Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zvonarjova Dohas finālā sakauj Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zvonarjova Dohas finālā sakauj Vozņacki
Vera Zvonarjova un Karolīna Vozņacki
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nedaudz vairāk nekā gada pārtraukuma pie WTA titula izdevies tikt Krievijas pirmajai raketei Verai Zvonarjovai, kura Dohas „Premier” kategorijas turnīra finālā divos setos ar 6:4, 6:4 sakāva ranga līderi Karolīnu Vozņacki.

Dohas turnīrs šogad bija pulcējis septiņas tenisistes no labāko desmit pulka. Lai arī turnīrā pārsteigumu netrūka, finālu sasniedza tās divas, kurām pēc ranga tur paredzēja būt – Karolīna Vozņacki un Vera Zvonarjova. Abas pirms šodienas turnīrā bija izspēlējušas trīs spēles. Vozņacki visas pretinieces – Nadju Petrovu, Flaviju Pennetu un Marionu Bartoli – sagrāva divos setos, kopumā sešos setos zaudējot tikai deviņus geimus, turpretī Zvonarjova pa setam zaudēja gan Danielai Hantuhovai, gan Jeļenai Jankovičai. Pie tam ceturtdaļfinālā Hantuhovai ar savu servi bija iespēja pielikt punktu mačam, ja vien viņa būt pratusi uzvarēt otro setu...

Finālmačs sākās ar trīs breikiem pēc kārtas, Zvonarjovai izvirzoties vadībā ar 2:1. Savas serves geimu viņa zaudēja „sausā”. Astotajā geimā Verai izdevās atspēlēties no 0:40, nepieļaujot dānietes otro breiku. Zvonarjova drīz vien pārliecinoši izservēja pirmo setu – 6:4. Arī otrā seta otrajā geimā krieviete palika „sausā” savas serves geimā, un Vozņacki ieguva 2:0 pārsvaru. „Aizbēgt” ranga līderei nebija pa spēkam. Zvonarjova uzvarēja nākamajos četros geimos, ar vienu roku jau pieskaroties titulam – 4:2. Drīz vien varēja likt arī otro roku – Verai uzvara mačā ar 6:4, 6:4.

Zvonarjova ar šodienas uzvaru panākusi izlīdzinājumu 4-4 savstarpējos mačos ar Vozņacki un pirmo reizi uzvarējusi Karolīnu kāda turnīra finālā. Pirms tam bija divi zaudējumi 2010. gadā – gan Monreālā, gan Pekinā. 26 gadus vecajai Zvonarjovai karjeras 11. tituls vienspēlēs. Līdz šodienai pēdējais viņai bija pirms gada Patajā, kopš tā laika tika zaudēti pieci fināli pēc kārtas. Panākums Dohā Zvonarjovai dos 470 ranga punktus un 111 000 dolāru prēmiju, bet Vozņacki tiks pie 320 punktiem un 60 700 dolāru.

Arī dubultspēlu turnīra finālā tikās ar pirmajiem diviem numuriem izliktie pāri. Kvetai Peškei (Čehija) un Katarinai Srebotnikai (Slovēnija) izdevās aizmirst pagājušās nedēļas zaudējumu Dubaijas finālā un šoreiz tikt pie titula, finālmačā ar 7:5, 6:7(2), 10:8 apspēlējot amerikānieti Līzeli Hūberi un krievieti Nadju Petrovu.

Izmantotie resursi
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +3 [+] [-]

, 2011-02-26 20:32, pirms 14 gadiem
Verai lieliska spēle

  +2 [+] [-]

, 2011-02-26 22:45, pirms 14 gadiem
Laba spēle! Zvonareva lieliska, bija ar laiks Vozņacki piezemēt.

     [+] [-]

, 2011-02-26 23:15, pirms 14 gadiem
Vera šodien spēleja lielski, bet nevar neatzīmēt ka Karolīna visu šo turnīru spēlēja nedaudz apslimusi, un bez treniņiem! Lieliskas 2 nedēlas, viens tituls un viens fināls,nav slikti! Tagad jāatpūšas un jaizveseļojas līdz ASV Turnīriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-27 13:14, pirms 14 gadiem
s_dreamer82 rakstīja: Vera šodien spēleja lielski, bet nevar neatzīmēt ka Karolīna visu šo turnīru spēlēja nedaudz apslimusi, un bez treniņiem! Lieliskas 2 nedēlas, viens tituls un viens fināls,nav slikti! Tagad jāatpūšas un jaizveseļojas līdz ASV Turnīriem!
Kā parasti - līderes zaudējumu attaisno ar neveselību (vai ko citu, kas pa rokai), bet negrib atzīt, ka Vera spēlēja labāk. Vai tad vienmēr dāņu(?) blondīnei jāuzvar

     [+] [-]

, 2011-02-27 21:28, pirms 14 gadiem
es nevienu neattaisnoju, tā arī uzrakstīju ka Vera spelēja lieliski! Bet tas ka Vozņacki spelēja šo turnīru apslimusi arī fakts, tāpēc arī īpaši neskumstu par zaudējumu!

     [+] [-]

, 2011-02-28 10:05, pirms 14 gadiem
Redzēju tikai 1.setu, bet jau pēc tā gandrīz bija skaidrs, ka Vera uzvarēs.Lieliska spēle!Bet īsto spēku samēru varēs redzēt, kad Karo būs pie veselības.

     [+] [-]

, 2011-02-28 13:59, pirms 14 gadiem
james007 rakstīja: Bērziņ kungs! Nu paņem taču vienreiz skaidrojošo vārdnīcu un apskaties latviešu valodas darbības vārdu nozīmi un pielietojumu! ''Sakauj " varbūt iederētos,ja rakstītu par boksu,kikboksingu utt.
Ja raksti par tenisu un pie tam vēl par dāmām,tad no ētikas viedokļa cienīgāk būtu rakstīt'' uzvar''
Mācies no sava kolēģa ,Cīruļa kunga! Lai veicas!
P.S. Prieks par Zvonarjovu!
Varbūt vispirms pabeigt vismaz pamatskolu un tad rakstīt dumjus komentārus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja