Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Halepa apspēlē Pliškovu un sasniedz otro "French Open" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa apspēlē Pliškovu un sasniedz otro "French Open" finālu
Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Par "French Open" dāmu vienspēļu turnīra otro finālisti, kura sestdien titula spēlē tiksies ar Aļonu Ostapenko, kļuva Rumānijas labākā spēlētāja Simona Halepa. Viņa otrajā pusfinālā ar 6:4, 3:6, 6:3 pieveica Karolīnu Pliškovu, liedzot viņai kļūt par ranga līderi.

Halepa sasniedz otro "French Open" finālu

Mača pirmie divi seti aizritēja ar samērā pasīvu Halepas tenisu, Pliškovai liekot daudz skriet un iespēju robežās uzspiežot garās izspēles. Karolīna tajās varēja dominēt, bet čehietei radās grūtības ar precizitāti. Lielākā atšķirība starp 1. un 2. setu bija Pliškovas nepiespiestās kļūdas, sakrājot attiecīgi 24 un 13. Proti, tīrāks teniss ļāva uzvarēt 2. setā. Visā mačā Pliškovai bija 55 nepiespiestās kļūdas, bet Halepai tikai 14.

Pēc zaudējuma 2. setā Halepa ar agresīvāku spēli uzbrukumā Pliškovai vairs neļāva spēli diktēt tik daudz kā līdz šim. Simona ceturtajā geimā izvirzījās ar breiku, kad breikbumbas izspēlē no aizsardzības pozīcijas izcēlās ar lielisku diagonālo apvedošo sitienu. Pēc tam servi noturot no 15:40, Halepa bija vadībā ar 4:1.

Rumānijas tenisistei arī nākamajā servēšanas reizē 15:40 deficīts un šoreiz atspēlēties neizdevās, jo Pliškova izmantoja jau pirmo breikbumbu, neatvairāmi uzsitot no labās puses – 4:3. Pliškovas atspēlēšanās misija tūlīt apstājās.

Čehiete astotajā geimā slikti servēja un neprecīzi spēlēja izspēlēs, divas reizes iesitot tīklā un vienreiz bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Atjaunojusi breika pārsvaru, Halepa izservēja maču. Halepai pret Pliškovu tagad ir 5-1 bilance, abas pirmoreiz sacentās uz māla, kas daudz ērtāks segums ir Halepai.

Halepai parīt būs otrais "Grand Slam" fināls. Arī pirmo viņa spēlēja Parīzē, kur 2014. gadā ar 4:6, 7:6(5), 4:6 piekāpās Marijai Šarapovai. Šogad Halepa Francijas galvaspilsētā ieradās kā turnīra galvenā favorīte, spējot tādā statusā tikt līdz finālam. Tiesa, viņa bija ļoti tuvu zaudējumam ceturtdaļfinālā, kad bija iedzinējos ar setu un 1:5 pret Eļinu Svitoļinu, mačā pret Ukrainas pirmo raketi atspēlējot arī vienu mačbumbu.

Pliškova pirms šīs sezonas Parīzē nebija tikusi tālāk par 2. kārtu, bet pusfināla sasniegšana tagad bija iespējama, pateicoties lieliskam sietam. Viņas māla teniss, lai arī uzlabojies, arvien ir neveikls kustēšanās problēmu dēļ. Karolīna pirmajos piecos mačos izvairījās no Top 20 tenisistēm, bet šodien, pirmoreiz ar tādu sacenšoties, bija spiesta samierināties ar zaudējumu, kas viņai liedz kļūt par ranga līderi. Tikmēr Halepa nokļūs 1. vietā, ja sestdien finālā pieveiks Aļonu Ostapenko.

Jauktajās dubultspēlēs uzvar Dabrovski un Bopanna

"French Open" jaukto dubultspēļu turnīrā triumfēja ar septīto numuru izliktā Kanādas un Indijas komanda Gabriela Dabrovski/Rohans Bopanna, finālā ar 2:6, 6:2, 12:10 pieveicot neizsēto Vācijas un Kolumbijas duetu Anna-Lēna Grēnefelde/Roberts Farahs.

