Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas finālā tiksies Šarapova un Kvitova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas finālā tiksies Šarapova un Kvitova
Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien par Vimbldonas sieviešu vienspēļu titulu sacentīsies Marija Šarapova un Petra Kvitova. Krieviete divos setos ar 6:4, 6:2 pieveica Sabīni Liziki, bet čehiete trīs setos apspēlēja Viktoriju Azarenku – 6:1, 3:6, 6:3.

Kvitovai pirmais "Grand Slam" fināls

Pirmās kortā devās Baltkrievijas un Čehijas labākās tenisistes – Viktorija Azarenka un Petra Kvitova. Izlozē uzvarēja Azarenka un izvēlējās uzņemšanu. Turnīra 4. rakete jau pirmajā geimā tika pie breikbumbas, taču Kvitova ar uzbrukumu to atspēlēja. 4. geimā 40:15 pārsvars pie pretinieces serves bija čehietei. Pirmo breikbumbu Petra izniekoja ar sitienu tīklā, bet otro garām nelaida. Ilgstoša sitienu apmaiņa no gala līnijas beidzās ar Kvitovas raidītas bumbiņas piezemēšanos uz līnijas. Azarenkai pēdējais sitiens norāvās.

Nākamajā geimā Vika no 0:40 tika līdz vienādi, taču Kvitova tūlīt pat atbildēja ar diviem neatvairāmiem uzbrukumiem, nostiprinot breiku. Azarenkai pirmajā partijā nebija lemts uzvarēt vairs nevienu geimu. Otro breiku Kvitova ieguva identiski pirmajam – breikbumbas izspēlē Kvitova atkal trāpīja uz gala līnijas, bet Azarenkas atbildes bumbiņa – autā. Setu Kvitova izservēja uz nulles, pirmajā partijā uzvarot ar 6:1.

Otro setu Azarenka sāka ļoti labi, uzvarot pirmās septiņas izspēles, kas palīdzēja tikt pie breika. Trešajā geimā Kvitovai bija iespēja atspēties, taču sekoja kļūda, pēc tam vēl viena, un Azarenka setā bija priekšā ar 3:0. Kvitovas spēle bija pavisam pajukusi, bet Azarenka labi uzbruka un spēja setā uzvarēt ar 6:3. Pārsvars varēja būt vēl lielāks, ja vien Kvitova nebūtu divos savas serves geimos atspēlējusi kopumā trīs breikbumbas.

Trešajā setā Kvitova „pamodās” un 2. geimā tika pie breika pēc tam, kad Azarenka izsita bumbiņu autā. 5. geimā Vika ar apvedošo sitienu izkārtoja sev divas breika iespējas, taču atgūt 2. geimā zaudēto nespēja. Kvitova abas breikbumbas viegli atspēlēja, izceļama pirmā izspēle, kurā Petra labi nospēlēja pie tīkla. Geimu čehiete pabeidza ar divām mežonīgām servēm – 4:1. Kvitova zaudēja vēl tikai vienu geimu, bet mačs beidzās ar Azarenkas dubultkļūdu – 6:1, 3:6, 6:2.

Šarapova finālā pēc septiņu gadu pārtraukuma

Pēc Kvitovas un Azrenkas spēles Centrālajā kortā devās Marija Šarapova un Sabīne Liziki. Mačs lieliski sākās Liziki, uzvarot pirmos trīs geimus. Sabīne labi servēja, ko nevarētu teikt par Šarapovu. Krieviete pirmajā servēšanas geimā pieļāva divas dubultkļūdas un tika nobreikota uz nulles. Arī otrajā savas serves geimā Šarapovai divas dubultkļūdas, šoreiz Maša no 40:15 pārsvara deva pretiniece breikbumbu. Liziki liels auts pēc dropšota. Šarapova ar milzu pūlēm noturēja servi, tiekot pie sava pirmā geima.

