Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Šovakar komandu sprints distanču slēpošanā

Šovakar komandu sprints distanču slēpošanā
Markuss Helners
Foto: AFP/Scanpix
23:00
Vankūvera 2010, OS-Distanču slēpošana, Komandu sprints (fināls)
Norvēģija
1.85
Krievija
2.65
Zviedrija
6.50

Šovakar plkst. 23.00 pēc Latvijas laika notiks distanču slēpošanas komandu sprinta finālu sacensības brīvajā stilā.

Sievietes un vīrieši, protams, startēs atsevišķi. Katras komandas sastāvā būs divi sportisti. Sacensības notiks stafetes veidā, respektīvi – kad viens komandas pārstāvis būs veicis savu posmu, trasē dosies otrs sportists. Katra no divām sieviešu komandas dalībniecēm trasē dosies trīs reizes un katru reizi veiks 1,4 km, katrs vīriešu komandas dalībnieks arī dosies trasē trīs reizes un veiks 1,6 km.

Visas komandas piedalīsies divos pusfinālos. Trīs labākās katra pusfināla komandas un četras labākās pēc uzrādītā laika pārējās komandas kvalificēsies finālam. Tātad gan sieviešu, gan vīriešu finālā startēs 10 komandas.

Favorīti cīņā par vietu finālā un arī cīņā par medaļām gan sievietēm, gan vīriešiem būs vieni un tie paši. Zviedrijas vīriešu komanda pirms starta ir zaudējusi tās līderi Emilu Joensonu, kurš ir ļoti nopietni saaukstējies un pat ir izolēts ne tikai no vīriešu komandas, bet arī no savas līgavas – zviedru sieviešu distanču slēpotājas Annas Hāgas, kura iedzīšanas sacensībās izcīnīja sudraba medaļu.

Bez Emila Jonsona zviedru vīriešu komandas izredzes cīņā par zeltu ir krietni sarukušas, taču arī bez viņa komanda cīnīsies par augstu vietu. Zviedrijas vīriešu komandas sastāvā būs olimpiskais čempions iedzīšanā Markuss Hellners un Teodors Petersons. Ļoti spēcīga būs zviedru sieviešu komanda, abas komandas dalībnieces šajās olimpiskajās spēlēs jau ir izcīnījušas medaļas. Komandas sastāvā trasē dosies Anna Hāga un Šarlote Kalla.

Itālijas vīriešu komanda būs tieši tādā sastāvā, kādā tai izdevās izcīnīt zelta medaļas 2007.gada pasaules čempionātā Saporo – itāļu sprinta vecmeistars Kristians Zorzi, kura labākie gadi gan jau ir aiz muguras, un vecākais no itāļu brāļiem sprinteriem Pasini – Renato, kuram arī panākumi ir krietni labāki, nekā viņa jaunākajam brālim Fabio. Itālija būs galvenā favorīte cīņā par zelta medaļām sieviešu komandu konkurencē. Tās sastāvā startēs Magda Dženuina, kura šajās olimpiskajās spēlēs ir pierādījusi, ka ir ļoti labā sportiskajā formā, iekļūstot finālā itāļiem tik neraksturīgajā klasiskajā sprintā. Otra itāļu komandas dalībniece būs 2009.gada pasaules čempione individuālajā sprintā brīvajā stilā Arianna Follis. Follis šosezon vēl nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru sprinta sacensībās, taču uz Vankuveru viņa noteikti ir devusies tieši pēc šīs zelta medaļas.

Norvēģijas vīriešu komanda, tāpat kā Zviedrijas vīriešu komanda, pirms starta piedzīvoja nopietnu zaudējumu tās sastāvā - Ulem Viganam Hatestādam ir aizdomas par angīnu. Viņa vietā startēs Oistens Petersens, kurš gan nav brīvā stila lietpratējs un specializējas tieši klasiskajā sprintā, taču citu kandidātu uz vietu komandā nav. Otrs komandas dalībnieks būs Peters Northugs. Norvēģijas sieviešu komandā brīvdiena ir iedota līderei Maritai Bjergenai, taču norvēģi cīņu par medaļām gaida arī no Astridas Jakobsenas un Selīnas Brun-Lī.