Zaudējusī komanda supertaibreikā nespēja izmantot divas mačbumbas pēc kārtas, esot vadībā ar 9:7. Vispirms Farahs pretinieku serves punktā kļūdījās ar apvedošo sitienu pa līniju, bet pēc tam Grēnefelde nospēlēja neprecīzi pie tīkla, bumbiņu ar "volley" raidot pāri gala līnijai, kad Dabrovski izdevās labi atsist Faraha servi.

Dabrovski ar precīzu spēli pie tīkla ieguva savai komandai pirmo mačbumbu, bet pašai arī tūlīt bija jāservē. Gabija netrāpīja pirmo servi, bet otrajai pretinieki spēcīgi uzbruka – 10:10. Jaunie čempioni izmantoja savu otro mačbumbu, kad patiesībā nekas nebija jādara – Grēnefeldei pie 10:11 dubultkļūda!

Dubultspēļu speciālists Bopanna 37 gadu vecumā beidzot ieguva pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu. Pirmā "major" dubultspēļu trofeja arī 25 gadus vecajai Dabrovski. Viņa kļuva par pirmo Kanādas tenisisti, kura uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā – vienspēlēs vai dubultspēlēs.

Indijai "French Open" jaukto dubultspēļu tituls otro gadu pēc kārtas. Pērn šeit triumfēja Leanders Paess, kurš spēlēja kopā ar Šveices leģendu Martinu Hingisu. Viņi šoreiz zaudēja jau 1. kārtā, kur piekāpās Slovēnijas un DĀR komandai Katerina Srebotnika/Ravens Klāsens.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 21:31, pirms 7 gadiem
vismaz godīgi, ka arī te trīs seti un nebūs pārāk svaiga pretiniece. par aizraujošu finālu!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-08 21:33, pirms 7 gadiem
Aļona Ostapenko ir neizsētā tenisiste RG finālā kopš aš 1983. gada.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-08 21:34, pirms 7 gadiem
Mūsu skaistule uzvares!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-06-08 21:38, pirms 7 gadiem
mūsējā var tikai iegūt, Halepa atceras ka reiz jau zaudēja.
Aļonai turnīra laikā uzlabojies 1 serves procents, bet daudz nepiespiestās kļūdas, kas šodien iegāza Pliškovu.
Par Aļonas uzvaru, tikai jāsavāc emocijas un jābūt plānam B, citādi viss būs pārāk vienkārši. jācīnās!

     [+] [-]

, 2017-06-08 21:39, pirms 7 gadiem
Favorīte jau Aļona Ostapenko nebūs - tādas patriotiskas ilūzijas lolot nevajag. Viņa pat nav izsēta, nav uzvarējusi vēl nevienu WTA turnīru. Viņa spēlēs pret vienu no labākajām tenisistēm pašlaik pasaulē, milzīgā turnīrā, visas pasaules auditorijas priekšā - 20 gadīgs meitēns - viņa ir vēl tik jauna. Bet neatkarīgi no tā vai viņa zaudēs vai arī uzvarēs finālā, viņa ir jau varone un ir ierakstījusi savu vārdu pasaules tenisa grāmatā. Mums nekad visā Latvijas tenisa vēsturē tik talantīga meitene nav bijusi. Par Latviju, par Aļonu Ostapenko.

     [+] [-]

, 2017-06-08 21:40, pirms 7 gadiem
...varbūt tā arī labāk...dvīņumāsa Kristīne Prāgā saservēja 17 eisus mūsu Aļonai un vinnēja...un Karolīna jau māk labāk servēt, tā kā labi vien ir, ka Simona finālā

  -1 [+] [-]

, 2017-06-08 21:44, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: ...varbūt tā arī labāk...dvīņumāsa Kristīne Prāgā saservēja 17 eisus mūsu Aļonai un vinnēja...un Karolīna jau māk labāk servēt, tā kā labi vien ir, ka Simona finālā
It kā Halepa nemācētu servēt un arī eisus likt - ja vajag.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 21:59, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: It kā Halepa nemācētu servēt un arī eisus likt - ja vajag.
pliskovai serve daudz spēcīgāka. 7 eisi pret 0. pliskova ir garš kāts, kamēr halepa punduris

     [+] [-]

, 2017-06-08 22:00, pirms 7 gadiem
Uzvarētājai himnu spēlē?

