Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Uz zāliena un māla uzvar spēlētāji, kuri labāk pielāgojas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ostapenko: "Uz zāliena un māla uzvar spēlētāji, kuri labāk pielāgojas"
Aļona Ostapenko. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Sestdien par Īstbornas WTA 500 turnīra uzvarētāju kļuva Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, finālā pieveicot igaunieti Aneti Kontaveitu. Uzvara izcīnīta tieši pirms Vimbldonas, tomēr Ostapenko intervijā atzina, ka tituls nav mainījis viņas pašas cerības "Grand Slam" turnīrā.

"Nedomāju, ka šī nedēļa kaut ko maina manos Vimbldonas plānos. Jādomā tikai par vienu spēli – nākamo. Jāatkopjas un jābūt gatavai pirmajai kārtai. Izbaudu Vimbldonu, jo zāles seguma sezona ir ļoti īsa. Ja Vimbldonā spēlēšu tādā pat līmenī, kā tas izdevās šeit, domāju, ka man ir labas cerības tikt tālu," pauda Aļona Ostapenko.

"Godīgi sakot, fiziski jūtos ļoti labi. Spēlēju dubultspēles, sanāca divas spēles dienā, taču jūtos labi. Ar katru dienu jūtos arvien labāk un labāk. Ne pavisam neesmu nogurusi. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu doties uz Londonu un aizvadīt pirmo spēli," atzina Ostapenko, kura pēc Īstbornas uzvaras rangā pakāpās deviņas pozīcijas augstāk un tagad ieņem 34. vietu.

Ostapenko izdevies izcīnīt titulus uz visiem segumiem – hārda zem klajas debess, hārda telpās, māla un tagad arī uz zāliena. "Galvenais ir pielāgoties un pamainīt dažas lietas. Piemēram, uz māla protu slīdēt, labi kustos. Nav daudz spēlētāju, kas varētu tā. Daudziem ir problēmas ar kustēšanos uz māla. Šīs iemaņas varu izmantot arī uz zāles. Šonedēļ to nedarīju, bet vispār varu slīdēt arī uz zāliena," skaidroja Ostapenko.

"Droši vien segums, kas man īpaši nepatīk, ir hārds. Tas ir ļoti līdzens un bumba vienmēr lido vienādi. Nezinu, kā to paskaidrot, bet man šķiet, ka uz hārda spēlēt ir pārāk vienkārši. Ir diezgan vienkārši pielāgoties bumbiņām, jo tās vienmēr lido vienādi. Savukārt uz zāles un māla biežāk uzvar spēlētāji, kuri prot labāk pielāgoties. Tikmēr tiem, kuriem ir labi rezultāti uz hārda, reizēm uz māla un zāliena nav tik labu rezultātu," segumu atšķirības analizēja Ostapenko, kura uzvarējusi četros no deviņiem WTA fināliem.

Viņa atzina, ka ne vienmēr nepieciešams sitiens no 100% spēka, lai izcīnītu uzvaru. Ostapenko skaidroja, ka situācijās, kad nejūtas tik komfortabli, var atļauties sist lēnāk, bet pārdomātāk. "Man šķiet, ka šeit man tas izdevās. Netrakoju ar katru sitienu. Kad bija īstas iespējas, tad situ kārtīgi. Taču – ne katru sitienu. Šādā veidā mazāk kļūdījos, un šī sistēma strādāja."

Ostapenko labākais sasniegums Vimbldonā ir pusfināls 2018. gadā. Gadu iepriekš viņa spēlēja ceturtdaļfinālā. Savukārt 2019. gadā nācās apstāties jau pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/2179...

  -4 [+] [-]

, 2021-06-27 14:42, pirms 3 gadiem
Uz zāliena un māla uzvar spēlētāji, kuri nebaidās skaļi pateikt to, ko viņi domā par citiem spēlētājiem! )

  +1 [+] [-]

, 2021-06-27 21:34, pirms 3 gadiem
Uz zāliena un māla uzvar spēlētāji, kuri ir cīnītāji, motivēti un ar raksturu. Žēl, ka šīs īpašības nepieder mūsu tenisa elitei.
p.s. Neatbalstu Ostapenko "izrunāšanos", bet nu tās ir emocijas. Gan jau Tu arī karstumā pasaki kādu skarbāku vārdu

  +1 [+] [-]

, 2021-06-27 21:39, pirms 3 gadiem
Māls ir keramiķu segums, bet par zālīti vispār paklusēšu... Prozit!

  +3 [+] [-]

, 2021-06-28 21:16, pirms 3 gadiem
Krievu lapās atradu - Ostapenko kārtējais treneris ir Stass Hmarskis no Ukrainas. Kādreiz esot trenējis Dolgopolovu (bija tāds krievu tenisists). Redzēs, cik ilgi izturēs

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 23:04, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Krievu lapās atradu - Ostapenko kārtējais treneris ir Stass Hmarskis no Ukrainas. Kādreiz esot trenējis Dolgopolovu (bija tāds krievu tenisists). Redzēs, cik ilgi izturēs
Paldies par informāciju. Arī mani tas interesēja, bet es meklēju angļu lapās un neatradu.

     [+] [-]

, 2021-06-29 00:52, pirms 3 gadiem
teniss laikam būs vienīgais ko skatīšos no Tokijas
pārējais tur diezgan liela tufta vai bez mūsējiem.

     [+] [-]

, 2021-06-29 08:53, pirms 3 gadiem
Vēl par Ostapenko treneri, ko atradu krievu lapās. Līdz pēdējam laikam trenēja Dolgopolovu , Ukrainas (nevis Krievijas!) tenisistu, kurš šogad 32 gadu vecumā traumu dēļ beidz spēlēt. Dolgopolova augstākais reitings - 13. (2012.g.) , tā ka trenerim ir pieredze laba līmeņa tenisā, tikai vīriešiem. Kā tiks galā ar kaprīzo Ostapenko - Dievs vien zin. Bet lai veicas! P.S. Ostapenko šovakar vēlā spēle.

     [+] [-]

, 2021-06-29 16:10, pirms 3 gadiem
Viņa atzina, ka ne vienmēr nepieciešams sitiens no 100% spēka, lai izcīnītu uzvaru. Ostapenko skaidroja, ka situācijās, kad nejūtas tik komfortabli, var atļauties sist lēnāk, bet pārdomātāk. "Man šķiet, ka šeit man tas izdevās. Netrakoju ar katru sitienu. Kad bija īstas iespējas, tad situ kārtīgi. Taču – ne katru sitienu. Šādā veidā mazāk kļūdījos, un šī sistēma strādāja."

Nu gan baigo jaunumu atklāja Domāju, ka lielākā daļa te ir runājuši par to jau kādus pēdējos 3 gadus

     [+] [-]

, 2021-07-03 18:53, pirms 3 gadiem
Pižons=Kirgiross

     [+] [-]

, 2022-02-25 16:10, pirms 2 gadiem
Setana +