Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Krievu tenisiste aizturēta aizdomās par geima atdošanu "Roland Garros" spēlē

Agris Suveizda

Krievu tenisiste aizturēta aizdomās par geima atdošanu "Roland Garros" spēlē
Jana Sizikova. Foto: Championat.com

Franču laikraksts Le Parisien ziņo, ka iepriekšējā vakarā pēc izstāšanās no prestižā tenisa turnīra "Roland Garros" dubultspēlēm aizturēta krievu spēlētāja Jana Sizikova, kura tiek turēta aizdomās par dubultspēles ietekmēšanu šajā pašā turnīrā iepriekšējā gadā.

Kā iepriekš atklāja vācu laikraksts Die Welt, Parīzes prokuratūrā jau kopš oktobra tiek izmeklēta lieta par iespējamu krāpniecību grupā un aktīvu un pasīvu sporta korupciju. Ceturtdienas vakarā pēc masāžas aizturēta 26 gadus vecā Sizikova, kura kopā ar savu tautieti un vienaudzi Jekaterinu Aleksandrovu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 1:6 un 1:6 piekāpās austrālietēm Ajlai Tomļanovičai un Stormai Sandersai. Apsardzes dienesta darbinieki esot mēģinājuši nepieļaut tenisistes aizturēšanu. Varas iestādes tāpat veikušas kratīšanu viņas viesnīcas numurā.

Aizturēšana gan nav saistīta ar zaudējumu šā gada turnīrā, bet gan izstāšanos 2020. gada "Roland Garros" dubultspēļu pirmajā kārtā. Toreiz, spēlējot kopā ar amerikānieti Medisonu Brenglu, viņas atzina cīņas favorītu rumāniešu Andreas Mitu un Patričas Cigas pārākumu (6:7, 4:6). Sizikova tiekot turēta aizdomās par otrā seta piektā geima apzinātu atdošanu. Sizikova tajā pieļāva divas dubultkļūdas, un tenisistes serves geimu zaudēja sausā, rumānietēm pie 2:2 iegūstot vērtīgu breiku.

Sizikova dubultspēļu rangā ieņem 101. vietu, bet vienspēļu rangā atrodas 765. pozīcijā. Šogad viņa piedalījās arī "Australian Open" dubultspēļu turnīrā, kopā ar Aleksandrovu pirmajā kārtā piekāpjoties čehietēm Lūcija Hradeckai un Kristīnai Plīškovai (3:6, 3:6).

Izmantotie resursi:
https://www.leparisien.fr/faits-div...