Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko saņemas pēc neveiksmes otrajā setā un sagrauj ķīnieti Vanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko saņemas pēc neveiksmes otrajā setā un sagrauj ķīnieti Vanu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Bijusī fināliste Aļona Ostapenko (WTA 54.) Maiami WTA 1000 turnīra pirmās kārtas mačā dominēja pret "wild card" ieguvušo ķīnieti Siju Vanu (WTA 135.), panākumu gan spējot nodrošināt tikai trīs setu cīņā, uzvarot ar rezultātu 6:4, 6:7(4), 6:1.

Aļona Ostapenko jau pirmajā geimā nobreikoja bijušo junioru ranga līderi un 2018. gada "US Open" čempioni, izmantojot otro breika iespēju, kad ar jaudīgu uzbrukumu piespieda ķīnieti bumbiņu raidīt par gala līnijai. Latvijas tenisiste agro breiku nostiprināja sarežģītā serves geimā, kurā saservēja piecas dubultkļūdas un ar sitienu pa kreiso līniju atspēlēja breikbumbu, drīz esot priekšā ar 2:0.

Ostapenko piektajā geimā noorganizēja vēl vienu breiku, to uzreiz zaudējot, jo Vana beidzot izmantoja uzbrukuma iespējas otrās serves izspēlēs. Kreile ar "sauso" serves geimu pietuvojās līdz 3:4, bet otro breiku atgūt Ostapenko viņai neļāva. Aļona astotajā geimā zaudēja vienā izspēlē, bet 10. geimā, izservējot setu, ķīnieti pielaida līdz "vienādi" un realizēja otro setbumbu – 6:4.

Mačam notiekot gandrīz 30 grādu karstumā, 19 gadus vecā ķīniete jau pēc viena seta izskatījās sagurusi, un Ostapenko 2. seta sākumā bija milzīgs pārsvars spēlē, bet ne rezultātā. Viņa arī šajā setā startēja ar 2:0 mini izrāvienu, katrā no pirmajiem diviem geimiem zaudējot tikai vienā izspēlē. Aļona nespēja savu spēles pārsvaru pārvērst rezultātā, par to tiekot sodīta ar papildus seta spēlēšanu.

Ostapenko pēc Vanas nobreikošanas nākamajos divos geimos uzņemšanā tika līdz "vienādi", taču paviršības liedza iegūt breikbumbas, to vēlāk nožēlojot. Viņa no 3:1 zaudēja četros geimos pēc kārtas – 3:5. Ostapenko devītajā geimā neļāva Vanai izservēt setu. Viņa ar trīs uzbrukumiem otrajai servei ieguva breikbumbu, kuru realizēja ar pretiniecei neatvairāmu uzbrukumu īsā pirmās serves izspēlē.

Ostapenko tomēr no zaudējuma setā izvairīties nespēja, jo taibreikā četras reizes zaudēja savas serves izspēlēs. Viņai no 2:3 liels auts un dubultkļūda. Ostapenko no 2:5 ar agresīvu spēli uzņemšanā atguva abus minibreikus, bet pie 4:5 pieļāva vēl vienu dubultkļūdu, pasniedzot Vanai divkāršo setbumbu, un pēc tam pretiniecei piekāpās garā izspēlē, bumbiņu raidot pāri gala līnijai – 4:7.

Turpinot šodienas mača tradīcijas, Ostapenko arī 3. seta ievadā bija priekšā ar 2:0. Breiks iegūts ar lielām pūlēm, realizējot sesto breikbumbu. Pirmās divas izniekotas ar neprecīziem saīsinātajiem sitieniem. Vana nākamās trīs atvairīja ar pirmo servi (Ostapenko trīs neprecīzi atsitieni), bet sestās breikbumbas izspēlē Ostapenko beidzot bumbiņu pēc ķīnietes pirmās serves atsita laukumā un uzvarēja garā izspēlē.

Ostapenko pārsvaru uzreiz zaudēja, trešajā geimā nespējot atvairīt vienu Vanas uzbrukumu otrajai servei un pieļaujot trīs kļūdas ar sitieniem no neērtās puses. Ar to Ostapenko paviršības zaudētu geimu izskatā beidzās, un viņa beidzot izrēķinājās ar ranga pirmajā simtniekā nebijušo pretinieci, no 2:1 viņai vairs nedodot nevienu geimu. Ostapenko tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs pārsvars ar 42:15.

Ostapenko pirms trim gadiem sasniedza Maiami turnīra finālu, kur zaudēja amerikānietei Slounai Stīvensai. Līdz šai nedēļai tas bija vienīgais "Miami Open" turnīrs, kurā Ostapenko spēja gūt uzvaras, jo visās pārējās vizītēs Floridā viņa zaudēja jau pirmajā mačā. Iekļūšana 2. kārtā dod 35 reitinga punktus. Viņas nākamā pretiniece būs laimīgā zaudētāja Kirstena Flipkensa (#94), nevis amerikāniete Elisone Riske (#27), kura no turnīra izstājās pēdas savainojuma dēļ.

Statistika

KategorijaOstaVana
Eisi23
Dubultkļūdas104
1. serves precizitāte65%60%
1. serves punkti43/6339/60
2. serves punkti13/3415/40
Breikbumbas7/154/6
Visi punkti10295

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 21:29, pirms 3 gadiem
Varbūt nedaudz grūtāka uzvara pat ir labāk, spriežot pēc iepriekšējām nedēļām! Jāuzvar Flipkensa un tad mačs pret Bārtiju

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:29, pirms 3 gadiem
Nemaz nebija tik viegli, jo drAusmiigi VAAJI Ostapenko serveeja...ar tadu speeli pret speecigaku pretinieci buus vaaaks. Cerams, ka kluudos! Bet, taa APSVEICU!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-24 21:34, pirms 3 gadiem
WTF KAS IR NOTICIS AR TA JAU DRAUSMIGO SERVI... Sorry,bet sajuta bija skatoties ITF zemakas klases macu, viss ok uzvara, nenolieku, bet nu nevar vispar domat par kaut ko talak.. Ok nakama ir Flipkensa kura lena gara iesolo beigu dala, tur problemam tiesam nevajadzetu but.. Bet jautajumu daudz, jo ar katru speli izteikti serve paliek sliktaka, citas lietas ok iet uz augsu, seviski redzams fiziskaja ka sak tikt atkal lidzi,

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:35, pirms 3 gadiem
visu izšķīra kaujas sauklis pēc zaudētā seta, kad viņa polurakom saliekusies izbļāva"blēēēēģ"... вот тут то карта и пошла, на хуi ejo maķ.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-24 22:58, pirms 3 gadiem
Chelubej! Vai tiešām viņa savas pretinieces mātei piedāvāja aiziet nodrāzties?
Un Ķīna un Latvija pēc dažu valsts reģionu atrašanās vietām pie +30...Vēl nebija zināms kurai labāk!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 07:53, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Chelubej! Vai tiešām viņa savas pretinieces mātei piedāvāja aiziet nodrāzties?
Un Ķīna un Latvija pēc dažu valsts reģionu atrašanās vietām pie +30...Vēl nebija zināms kurai labāk!
Puisīt,tev tik tas te galviņā!!!! Ej uz citu saiti.

     [+] [-]

, 2021-03-25 09:27, pirms 3 gadiem
kad ar Flipkensu?