Vēl viens neveiksmīgs Liziki saīsinātais sitiens piektajā geimā deva Šarapovai pirmo breikbumbu. Maša sodīja pretinieces otro servi – 2:3. Devītajā geimā Šarapova ieguva savu otro breiku setā. Liziki breikbumbas izspēlē pārsita pāri gala līnijai. Šarapova bez aizķeršanās uzvarēja nākamajā geimā un setam punktu pielika ar eisu - 6:4.

Otrajā setā abām bija ievērojamas problēmas ar servēšanu. Īpaši tas attiecās uz vācieti, kura tikai vienu reizi spēja noturēt servi. Arī Šarapova nespīdēja ar servēšanu, sevi ļaujot nobreikot divas reizes. Otrā no tām notika tad, kad viņa pie rezultāta 5:2 servēja par uzvaru mačā. Devītajā geimā Šarapova tika pie kārtējā breika, svinot uzvaru ar 6:4, 6:3.

24 gadus vecajai Šarapovai otrais fināls Vimbldonā. Vienīgo reizi viņa turnīra otrajā sestdienā spēlēja 2004. gadā, kad kļuva par čempioni. Toreiz Šarapova 17 gadu vecumā ar 6:1, 6:4 sagrāva Serēnu Viljamsu. Pret savu šī gada fināla pretinieci Kvitovu Šarapova spēlējusi vienreiz. Tas notika pērn Memfisā, kad telpās uz „hard” seguma Maša uzvarēja ar 6:4, 6:3.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-30 17:08, pirms 13 gadiem
Pūlis, solidarizējoties ar rīkotājiem bij nedaudz čehietes pusē. Pret Petras garo roku vēzieniem jāspēlē agresīvāk, ja vēlas gūt panākumus. Vikai, šoreiz bez sabrukšanas, ir izdevies sasniegt jaunas virsotnes GS. Ja Kvitova reāls favorīts uz uzvaru jau parīt, Azarenkai visas iespējas to paveikt drīzumā.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-30 17:42, pirms 13 gadiem
tu pats esi liziki , vinja or
lisicki , vinju ta visur sauc , un ari wimbeldona vinja ir lisicki

  +2 [+] [-]

, 2011-06-30 18:52, pirms 13 gadiem
Ak Dievs kā tā Šarapova kauc tajā kortā.
1. serve drausmīga otrajā setā, dubultļūdas arī daudz. Bet nu pelnīta uzvara.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-30 19:01, pirms 13 gadiem
Sabīnei baterijas beidzās. nezin pat kuras vairāk - fiziskās vai mentālās.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-30 19:06, pirms 13 gadiem
tomeer bez paarsteigumiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-30 19:11, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Neticami, ka Šarapova tik tālu tikusi. Nevienu maču nav zaudējusi (nejaukt ar pretinieces uzvaru). Cerams, arī finālā nezaudēs!
Vpered, Maša!
nevaig nekādus vpered-Petrai jāvinnē!!!

  +7 [+] [-]

, 2011-06-30 19:15, pirms 13 gadiem
Es par Šarapovu, ļoti labi viņa šajā Vimbldonā cīnās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-30 21:00, pirms 13 gadiem
nepareizā bilde pie raksta pielikta

     [+] [-]

, 2011-06-30 21:52, pirms 13 gadiem
Sabīni Lizki??? ...jo tālāk jo trakāk!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-01 09:29, pirms 13 gadiem
Sabīnei " sašķīda " spēle, tiklīdz Marija sāka spēlēt normāli (pēc trim pirmajiem geimiem).Pašā sākumā likās, ka būs sīvs mačs, bet nekā.Kā krievu komentētāji internetā teica " igra razvaļilas".Arī Šarapova nebūt nespēlēja savu labāko tenisu (kā piem. pret Cibulkovu), bet arī ar šo pietika, lai vinnētu.Kas varētu paņemt finālu- tiešām grūti prognozēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-01 23:36, pirms 13 gadiem
Pirce rakstīja: tu pats esi liziki , vinja or
lisicki , vinju ta visur sauc , un ari wimbeldona vinja ir lisicki
YouTube
- ‪xperiahotshots's...


Aizsūti viņai vēstuli,ka viņa nepareizi savu uzvārdu izrunā.