Ļoti spēcīga un galvenā favorīte vīriešu konkurencē būs Krievijas komanda, kuras sastāvā cīnīsies šīs sezonas pārliecinošs līderis brīvā stila sprintā Aleksejs Petuhovs un Nikolajs Morilovs. Krievijas sieviešu komandas sastāvā startēs Irina Hazova un Natālija Horasteļova. Dopinga problēmu dēļ Krievijas sieviešu komandas sastāvā nevar startēt Natālija Matvejeva, bez kuras krievu sieviešu izredzes uz medaļu ir krietni samazinājušās.

Vācijas vīriešu komandā startēs Aksels Taihmans, kurš iedzīšanas sacensības izlaida slimības dēļ un Tims Tsharnke. Spēcīga būs arī vācu sieviešu komanda, kura nopietni cīnīsies par no kļūšanu goda pjedestāla, tās sastāvā startēs Evi Zahenbahera, kura līdz šim ir uzrādījusi labākos rezultātus no Vācijas sievietēm un brīvā stila sprintā vienmēr spēcīgā Klaudija Nistada.

Somi savā vīriešu komandā ir pieteikuši Lasse Pakonenu un Ville Nusiainenu. Somu sieviešu komandas sastāvā neredzēsim divas titulētākās sportistes Virpi Kuitunenu un Aino Kaisu Sārinenu, kuru stiprā puse ir klasiskais solis, viņu vietā komandā būs Rita Lisa Roponena un Rika Sāra Soja.

Šveices vīriešu komandas sastāvā startēs olimpiskais čempions 15 km brīvā stila distancē Dario Koloņja. Ņemot vērā to, ka Dario ir ļoti universāls slēpotājs, tātad arī lielisks sprinteris, Šveices komanda var pacīnīties par augstu vietu. Otrs komandas dalībnieks būs Eligius Tambornino.
Vīriešu konkurencē par labām vietām varētu pacīnīties arī franči Vensāns Vitozs un Sirils Miranda, kā arī kazahi Nokolajs Čebotko un Aleksejs Poltoraņins.

Interesantu komandu vīriešu konkurencē ir pieteikuši igauņi, tās sastāvā startēs Peters Kummels un Anti Sārepu. Ņemot vērā to, ka abi igauņi ir klasiskā stila speciālisti, viņi par veiksmi varēs uzskatīt arī tikšanu finālā. Komandu ir pieteikuši arī lietuvieši, taču viņiem būs jācīnās par nepalikšanu pēdējiem. Sieviešu konkurencē par vietu finālā noteikti cīnīsies arī Slovēnijas komanda ar Vesnu Vabjanu un Katju Vistneru sastāvā. Diemžēl smagās traumas dēļ slovēņiem nevar palīdzēt viena no šobrīd pasaulē labākajām sprinterēm Petra Majdiča, ar kuru sastāvā Slovēnija cīnītos par visaugstākajām vietām.

FIS sacensību direktors Jurgs Kapols apgalvo, ka komandu sacensības vienmēr izraisa ļoti lielu interesi, jo uzvarētājs šajās sacensības ir ne tikai atsevišķs sportists, bet visa valsts. Turklāt komandu sprinta sacensībām ir aizraujošs formāts.

Izmantotie resursi:
langd.se
skirun.ru
fiscrosscountry.com
fis-ski.com

     [+] [-]

, 2010-02-22 17:20, pirms 14 gadiem
beidzot novērtējuši kasagrandes darbu un pielikuši pie ziņām
Nevar nepiekrist Kapola kungam - aizraujošākā slēpošanas disciplīna manuprāt.

Šī sacensība pārklājas ar vēl vienu aizraujošu komandu cīņu - trampalīnlēkšanā. Nāksies atkal divos ekrānos lūrēt
Bet nu beidzot nakts programma visai klusa un varēs vienu nakti normāli izgulēties...

Par zviedriem slēpošanā un somiem trampalīnā!!!

     [+] [-]

, 2010-02-22 17:26, pirms 14 gadiem
Jautājums kasagrandem, - Kā Tu vērtē Norvēģijas vīriešu slēpošanas izlases sniegumu šajās OS ??

