Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Juškāne: "Izgāzos pašā svarīgākajā brīdī..."

Juškāne: "Izgāzos pašā svarīgākajā brīdī..."
Žanna Juškāne
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
21:30
Vankūvera 2010, OS-Biatlons (Sievietes), 4 x 6 km stafete
Vācija
2.15
2.20
Krievija
2.25
2.30
Francija
7.00
6.00

Pēc šodien piedzīvotās neveiksmes jau stafetes pirmā posma pirmajā šaušanā, kas pārvilka svītru Latvijas kvarteta tālākām izredzēm uz labu rezultātu, Žanna Juškāne ļoti ilgi nenāca laukā pie žurnālistiem, taču beigās saņēmās - paspējusi jau izraudāties, taču apņēmīga turpināt strādāt un turpināt progresu.

"Paši jau laikam visu redzējāt... Neparādīju neko no tā, ko pati gribēju. Biju cerējusi, ka izdosies kā Rūpoldingā, taču pašā svarīgākajā mačā izgāzos," lietas īstajos vārdos sauca pati sportiste, kas jau pirmajā šaušanā guļus nopelnīja divus soda apļus, kas Latviju atsvieda tālu aiz muguras pārējiem. "Stāvēju uz starta un kājas trīcēja tā, kā sen nebija trīcējušas. Taču galvenais bija cits. Pēc starta uzdevums bija noturēties galvenajā grupā, tas izdevās, taču jau pēc ienākšanas šautuvē laikam pati vairs nejutu, kā noguļos. Šķita, ka visu izdaru pareizi, tāpat kā piešaudē, taču laikam bija palicis iekšējs sasprindzinājums, ko pati nejutu. Līdz ar to nefiksēju, kur aizgāja šāvieni. Likās, ka jābūt, taču izrādījās, ka pa augšu - viens "uz vienpadsmitiem" un visi pārējie "uz diviem". Kad ieraudzīju, ka četri neaizvērti šķīvīši, pat nespēju noticēt - likās kā slikts sapnis... Ja tagad tā skatās - varēju pat nepiešauties pirms mačiem. Tāpat sliktāk nebūtu. Gatavojāmies, gatavojāmies visas šīs dienas, bet viss velti."

Žanna, kas augstākā līmenī trenējas tikai trešo gadu, šogad sasniegusi dažus sev labus rezultātus, tomēr uz pasaules fona pagaidām vēl nav gatava konkurēt. "Neesmu vēl tik profesionāla. No vienas puses - es šeit startēju, bet citas vispār nespēja nopelnīt šādu iespēju un tagad skatās no malas. Un no neveiksmēm neviens nav pasargāts - ir labākas dienas, taču ir arī melnās. Arī francūziete divus apļus dabūja. Tā ka ne es vienīgā tāda," sportisti kaut nedaudz mierina fakts, ka melnajā joslā šodien viņa nebija vienīgā. "Nedaudz paraudāju, mani pažēloja, tagad jau mazliet vieglāk palika... Jātic sev un jāiet tālāk. Nekas jau nebeidzas."

Slēpts komentārs: BUSHIDO

 +11 [+] [-]

, 2010-02-24 00:06, pirms 14 gadiem
taads ir sports
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-02-24 00:09, pirms 14 gadiem
Lai mierina sevi ar domu, ka sliktāk jau vairs nevar būt
Slēpts komentārs: BUSHIDO
Slēpts komentārs: viedoklis

  +4 [+] [-]

, 2010-02-24 00:19, pirms 14 gadiem
Labi, ka mums vispār ir šīs četras meitenes, kuras noteikti slēpo un šauj daudz labāk par pārliecinoši lielāko daļu no mums visiem.
Gan jau būs arī labāki rezultāti, ja vien meitenes nenolaidīs rokas un to arī novēlam!

  +7 [+] [-]

, 2010-02-24 00:26, pirms 14 gadiem
Pēc starta uzdevums bija noturēties galvenajā grupā, tas izdevās, taču jau pēc ienākšanas šautuvē laikam pati vairs nejutu, kā noguļos.

Ja tāds bij uzdevums no trenera, tad ko var gribēt šaušanā?!
Būtu slēpojusi savās spēju robežās un nebūtu tie soda apļi.
Šo saceni vajadzēja noskriet priekam nevis kaut kādam pārdabiskam rezultātam. Nevajadzētu tad uz mums tik ilgi gaidīt ziedu cermonijai...

Veiksmi turpmāk mūsu sportistēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-02-24 00:50, pirms 14 gadiem
es pirmo reizi ar buusu skarbs.. visu laiku aizstaveeju bet sis saak jau piegriezties.. un arii saprotu kaapeec LOV neko ipasi vinas neatbalsta, jo nav jau jeegas izmest naudu kur nevajag.. atd jau labaak to naudu iedot Mininam vai Dukuram kam ir kaads progress nevis uz vietas staavesana...

