Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko tiksies ar laimīgo zaudētāju Flipkensu, Sevastovai mačs pret Gofu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko tiksies ar laimīgo zaudētāju Flipkensu, Sevastovai mačs pret Gofu
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas tenisistēm ceturtdien būs Maiami WTA 1000 turnīra otrās kārtas mači. Aļona Ostapenko plkst. 19:30 tiksies ar 35 gadus veco Beļģijas veterāni Kirstenu Flipkensu, bet Anastasijai Sevastovai pēc plkst. 2:30 (jau piektdienā pēc Latvijas laika) cīņa ar 17 gadus veco amerikānieti Koko Gofu.

Aļona Ostapenko (#54) – Kirstena Flipkensa (#94)
2018. gada fināliste Aļona Ostapenko vakar turnīra ievadā dominēja pret "wild card" ieguvušo ķīnieti Siju Vanu, taču būtībā nospēlēja lieku setu, jo uzvaru vajadzēja nodrošināt bez izšķirošā seta palīdzības. Viņa tā guva sezonas sesto uzvaru (6-5), turpinot teju perfekto sēriju 1. kārtas mačos (5-1). Toties uzvarēt turnīru otrā posma mačos viņai šogad ir lielas problēmas, to paveicot tikai vienreiz – sezonas pirmajā turnīrā Melburnā.

Ostapenko sākotnēji šodien bija plānots mačs pret ranga 27. vietā esošo amerikānieti Elisonu Riski, kuru viņa komfortabli pieveica pirms diviem gadiem "US Open" (6:4, 6:3), taču Riske pēdas savainojuma dēļ Floridā nespēlēs. Viņas vietu ieņems beļģiete Kirstena Flipkensa, kuru Ostapenko uzvarējusi tikai vienreiz trīs cīņās. Tas izdevās abu līdz šim pēdējā sadursmē pirms trim gadiem Vimbldonā.

Ostapenko un Flipkensas maču vēsture (1-3)

SezonaTurnīrsSegumsRezultāts
2015Fed Cup BudapeštāHard2:6 6:4 3:6
2015Stambulas 1. kārtaHard2:6 0:6
2015Vankūveras ITF 2. kārtaHard3:6 0:6
2018Vimbldonas 2. kārtaZālājs6:1 6:3

Ostapenko visus trīs zaudējumus piedzīvoja laikā, kad viņa bija 17-18 gadus veca un rangā bija ārpus pirmā simtniekā. Pirmā tikšanās ar Flipkensu viņai arī bija karjeras pirmais mačs pret Top 100 spēlētāju. Beļģijas tenisiste spēlē ar lielu dažādību – tenisu, kas Ostapenko tradicionāli radījis grūtības. Tiesa, abu pēdējā mačā tas nenotika, turklāt tagad Flipkensa ir vēl tuvāk karjeras finišam, attiecīgi arī nespēlējot augstā līmenī.

Flipkensai šogad tikai viena uzvara WTA pamatturnīros (1-3), to gūstot sezonas pirmajā mačā 6. janvārī Abū Dabī ar 5:7, 7:5, 6:4 pret Lauru Zīgemundu (#51). Nākamais mačs beidzās ar izstāšanos potītes savainojuma dēļ.

Flipkensa Maiami turnīru sāka kvalifikācijā, kur ar 4:6, 6:3, 6:1 apspēlēja vietējo tenisisti Vitniju Osuigvi (#158), pēc tam ar 4:6, 3:6 zaudējot Spānijas pārstāvei Aļonai Boļšovai (#109). Flipkensa astoto reizi spēlēs Maiami pamatturnīrā (9-7), kur viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls 2013. gadā.

Anastasija Sevastova (#57) – Koko Gofa (#36)
Anastasija Sevastova vakar izglābās no zaudējuma pret serbieti Olgu Daniloviču, pēdējā setā esot iedzinējos ar 2:5. Uzvarot izšķirošā seta taibreikā, Sevastova šogad saglabāja perfektu bilanci taibreikos (3-0). Uzvara pār Daniloviču viņai ir sezonas piektais panākums, šogad pirmoreiz triumfējot trīs setu cīņā (1-4).

Sevastova trešdien svinēja vien trešo uzvaru Maiami pamatturnīros (3-3). Viņai Maiami vēl ne reizi nav izdevies uzvarēt turnīra otrajā mačā – 2018. gadā zaudējums ar 6:3, 4:6, 1:6 bijušajai ranga līderei Viktorijai Azarenkai (#186) un 2019. gadā 6:1, 2:6, 3:6 neveiksme pret Jūliju Putincevu (#44). Abas gadījumos tas notika 3. kārtā, jo viņa kā izsētā spēlētāja 1. kārtu izlaida. Šoreiz bija jāsāk jau no pirmā raunda.