     [+] [-]

, 2010-02-22 17:44, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Jautājums kasagrandem, - Kā Tu vērtē Norvēģijas vīriešu slēpošanas izlases sniegumu šajās OS ??
Grūti pateikt. Ja paskatās pasaules kausa kopvērtējumu, tad, piemēram, pirmajā trīsdesmitniekā ir 4 norvēģi, no kuriem 2 ir sprinteri. Sprintā it kā veseli 3 norvēģi bija finālā, bet dabūja vienu medaļu, kuru pie tam izcīnīja Nortuks, kuru tomēr neskaita pie tīrajiem sprinteriem. Tad vēl trīsdesmitniekā ir pats Nortuks, kurš iedzīšanā cīnījās par medaļu, bet nedabūja to dēļ salauztas nūjas pusotru km pirms finiša, un Eldars Ronongs, kurš ir klasiskā stila lietpratējs un viņa startu varēs vērtēt pēc pēdējā 50 km slēpojuma klasiskajā solī. Tāda īsta izgāšanās bija tikai 15 km brīvajā stilā, kur labākais laikam bija 28.vietā. To 28.vietu dabūja Gjerdālens un tas arī atbilst apmēram viņa līmenim, pārējiem gan bija jābūt augstāk. Domāju, ka zviedru vīrieši sprinteri izgāzās krietni nopietnāk, nekā norvēģi.

     [+] [-]

, 2010-02-22 17:57, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Grūti pateikt. Ja paskatās pasaules kausa kopvērtējumu, tad, piemēram, pirmajā trīsdesmitniekā ir 4 norvēģi, no kuriem 2 ir sprinteri. Sprintā it kā veseli 3 norvēģi bija finālā, bet dabūja vienu medaļu, kuru pie tam izcīnīja Nortuks, kuru tomēr neskaita pie tīrajiem sprinteriem. Tad vēl trīsdesmitniekā ir pats Nortuks, kurš iedzīšanā cīnījās par medaļu, bet nedabūja to dēļ salauztas nūjas pusotru km pirms finiša, un Eldars Ronongs, kurš ir klasiskā stila lietpratējs un viņa startu varēs vērtēt pēc pēdējā 50 km slēpojuma klasiskajā solī. Tāda īsta izgāšanās bija tikai 15 km brīvajā stilā, kur labākais laikam bija 28.vietā. To 28.vietu dabūja Gjerdālens un tas arī atbilst apmēram viņa līmenim, pārējiem gan bija jābūt augstāk. Domāju, ka zviedru vīrieši sprinteri izgāzās krietni nopietnāk, nekā norvēģi.
Pēc Tava teiktā var saprast, ka Nortugs patiesībā ir Bjorna Deli naga melnuma vērts.Es savukārt domāju, ka viņš varētu būt viņa panākumu turpinātājs.

     [+] [-]

, 2010-02-22 18:04, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Pēc Tava teiktā var saprast, ka Nortugs patiesībā ir Bjorna Deli naga melnuma vērts.Es savukārt domāju, ka viņš varētu būt viņa panākumu turpinātājs.
Interesanti, pēc kā Tu to izspriedi?

     [+] [-]

, 2010-02-22 19:12, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Interesanti, pēc kā Tu to izspriedi?
Zinu to, ka Nortugs pēdējos gadus ticis vērtēts, kā ļoti perspektīvs un daudzsološs norvēģu slēpotājs.Viņam " prognozēja" medaļu lietu šajā olimpiādē, tā esmu dzirdējis un lasījis no cilvēkiem, kas kko rubī no slēpošanas.Vai tad tā nav ?

     [+] [-]

, 2010-02-22 19:47, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Zinu to, ka Nortugs pēdējos gadus ticis vērtēts, kā ļoti perspektīvs un daudzsološs norvēģu slēpotājs.Viņam " prognozēja" medaļu lietu šajā olimpiādē, tā esmu dzirdējis un lasījis no cilvēkiem, kas kko rubī no slēpošanas.Vai tad tā nav ?
Jā, tā ir. It sevišķi pēc pagājušā gada PČ, kur viņš dabūja zeltu visur, kur piedalījās. Bet ko padarīt, individuālo medaļu viņš vēl var dabūt tikai 50 km klasiskajā solī. Ja arī viņš izcīnīs to šodien un pēc tam stafetē, tāpat nelabvēļi teiks, ka nevienā individuālajā disciplīnā viņš zeltu nav dabūjis. Ai, bet vispār viņam taču tikai 23. Ja vien būs veselība, tad varēs piedalīties vēl vismaz divās olimpiskajā spēlēs, gan jau sagaidīs savu zeltu.

     [+] [-]

, 2010-02-22 22:43, pirms 14 gadiem
Uiiiiii.... baltkrievs gan ne tur nabags aizslēpoja....

     [+] [-]

, 2010-02-22 23:21, pirms 14 gadiem
Toties manas favorītes palika bez medaļas