Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tenisists Lībietis savainojuma dēļ izlaidīs 2018. gada sezonu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tenisists Lībietis savainojuma dēļ izlaidīs 2018. gada sezonu
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nepatīkamas ziņas Latvijas tenisam saņemtas no ASV. Latvijas vīriešu tenisa dubulspēļu līderim Miķelim Lībietim veikta operācija, kas nozīmē, ka lielajā tenisā viņš, visticamāk, varēs atgriezties tikai 2019. gadā.

Neveiksmīgais atgadījums Lībietim sanāca aizvadītajā svētdienā, kad Šārlotsvilā (Virdžīnijas štats) viņš bija ļoti tuvu savam trešajam "Challenger" dubulstpēļu titulam. Finālspēlē Miķelis un viņa austrāliešu pārinieks Džerids Čaplins ar 7:6(4), 4:1 bija vadībā pret ASV duetu Deniss Kudla/Denijs Tomass, kad Lībietis guva nopietnu savainojumu, nespējot turpināt spēli.

“Nē, ar potīti viss labi (sākotnēji tika minēts, ka Lībietis nopietni traumējis potīti-aut.), bet viss ir krietni nopietnāk – pārrauta Ahileja cīpsla. Šodien Noksvilā (ASV) tika veikta operācija. Tenisā šis ir viens no smagākajiem savainojumiem. Rehabilitācija prasīs 9-12 mēnešus, tāpēc, visticamāk, būs jāizlaiž visa nākamā sezona”, sarunā ar Sportacentrs.com sacīja 25 gadus vecais sportists.

Lībietim šī gada nogale bija itin sekmīga tieši dubultspēlēs, kas ļāva rangā ielauzties TOP 200 un šonedēļ sasniegt rekordvietu – 176. “Diezgan skumji. Šogad būtu ielauzies starp 150 labākajiem, bet tagad šie plāni jāatliek. ASV turnīros vairāk spēlēju dubultspēles, jo pietaupīju gurnu, ko savainoju vasarā Jūrmalas “Future” laikā. Tagad būs laiks savest kārtībā visu ķermeni”, piebilda Lībietis.

Operāciju sportistam veica Noksvilā – Tenesī štatā. Tieši šīštata universitātē Miķelis studēja un guva lielus panākumus ASV studentu mačos. Kur notiks rehabilitācijas process, vēl nav izlemts – galvenais esot atrast labus fizioterapeitus.

Lībieša savainojums noteikti nevieš cerības Latvijas Deivisa kausa komandai. Mūsu izlase nākamgad būs spiesta spēlēt Eiropas Āfrikas zonas 3. grupā, cīnoties Bulgārijā vai Melnkalnē. Lībietim Deivisa kausā ir 6 uzvaras 8 dubultspēļu mačos. “Žēl, ka nevarēšu palīdzēt izlasei nākamajā gadā, bet darīšu visu, lai atgrieztos stiprāks. Tad būs spēka gan individuālajiem mērķiem, gan Latvijas izlasei”, norādīja cēsnieks.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-10 10:47, pirms 6 gadiem
Veselību!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-10 11:51, pirms 6 gadiem
ļoti žēl , bet ar to viss nebeidzas...Pārvarams posms. Turies!

  -3 [+] [-]

, 2017-11-10 12:02, pirms 6 gadiem
Laiks pakart raketi uz naglinas. Neko augstaku par Chellingeru nav redzejis, un tagad vel gads jaizlaizh. Pagaidaam sveiki.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-10 14:57, pirms 6 gadiem
Jācīnās, katra pauze var nest arī kaut ko labu!

     [+] [-]

, 2017-11-10 15:59, pirms 6 gadiem
traki