Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase nākamgad Deivisa kausa spēles aizvadīs Bulgārijā vai Melnkalnē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase nākamgad Deivisa kausa spēles aizvadīs Bulgārijā vai Melnkalnē
Ernests Gulbis
Foto: EPA/Scanpix

Deivisa kausa izcīņas tenisā Eiropas/Āfrikas zonas trešās grupas, kurā būs arī Latvijas vīriešu izlase, spēles nākamgad tiks izspēlētas Bulgārijā un Melnkalnē vēsta organizatori.

Latvijas izlase šogad zaudēja abos savos dueļos un nākamajā sezonā pirmoreiz kopš 2003.gada sacentīsies vien trešajā grupā. Tajā būs 16 izlases, astoņām spēlējot Bulgārijas pilsētā Plovdivā, bet astoņām - Melnkalnes pilsētā Ulciņā. No katras valsts viena labākā izlase nākamgad kāps līmeni augstāk.

Sacensībās, kas uz māla seguma notiks no 3. līdz 7.aprīlim, bez Latvijas spēlēs arī Albānija, Andora, Armēnija, Bulgārija, Grieķija, Islande, Kipra, Kosova, Lihtenšteina, Maķedonija, Malta, Melnkalne, Moldova, Monako un Sanmarīno. Apakšgrupu izloze vēl nav notikusi.

Latvijas izlase šogad Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas ietvaros ar 0-5 kapitulēja Norvēģijai un ar 2-3 piekāpās Marokai. Latvijai šogad abos dueļos palīdzēja Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus un Rūdolfs Mednis, bet pa reizei sastāvā bija Jānis Podžus un Artūrs Lazdiņš. Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā joprojām ir Ernests Gulbis, tomēr viņš Deivisa kausa komandai nav palīdzējis jau kopš 2014.gada.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas izlase Eiropas/Āfrikas zonas trešajā grupā spēlējusi vien 1993., 2001. un 2003.gadā, reizi piekāpjoties Gruzijai. Pārējā laikā Latvija spēkojusies Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, turklāt 2008., 2010. un 2014.gadā sacentās arī Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, nevienu no reizēm nespējot tajā noturēties.

Izmantotie resursi:
LETA