Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arājs ceturtais Arzanā, augstvērtīgi rezultāti Budapeštā

Jānis Pārums

Arājs ceturtais Arzanā, augstvērtīgi rezultāti Budapeštā
Ronalds Arājs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas rekordists 100 metru skrējienā Ronalds Arājs (10.18) aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja ceturto vietu starptautiskajās sacensībās Itālijas pilsētā Arzanā, finišu sasniedzot pēc 10.35 sekundēm.

Uzvaru izcīnīja Jamaikas sprinteris Stīvs Malings (personiskais rekords – 9.80), kurš vienīgais distanci veica ātrāk par desmit sekundēm – 9.93. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Lerons Klārks (10.13), bet trijnieku ar jaunu Gambijas rekordu noslēdza Su Vaibu Sane (10.25). Diskvalifikāciju par pāragru startu saņēma pazīstamais ASV sprinteris Treviss Padžets (PR – 9.89).

Pauelam 9.86, Kovago sezonas līdera gods, Lemetram Francijas tituls

Vieglatlētikas sacensības notika arī daudzviet citur Eiropā. Tā Budapeštā 100 metru skrējienā pie uzvaras ar augstvērtīgu rezultātu tika sezonas līderis (9.78), jamaikietis Asafa Pauels, kurš jau priekšskrējienā bija ātrs (9.90), bet finālā bija vēl ātrāk, finišējot pēc 9.86 sekundēm.

Turpat Budapeštā ungāru līdzjutējiem par prieku diska mešanas sektorā saimniekoja mājinieks, 2004.gada olimpiskais vicečempions Zoltans Kovago, kurš sasniedza sezonas labāko rezultātu pasaulē – 69.50 metri. Otro vietu izcīnīja lietuvietis Virgīlijs Alekna, kuram pa spēka bija 66.02 metri.

Jau ziņojām par Kristofa Lemetra sasniegto Francijas rekordu 100 metru distancē (9.92). Lieliski Lemetrs startēja arī 200 metru skrējienā, kur uzvarēja ar 20.08 sekundēm. Lemetram piederošais Francijas rekords ir 20.16 sekundes, taču šoreiz jaunam rekordam nebija lemts realizēties, jo finālskrējiena laikā pūta 2.3 metrus sekundē spēcīgs vējš (pieļaujamā norma ir 2.0m/s). Pats Lemetrs atzina, ka 200 metros viņam šogad līdz šim nav veicies ar laika apstākļiem: "Jau kopš sezonas sākuma esmu mēģinājis labot rekordu, taču laika apstākļi man nekad nav palīdzējuši. 20.08 sekundes ir labs rezultāts, taču man bija daudz tehnisku kļūdu. Šis bija mans piektais starts trijās dienās, tāpēc es noteikti varu skriet labāk."

Izmantotie resursi:
iaaf.org