     [+] [-]

, 2017-06-08 22:04, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Favorīte jau Aļona Ostapenko nebūs - tādas patriotiskas ilūzijas lolot nevajag. Viņa pat nav izsēta, nav uzvarējusi vēl nevienu WTA turnīru. Viņa spēlēs pret vienu no labākajām tenisistēm pašlaik pasaulē, milzīgā turnīrā, visas pasaules auditorijas priekšā - 20 gadīgs meitēns - viņa ir vēl tik jauna. Bet neatkarīgi no tā vai viņa zaudēs vai arī uzvarēs finālā, viņa ir jau varone un ir ierakstījusi savu vārdu pasaules tenisa grāmatā. Mums nekad visā Latvijas tenisa vēsturē tik talantīga meitene nav bijusi. Par Latviju, par Aļonu Ostapenko.
buki izlikuši 1.3 pret 4.1

nav kosmoss un ne jau favorīti vienmēr uzvar, bet protams būs grūti - cerams interesanti un vēlams visiem izbaudīt

  +5 [+] [-]

, 2017-06-08 22:15, pirms 7 gadiem
Cik man zināms,tad Aļonai pagaidām nav neviena WTA titula,bet nav ko ar sīkumiem nodarboties ,ja tituls,lai tad lai ir Grand Slam Roland Garos -tas būs labs sākums Aļonas dominancei sieviešu tenisā,lai mani vārdi pierpildās,labu veksmi Latvija,labu veiksmi Aļona !

  -1 [+] [-]

, 2017-06-08 22:40, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: pliskovai serve daudz spēcīgāka. 7 eisi pret 0. pliskova ir garš kāts, kamēr halepa punduris
Jā, Halepa ir maziņa, bet pēc ciču samazināšanas ļoti ātra. Paskatījos Halepas maču pret Pliškovu, Halepi krietni meistarīgāka par Bačinksi. Bet nu Aļonai jāiet kortā un jācīnās!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 22:47, pirms 7 gadiem
nez viņas finālā ar vienādos tērpos spēlēs

     [+] [-]

, 2017-06-08 22:50, pirms 7 gadiem
Augstsolis Biezpienkūkā rakstīja: nez viņas finālā ar vienādos tērpos spēlēs
Tērpus turnīra laikā nemaina. Kādi tie bija pirmajā kārtā, tādi būs arī finālā.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-08 22:53, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, Halepa ir maziņa, bet pēc ciču samazināšanas ļoti ātra. Paskatījos Halepas maču pret Pliškovu, Halepi krietni meistarīgāka par Bačinksi. Bet nu Aļonai jāiet kortā un jācīnās!
Nevajag noniecināt Bačinskī - viņa ir ļoti laba tenisiste un Parīzē ļoti labi spēlējusi ne jau pirmo gadu. Līdz RG pusfinālam sliktas tenisistes nenonāk - jo tas vienkārši nav iespējams pēc definīcijas.

     [+] [-]

, 2017-06-08 22:57, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Nevajag noniecināt Bačinskī - viņa ir ļoti laba tenisiste un Parīzē ļoti labi spēlējusi ne jau pirmo gadu. Līdz RG pusfinālam sliktas tenisistes nenonāk - jo tas vienkārši nav iespējams pēc definīcijas.
Es salīdzinu tikai šodien redzēto. Halepa neuzdāvinās tik daudz punktus ar savām kļūdām kā Bačinskī.

     [+] [-]

, 2017-06-08 23:06, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Es salīdzinu tikai šodien redzēto. Halepa neuzdāvinās tik daudz punktus ar savām kļūdām kā Bačinskī.
Vājuma brīži ir visām, jo visas ir tikai sievietes. Halepa šodien otro setu zaudēja. A pusfinālā gandrīz varēja arī nemaz nebūt. Svitoļina no Ukrainas vakar bija vadībā pret Halepu - ar 6-3 un 5-1 otrajā setā. Halepa burtiski izglābās un salauza to spēli. Viņa arī nav no dzelzs veidota. Bet ir cīnītāja un cīnīsies par katru bumbiņu katrā izspēlē līdz galam un viņa ir ļoti ātra - visu laiku skrien pa kortu kā traka - pēc katras bumbiņas.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 08:52, pirms 7 gadiem
A kur tad tie melnie mužiki Viljamsas?