Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas junioru tituli austrāliešiem Bārtijai un Savilam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonas junioru tituli austrāliešiem Bārtijai un Savilam
Lūks Savils un Ešlija Bārtija
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonā noslēgušies junioru vienspēļu un dubultspēļu turnīri. Ja vīriešu vienspēļu turnīra gaitā daudzu simpātijas iekaroja 18 gadus vecais austrālietis Bernards Tomiks, tad junioru sacensībās Austrālijai dubults prieks – vienspēļu tituli Ešlijai Bārtijai un Lūkam Savilam.

Junioru turnīri ir neatņemama „Grand Slam” turnīru sastāvdaļa, kur jaunajiem talantiem gūt nopietnu rūdījumu pirms došanās pieaugušo turnīros. Diemžēl Latvijas pārstāvju šī gada turnīrā nebija (pērn spēlēja cēsnieks Miķelis Lībietis). Puišu vienspēļu turnīrs noslēdzās jau vakar – tā finālā tikās mājinieks Laiems Broudijs un austrālietis Lūks Savils (izlikti attiecīgi ar 15. un 16.numuru). Līdz finālam nedaudz pārliecinošāk bija ticis austrālietis, tomēr izšķirošo maču labāk iesāka brits. Viņš uzvarēja pirmo setu, tika priekšā ar breiku otrajā, tomēr pazaudēja iniciatīvu un arī uzvaru. Triumfs ar 4:6, 6:2, 6:4 17 gadus vecajam austrālietim. Austrālijai puišu „Grand Slam” vienspēļu tituls pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma (2009.gadā Ņujorkā triumfēja jau pieminētais Bernards Tomiks), bet Vimbldonas junioru titulu puišiem iepriekšējo reizi Austrālijas bija izcīnījis Tods Reids 2002.gadā.

Meiteņu turnīrā jau 1.kārtā zaudēja ar 1.numuru izliktā krieviete Darja Gavrilova, bet līdz finālam tika viņas tautiete, ar 3.numuru izliktā Irina Hromačeva. Pretī krievietei stājās austrāliete ešlija Bārtija, kurai turnīrā bija 12.raketes gods. Cīņa izvērtās līdzīga, tomēr abu setu galotnēs veiksme un meistarība bija 15 gadus vecās austrālietes pusē, kura triumfēja ar 7:5, 7:6(3). Interesanti, ka „Grand Slam” meiteņu vienspēļu turnīros Austrālijai nebija titula kopš 1998.gada, kad Ņujorkā triumfēja Jeļena Dokiča, bet Vimbldonā Austrālijas meitenes nebija uzvarējušas ne reizi – Bārtija ir pirmā.

Dubultspēļu turnīros pie tituliem tika Eiženija Bušāra (Kanāda) un Greisa Mina (ASV), kuras finālā ar 5:7, 6:2, 7:5 pieveica Demiju Šūrsu (Nīderlande) un Hao Čenu Tangu (Ķīna), bet puišiem triumfēja Džordžs Morgans (Lielbritānija) un Mate Pavičs (Horvātija), kuriem finālā panākums pār Oliveru Goldingu (Lielbritānija) un Jiži Veseliju (Čehija) – 3:6, 6:4, 7:5.

Vimbldonas junioru vienspēļu turnīru čempioni pēdējos desmit gados

GadsPuišu čempionsMeiteņu čempione
2011.Lūks Savils (Austrālija)Ešlija Bārtija (Austrālija)
2010.Martons Fuksoviks (Ungārija)Kristina Pliškova (Čehija)
2009.Andrejs Kuzņecovs (Krievija)Nopavana Lertčevakarna (Taizeme)
2008.Grigors Dimitrovs (Bulgārija)Lora Robsone (Lielbritānija)
2007.Donalds Jangs (ASV)Ursula Radvanska (Polija)
2006.Tīmo De Bakers (Nīderlande)Karolīna Vozņacki (Dānija)
2005.Žeremijs Šardī (Francija)Agņeška Radvanska (Polija)
2004.Gaels Monfiss (Francija)Katerina Bondarenko (Ukraina)
2003.Florins Mergea (Rumānija)Kirstena Flipkensa (Beļģija)
2002.Tods Reids (Austrālija)Vera Duševina (Krievija)

Lieliska izspēle Lūka Savila un Laiema Broudija spēles galotnē

Izmantotie resursi:
2011 Wimbledon Championships Website - Official...