Savukārt viņas nākamā pretiniece ir izsēta, tāpēc turnīru sāks tieši šodien. Šomēnes 17. dzimšanas dienu nosvinējusī Koko Gofa šogad sakrājusi 9-5 bilanci, vienmēr uzvarot turnīra pirmajā cīņā. Ja sezonas pirmajos trīs turnīros viņa zaudēja otrajā mačā, tad nākamajos divos turnīros izdevās tikt krietni tālāk – pusfināls Adelaidā un ceturtdaļfināls Dubaijā.

Gofa tieši Maiami piedzīvoja debiju WTA pamatturnīros, kad 2019. gadā, neilgi pēc 15. dzimšanas dienas, ar "wild card" palīdzību tika pie iespējas startēt tik nozīmīgā turnīrā. Rangā esot 456. vietā, viņa tīņu mačā ar 3:6, 6:3, 6:4 apspēlēja divus gadus vecāko tautieti Keitiju Maknalliju (#221), bet nākamajā cīņā ar 3:6, 2:6 zaudēja Darjai Kasatkinai (#22).

Sevastova otro reizi spēkosies ar Gofu, kuru viņai pagājušajā gadā sarežģītā mačā izdevās pieveikt "US Open". Sevastovai tā bija tikai viena no divām uzvarām pagājušajā sezonā. Gofai šodien būs vietējo fanu atbalsts – "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā notika bez skatītājiem, bet Maiami turnīrs norit ar fanu klātbūtni (ierobežotā skaitā).

Sevastovas un Gofas mačs pabeigs ceturtdienas vakara sesiju un sāksies ne agrāk kā 20:30 pēc vietējā laika (mums 2:30 piektdienā). Piebilstams, ka pirms tam no plkst. 1:00 jāizspēlē vīriešu turnīra mačs starp Sebastjanu Kordu un Radu Albotu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 12:36, pirms 3 gadiem
Ostapenko noteikti vajag uzvaret kaut spele nevedas, bet Sevastovai nedomaju, ka ir iespeja, ja vien tie 17 gadi nospele kadu nestabilitati, bet Gofa spele loti labi, personigi nedomaju,ka talu ir bridis kad vina bus top10 un domines

     [+] [-]

, 2021-03-25 13:47, pirms 3 gadiem
Flipkensa tiešām vairs nevelk, bet Osta arī te var sarīkot šovu.
Anastasija izglābās, tik nav pieminēts, ka pati nolēja setu, kopā bija 17 breikbumbas. Šodien nekas nav zaudēts, kaut īsti fiziskais nevelk pēc vakardien redzētā. Pretēji augstākminētajam, neredzu tur šobrīd top10

     [+] [-]

, 2021-03-25 13:49, pirms 3 gadiem
Sevastovai Goffu vieglāk uzvarēt nekā Aļonai jo viņa labāk servē. Vakar Seva bija nekustīga,neskrēja glābt saīsinātos,kad bija 2:5 likās ka ātrāk grib zaudēt,bet notika brīnums. Ir jau diezgan neparasti ja uzliek pirmo ar 1:6 un pēc tam zaudē. Nekas sevišķs tai Gofā nav,cerēsim ka mūsējā cīnīsies,vairāk eisu un kustēties. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2021-03-25 14:29, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Flipkensa tiešām vairs nevelk, bet Osta arī te var sarīkot šovu.
Anastasija izglābās, tik nav pieminēts, ka pati nolēja setu, kopā bija 17 breikbumbas. Šodien nekas nav zaudēts, kaut īsti fiziskais nevelk pēc vakardien redzētā. Pretēji augstākminētajam, neredzu tur šobrīd top10
Katram savs viedoklis protams un mes varam piesaukt 1000 tenisistus kuriem tur bija jabut un vini tur nebija vai pabija un pazuda, traumas,psihologiskais,nopelnita nauda =relax. Ta pati Stephens Sloan,Bouchard te var minet loti daudz.. Bet manuprat Goffai ir tas talants kas ir bijis tikai paritim uz pasaules un ari skatoties,lasot, kas ap vinu ir apkart tur nav ta spiesana,uzreiz tagad, skrienam,nemam.. Ja nav kadas mega traumas domaju pec 1-2 gadiem Goffa bus dominejosaka speletaja, jo vinai lidzigi ka Grafai var peksni izmainit speles stilu, ir tas a,b,c,d variants, kas sieviesu tenisa ir retai speletajai..Bet tas ir personigais un laiks to paradis. Es personigi uzskatiju ari ka Konjuh Ana bus stabili top3, bet dzive notiek visadi un pec tam atgriesties cik redzams atkartoti spej tikai paris speletaji, lielaka dala paliek otra plana..

     [+] [-]

, 2021-03-25 16:13, pirms 3 gadiem
BET365 rakstīja: Ostapenko noteikti vajag uzvaret kaut spele nevedas, bet Sevastovai nedomaju, ka ir iespeja, ja vien tie 17 gadi nospele kadu nestabilitati, bet Gofa spele loti labi, personigi nedomaju,ka talu ir bridis kad vina bus top10 un domines
Sevastovai 1 no 2 uzvarām pagājušo sezon bija pret Gofu. Šobrīd noteikti Nastja ir krietni labākā formā. Abām vajadzētu uzvarēt