Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ģirts Dzelde: "Esmu pateicīgs Gulbim un komandai"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ģirts Dzelde: "Esmu pateicīgs Gulbim un komandai"
Ģirts Dzelde
Foto: Jānis Cīrulis, eSports.lv

"Visu cieņu Ernestam, ka viņš tomēr ieradās palīdzēt komandai. Bez viņa mums klātos krietni grūti", līdera nozīmīgumu uzvarā pār Bulgārijas izlasi uzsvēra Latvijas komandas kapteinis Ģirts Dzelde. Arī nākamajā cīņā pret slovēņiem Dzelde cer uz Gulbja palīdzību.

Šodien Latvijas Deivisa kausa komanda ar 4:1 pieveica Bulgārijas komandu, pietuvojoties spēlēšanai Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā nākamgad. Lai to paveiktu, septembrī savās mājās vajadzēs uzveikt slovēņus. Par mačiem pret Bulgārijas komandu savs viedoklis ir arī mūsu komandas kapteinim Ģirtam Dzeldem.

„Augstu novērtēju to, ka Ernests tomēr atbrauca mums palīgā. Ar to, kā viss te sagriezās, ar izjaukto otro spēļu dienu, viss varēja būt krietni nervozāk. Bet 2:0 pārsvars pēc pirmās dienas jau deva drošības sajūtu. Bija neliels satraukums par pārcelto dubultspēli mačs sākās 10:00-aut.), jo čaļi tomēr nav rīta spēlētāji, bet viņi paši izrādīja iniciatīvu - paņēmām pat treniņus nedaudz agrāk un mačam bijām gatavi. Uzvara it kā bija stabila, bet kā dubultspēļu speciālistam man tomēr būtu kur piesieties. Klasiski tomēr vairāk vajadzētu doties pie tīkla, bet šos pretiniekus varējām apspēlēt arī šādi."

Dzelde arī piebilda, ka Starptautiskajai Tenisa federācijai (ITF) vajadzētu padomāt par kaut kādu reitinga punktu piešķiršanu, citādi ir grūti motivēt spēlētājus aizvadīt ceturto un piekto spēli, ja viss jau ir izšķirts. Es pilnībā saprotu arī spēlētājus – viss beidzies un tomēr jāspēlē. To, ka spēlēs Adrians jau zināju. Lai arī zaudējums, tomēr neteiktu, ka viņš nospēlēja slikti. Pretinieks turpināja demonstrēt savu lielisko labo sitienu un viss izšķīrās dažās epizodēs. Pāris vietās palīdzēja vējš, un tā viņš tika pie uzvaras. Andim saņemties mačam bija grūtāk, taču viņš to prata izdarīt un labi, ka tā. Šī uzvara bija svarīga arī viņam pašam."

Runājot par gaidāmo cīņu pret Slovēnijas komandu, Dzelde bija piesardzīgs prognozēs. „Visiem pateicu, ka gaidu viņus uz mačiem septembrī. Slovēnijai ir saliedēta komanda, vairāki stabili „Challenger” līmeņa spēlētāji un sakārtota tenisa sistēma. Visticamāk spēlēsim uz Lielupes paklāja, kas atkal būs mūsu priekšrocība, bet to vēl vajadzēs izmantot. Uz tāda seguma jāspēlē vairāk „serve&volley”, bet mūsdienās tenisā tas kļūst arvien retāks.”

Latvijas un Slovēnijas komandu cīņa gaidāma no 18.-20 septembrim Latvijā. Līdz šim pret slovēņiem esam spēlējuši divas reizes – tālajā 1993. gadā Eiropas Āfrikas zonas trešajā grupā tika gūta uzvara ar 2:1 (spēles notika Zambijā), bet 2005. gadā Kraņā (Slovēnija) mūsu komanda zaudēja ar 0:5.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-12 16:25, pirms 15 gadiem
Jarevansejas par zaudejumu Kraņā

  +5 [+] [-]

, 2009-07-12 18:14, pirms 15 gadiem
jāuzvar tie slovēņi.

Ja ERNESTS spēles-vinnēsim

  +1 [+] [-]

, 2009-07-12 20:28, pirms 15 gadiem
reku viss ir pateikts - daviscup.com: daviscup.com - Current Rankings - Latvija 46.vieta, Bulgārija 58. vieta un Slovenija 55. vieta

nav daudz variantu - ir jāuzvar

  +1 [+] [-]

, 2009-07-12 20:59, pirms 15 gadiem
mth rakstīja: reku viss ir pateikts - daviscup.com: daviscup.com - Current Rankings - Latvija 46.vieta, Bulgārija 58. vieta un Slovenija 55. vieta

nav daudz variantu - ir jāuzvar
nu, par tā reitinga pareizību vēl var diskutēt, jo viņš galīgi neparāda īsto spēku samēru.

     [+] [-]

, 2009-07-12 22:51, pirms 15 gadiem
Visu cieņu visiem puišiem!

  -1 [+] [-]

, 2009-07-13 07:43, pirms 15 gadiem
nav forši tā izcelt Gulbi trenerim jo komandā tomēr skaitās visi posmi svarīgi un tā tālāk Paldies komandai paveica to kas bija jāizdara.