  -1 [+] [-]

, 2010-02-24 00:54, pirms 14 gadiem
Es nesaprotu par ko viņas uztraucas.Apstājies ,notēmē un šauj.Aiz mums tikai JAMAIKA un KAMERŪNA ,nekas nedraud . 4 X 6km = 24km .Ir interesanti, ko tik savādāku var izdomāt slēpojot ,lai viena slēpotāja otrai vinnē 10minūtes.Vai tiešām nevar paņemt labu ārzemju treneri slēpošanai un šaušanai.Varbūt šautenes ir vecas un nederīgas?Kurš konkrēti ir atbildīgs par biatlona saimniecību LATVIJĀ.Neticu ,ka visa vaina ir fiziskajā sagatavotībā.Kur ir trenera komentāri par visu biatlonu??????

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 01:11, pirms 14 gadiem
finkelstains rakstīja: Es nesaprotu par ko viņas uztraucas.Apstājies ,notēmē un šauj.Aiz mums tikai JAMAIKA un KAMERŪNA ,nekas nedraud . 4 X 6km = 24km .Ir interesanti, ko tik savādāku var izdomāt slēpojot ,lai viena slēpotāja otrai vinnē 10minūtes.Vai tiešām nevar paņemt labu ārzemju treneri slēpošanai un šaušanai.Varbūt šautenes ir vecas un nederīgas?Kurš konkrēti ir atbildīgs par biatlona saimniecību LATVIJĀ.Neticu ,ka visa vaina ir fiziskajā sagatavotībā.Kur ir trenera komentāri par visu biatlonu??????
Laikam pats no koka esi nokapis.... Nu nav mums naudinjas ne normaliem treninjapstakljiem, ne kam, kur nu vel trenerim. Bet nevajadzeja jau pashu jaunako uzreiz pirmaja posmaa likt! A fizisko var ari vasaraa treneet, bet tikai ar entuziasmu un fanatismu ne vienmer pietiek! Bus jau ZHANNA labi- tik trenejies un neapstajies!

  +3 [+] [-]

, 2010-02-24 02:01, pirms 14 gadiem
Rezultāti junioru čempionātā Torsbijā Žannai bija cerīgi, tāpēc ticu, ka progress iespējams. Galvenais neapstāties un ticēt sev. Varbūt viena no trenera kļūdām bija 1.posmā, kur vēl blakus ir vadošās izlases, liekot jaunāko un nepieredzējušāko, tur varēja būt Krūmiņa. Bet Žanna varbūt tik daudz neuztrauktos uz beigām, kur cīņa vairs rit tikai ar mūsu līmeņa izlasēm.

     [+] [-]

, 2010-02-24 02:30, pirms 14 gadiem
Te nu meitene visai atklāti pastāsta kur ir problēmas. Ja vēlas nodarboties ar biatlonu tā riktīgi, ir nekavējoties jāmaina treneris. Ja pēdējā turnīra startā trīc kājas, tā ir trenera problēma. Viņš ir vājs, jo visu laiku pavadījis kopā Vankuverā ar atlētēm, jeb varbūt nē???

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 06:48, pirms 14 gadiem
archellos rakstīja: es pirmo reizi ar buusu skarbs.. visu laiku aizstaveeju bet sis saak jau piegriezties.. un arii saprotu kaapeec LOV neko ipasi vinas neatbalsta, jo nav jau jeegas izmest naudu kur nevajag.. atd jau labaak to naudu iedot Mininam vai Dukuram kam ir kaads progress nevis uz vietas staavesana...
vecīt, labāk nebūtu maksājuši tās nenormālās prēmijas Rubļevskim un citiem resnajiem funkcionāriem, bet novirzītu naudu šaušanas trenera algošanai - par to piķi, ko LOKā saņēma visi, sākot ar resno galu un beidzot ar šoferiem, būtu sanācis pat ļoti labam trenerim...

  -1 [+] [-]

, 2010-02-24 07:59, pirms 14 gadiem
žanna,kamer vēl laiks bēdz no tā biatlona...tu redzi,ka 3 gados tev nekas nav izdevies...? bēdz meitene...un iegusti labāk izglītibu...jo ari kā trenere tu nekas nebūsi...

     [+] [-]

, 2010-02-24 08:15, pirms 14 gadiem
trūkst mums psihologu...
un kāda nauda tad viņās diez ir iegrūsta, ja Līdumai bija ar pastieptu roku jāstaigā OS sezonā apkārt?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 08:57, pirms 14 gadiem
Nesaprotu, ko var kakaat uz galvas taam meiteneem? Saprotu, ka rezultaati ljoti dranjkjiigi, tachu vinjas tachu ir muusu pashu daamas, kas buutu jaaciena tikai taapeec, ka vinjas ir chetru daliibniechu sastaavaa nokljuvushas liidz OS. Un nauda vinjaas tieshaam nav iegruusta liela, pavaaciet info! Veiksmi vinjaam un dalju naudas, kas tiek Viirieshu basketbola izlasei!

     [+] [-]

, 2010-02-24 09:01, pirms 14 gadiem
Kreņķis jau ir, bet normāls amatieru razultāts, apmēram kā es pa savu mežu brīvdienās! Lai meitenes nepārdzīvo, mēs viņas tāpat mīlam!

     [+] [-]

, 2010-02-24 11:31, pirms 14 gadiem
Galvenais piedalīties un turpināt!
Gan jau, ka nākamreiz būs labāk!