Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki nepārspēta Dubaijā, tituli arī Ribarikovai un Domingesai-Lino

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vozņacki nepārspēta Dubaijā, tituli arī Ribarikovai un Domingesai-Lino
Karolīna Vozņacki
Foto: AP/Scanpix

Ar pārliecinošu dānietes Karolīnas Vozņacki triumfu šodien noslēdzies prestižais Dubaijas WTA tenisa turnīrs. Fināla cīņā viņa neatstāja nekādus variantus krievietei Svetlanai Kuzņecovai. Tāpat noskaidrota arī Memfisas un Bogotas WTA turnīru čempiones– attiecīgi slovākiete Magdalena Ribarikova un spāniete Lurdesa Domingesa-Lino.

Ranga 1.vietu atguvusī Vozņacki nepārspēta Dubaijā

Par Dubaijas turnīra norisi Sportacentrs.com šonedēļ ziņoja jau vairakkārt. Atcerēsimies, ka turnīrā startēja arī liepājniece Anastasija Sevastova, 1.kārtā uzvarot Anastasiju Rodionovu, bet otrajā piekāpjoties Agņeškai Radvanskai. Šodien turnīra finālā sacentās ar 1. un 16.numuru izliktās sportistes – Karolīna Vozņacki un Svetlana Kuzņecova. Dānietei šis bija pirmais fināls Dubaijā, bet Kuzņecovai jau trešais (abos iepriekšējos neveiksmes pret Žustīni Eninu un Jeļenu Dementjevu).

Finālā favorītes statuss bija atvēlēts Vozņacki un viņa to apliecināja pat ļoti izteikti. Pirmajā setā Kuzņecova uzvarēja tikai vienā geimā (pie tam pie dānietes serves), un arī otrajā setā Vozņacki uzreiz ieguva vadību. Pie 5:2 viena mačbumba tika palaista vējā, bet pie 5:3 ar otro mačbumbu spēle bija galā – 6:1, 6:3.

20 gadus vecajai sportistei šis ir 13. WTA vienspēļu tituls karjerā un pirmais šosezon. Līdzās galvenajai balvai viņa saņems arī čeku par 363 000 ASV dolāriem un 900 reitinga punktus, kas ļaus itin droši nostiprināties ranga līderpozīcijā. Tikmēr Kuzņecovai tiks 180 000 ASV dolāru un 620 reitinga punkti, ļaujot atgriezties ranga divdesmitniekā.

Ribarikova Memfisā tiek pie otrā WTA titula

Memfisas (ASV) WTA turnīrs šogad nebija pulcējis spēcīgu dalībnieču sastāvu, turklāt abas galvenās favorītes - čehiete Barbora Zahlavova Strikova (WTA 53.) un zviedriete Sofija Arvidsone (WTA 58.) – cieta fiasko jau pirmajā kārtā. Līdz finālam aizkļuva 22 gadus vecā slovākiete Magdalena Ribarikova un 21 gadu vecā kanādiete Rebeka Marino.

Lai gan turnīra gaitā pārliecinošāk bija spēlējusi Marino, tikt pie pirmā WTA titula viņai neizdevās. Zaudējusi pirmo setu ar 2:6, kanādiete no turpmākās cīņas vēdera muskuļu savainojuma dēļ. Kā atzina sportiste, tad savainojumu viņa guva pusfināla cīņā, bet finālu nav vēlējusies pabeigt, lai nepasliktinātu situāciju. Šī brīža Kanādas tenisa līdere gan tiks pie 200 reitinga punktiem un 19 100 ASV dolāru prēmijas.

Tikmēr Ribarikova var līksmot par otro WTA titulu karjerā – pirmo viņa izcīnīja pirms diviem gadiem Birmingemā (uz zālāja). Slovākiete saņems arī 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmijas. Der pieminēt, ka sacensību pirmajā kārtā Ribarikova atspēlēja četras mačbumbas mačā pret Vanju Kingu...

Domingesa-Lino otro reizi triumfē Bogotā

Arī Kolumbijas pilsētas Bogotas WTA turnīrs nevarēja lepoties ar spēcīgu dalībnieču sastāvu un arī tā galvenās favorītes – vāciete Jūlija Gergesa (WTA 34.) un slovēniete Polona Hercoga (WTA 49.) – tālāk par otro kārtu netika. Finālā tikās Francijas pārstāve Matilde Johansone (WTA 98.) un spāniete Lurdesa Domingesa-Lino (WTA 77.).

Johansonei līdz šim nebija izdevies uzvarēt WTA līmeņa sacensībās, kamēr Domingesa-Lino 2006.gadā bija triumfējusi tieši Bogotā. Maču labāk iesāka Johansone, uzvarot pirmo setu ar 6:2, tomēr turpinājums viņai vairs nebija tik labs. Otrajā setā spāniete triumfēja ar 6:3, bet trešajā ar 6:2. Intersanti, ka šī bija trešā cīņa starp abām tenisistēm un trešo reizi uzvarēja tieši Domingesa-Lino.

Par uzvaru 29 gadus vecajai tenisistei pienākas 280 reitinga punkti un 37 000 ASV dolāru prēmija, bet Johansonei tiks 200 punkti un 19 000 ASV dolāru. Jaunnedēļ māla segumu speciālistes cīnīsies Meksikā – Akapulko turnīrā.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +2 [+] [-]

, 2011-02-20 19:46, pirms 14 gadiem
skaista sportiste

  +1 [+] [-]

, 2011-02-20 21:48, pirms 14 gadiem
Yay! Super! Ļoti pārliecinoša uzvara no Karolīnas puses, ļoti labi spēleja šodien! Tā turpināt, nākamā Doha!