vairāk plānots koncentrēties tāllēkšanai."

Misāns arī atzina, ka dosies uz U-23 čempionātu, kur visticamāk startēs tāllēkšanā, lai gan viss atkarīgs no rezultātiem. Ja starts būs tāllēkšanā, tad viņš sastādīs esošajam Eiropas U-23 čempionam Jānim Leitim. "Konkurence vienmēr ir laba lieta," piebilda Misāns.

Sezonas līderis vīriešu šķēpmešanā un Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis ar startu bija apmierināts, tomēr atzina, ka pēdējais metiens varēja lidot tālāk: "Sāku tāpat kā Tartu, pat nedaudz labāk. Tartu bija 78 metri, šeit 79, tāpēc sākums bija cerīgs, rezultāti pakāpeniski gāja uz augšu. Pēdējais metiens gan nedaudz norāvās no rokas. Ja nebūtu norāvies, tad būtu labs metiens, domāju, ka pat pāri 88 metriem noteikti. Ir tehniskas nianses, kuras jāpilnveido, tad arī rezultāti augs. Turpinājumā startēšu Ventspils šķēpos, pēc tam Dimanta līgas posmos Oslo (9.06.) un Lozannā (30.06.). Citur līdz pasaules čempionātam nestartēšu, ja nu vienīgi piedāvās labu honorāru..."

  +6 [+] [-]

, 2011-06-03 00:48, pirms 13 gadiem
Nu priecē vismaz Vadima stabilitāte šosezon

  +2 [+] [-]

, 2011-06-03 01:46, pirms 13 gadiem
viss juulijs un augusts bez scensiibaam tas gan nav pareizi

  +4 [+] [-]

, 2011-06-03 02:07, pirms 13 gadiem
malacis, arī 85m ir pasaules klases metiens. ar tādu metamo... ē.. metienu pie visspēcīgākās konkurences pat var domāt par medaļām.

     [+] [-]

, 2011-06-03 08:37, pirms 13 gadiem
A kā tad Prezidenta balva Daliņa stadionā Valmierā? ... Pagājušajā gadā tak 1cm pietrūka līdz LR rekordam. Šogad varbūt būtu pat pāri

  +3 [+] [-]

, 2011-06-03 09:07, pirms 13 gadiem
Organizatoriem gan cepums par to, ka īzī mauc vaļā apbalvošanu pie šķēpa sektora malas kamēr vēl notiek sacensības

  +5 [+] [-]

, 2011-06-03 09:36, pirms 13 gadiem
Vakar bija ļoti interesanti mači. Baigi žēl Aināra, redzēja ka viņš ļoti ļoti gribēja samest labu rezultātu. Cik nu varu spriest pēc savas šķēpmešanas pieredzes, pruha džekam ir, tik baigi gribēja uzmest, līdz ar to aizmirsa par kājām, meta tīri ar roku, rāviens nežēlīgs, bet kājas nenostrādāja un metieni īsti neizdevās, ja dabūtu ar kājam nostrādāt būtu 100% kādi 85-87 metri. Tas pats ar Vadimu, pruha ir, bet kaut kā metot bišķu laikam psiholoģiski sadeg un rodas brāķu metieni, bet ja trāpīs kritīs Latvijas rekords. Zigismunds - cepuri nost, tam džekam ir iekšas, iepriekš dzīvē nebiju redzējis kā viņš met, bet vakar... daudz tehniski švaki metieni, bet tas šķēps viņam tāpat lidoja pietaiekami tāli, ja sanāks labs metiens, stabili 83-85m. Ansis vakar baigi iepriecināja publiku, man persnoīgi patika viņa metieni, tehnika savādāka šķēps lido augstāk kā citiem. Kājas Ansim ir nežēlīgi spēcīgas, jo ar kājām nostrādā metienu ta ka prieks, vēl mazliet jādabū tehniskis nostrādāt lai šķēps ar pretestību sākumā nelidotu un savi 80-82 m būs kā likts. Vispār prieks par visiem mūsu džekiem, redz ka fiziskais ir ļoti labā līmēnī, tehniskis pareizi mest visi arī māk, secinājums - psiholoģija, ja to dabūs sakārtot, tad šie 4 iepriekš pieminētie vīri, 80 m sametīs ta ka tikai tā!
LAI VEICAS!!!

     [+] [-]

, 2011-06-03 15:59, pirms 13 gadiem
Lai uzaicinātu startēt Dimantu līgā,tomēr pāri 80m jāmet(minimums).Savās mājās pat sienas palīdz,cik saprotu,tad arī treniņos tiek mests no šī sektora,kur problēma. Kovalam pēdējais laiks pamosties,Londona var aiziet gar degunu,ceru,ka Ventspils šķēpos Rags parādīs,ka pulveris vēl sauss un 80m tas tāds štrunts.Tiešām iepriecināja Brūns,stabila metienu sērija.Kur pazudis Alainis?

     [+] [-]

, 2011-06-03 16:08, pirms 13 gadiem
Tummis rakstīja: Vakar bija ļoti interesanti mači. Baigi žēl Aināra, redzēja ka viņš ļoti ļoti gribēja samest labu rezultātu. Cik nu varu spriest pēc savas šķēpmešanas pieredzes, pruha džekam ir, tik baigi gribēja uzmest, līdz ar to aizmirsa par kājām, meta tīri ar roku, rāviens nežēlīgs, bet kājas nenostrādāja un metieni īsti neizdevās, ja dabūtu ar kājam nostrādāt būtu 100% kādi 85-87 metri. Tas pats ar Vadimu, pruha ir, bet kaut kā metot bišķu laikam psiholoģiski sadeg un rodas brāķu metieni, bet ja trāpīs kritīs Latvijas rekords. Zigismunds - cepuri nost, tam džekam ir iekšas, iepriekš dzīvē nebiju redzējis kā viņš met, bet vakar... daudz tehniski švaki metieni, bet tas šķēps viņam tāpat lidoja pietaiekami tāli, ja sanāks labs metiens, stabili 83-85m. Ansis vakar baigi iepriecināja publiku, man persnoīgi patika viņa metieni, tehnika savādāka šķēps lido augstāk kā citiem. Kājas Ansim ir nežēlīgi spēcīgas, jo ar kājām nostrādā metienu ta ka prieks, vēl mazliet jādabū tehniskis nostrādāt lai šķēps ar pretestību sākumā nelidotu un savi 80-82 m būs kā likts. Vispār prieks par visiem mūsu džekiem, redz ka fiziskais ir ļoti labā līmēnī, tehniskis pareizi mest visi arī māk, secinājums - psiholoģija, ja to dabūs sakārtot, tad šie 4 iepriekš pieminētie vīri, 80 m sametīs ta ka tikai tā!
LAI VEICAS!!!
viens no labākajiem komentāriem ko esmu lasījis esportā!

     [+] [-]

, 2011-06-03 16:24, pirms 13 gadiem
Disks 1995 rakstīja: Lai uzaicinātu startēt Dimantu līgā,tomēr pāri 80m jāmet(minimums).Savās mājās pat sienas palīdz,cik saprotu,tad arī treniņos tiek mests no šī sektora,kur problēma. Kovalam pēdējais laiks pamosties,Londona var aiziet gar degunu,ceru,ka Ventspils šķēpos Rags parādīs,ka pulveris vēl sauss un 80m tas tāds štrunts.Tiešām iepriecināja Brūns,stabila metienu sērija.Kur pazudis Alainis?
Cik dzirdēju, esot laikam trauma.

     [+] [-]

, 2011-06-04 07:39, pirms 13 gadiem
Neabšaubāmi Vadims ir mūsu šķēpmetēju līderis ar šosezon ļoti stabiliem rezultātiem. Milzīgs prieks,ka bija iespēja Lattelecom TV kanālā Sportacentrs.com redzēt Rīgas Kausu mačus-super! Patika Anša Brūna stabilitāte metienos. Ļoti labs bija arī jaunais junioru PČ un rekordists talantīgais Zigismunds Sirmais. Domāju,ka viņš būtu apsteidzis arī Kovalu,ja nebūtu šķēpu metis tik augstu gaisā. Katrā ziņā pārsteidza un iepriecināja turka sasniegtais jaunais valsts rekords-84.69! Arī man ir jautājums-kur palicis šķēpmetējs Alainis?