Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepai pirmoreiz kopš 2012. gada sezona bez tituliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepai pirmoreiz kopš 2012. gada sezona bez tituliem
Simona Halepa. Foto: Reuters/Scanpix

Bijusī WTA ranga līdere Simona Halepa ceļgala savainojuma dēļ atteicās no Lincas WTA 250 turnīra pusfināla, tādējādi nespējot izmantot gada pēdējo iespēju šogad pirmo un arī vienīgo reizi tikt pie titula.

Ranga 22. vietā esošajai Simonai Halepai šodien jātiekas ar 100. vietā esošo tautieti Žaklīnu Kristianu, kura pēc Halepas izstāšanās pirmoreiz iekļuva WTA līmeņa finālā, turklāt viņai tas izdevās laimīgās zaudētājas statusā.

Halepa savainojumu guva vakar grūtā cīņā uzvarētajā ceturtdaļfinālā, kur viņa ar 4:6, 7:5, 6:0 pieveica Džasminu Paolīni (WTA 51.). Itālijas tenisiste bija vadībā ar setu un 3:1.

Halepai šogad bija savainojumu sabojāta sezona, vasarā trīs mēnešus izlaižot kreisās kājas muskuļa plīsuma dēļ. Nespēlējot "French Open" un Vimbldonā (nevarēja aizstāvēt titulu), viņa izkrita no ranga Top 10.

22 titulus izcīnījušajai Halepai šogad pārtrūka titulu vākšanas sērija. Halepa vismaz vienu trofeju bija ieguvusi ik gadu kopš 2013. gada, kad Nirnbergā izcīnīja savu pirmo titulu.

Lincas pusfinālu dienā tika nospēlēts tikai viens sets, jo vienīgais aizvadītais mačs tika pārtraukts. Daniela Kolinsa (WTA 29.) amerikāņu mačā ar 5:7 zaudēja Elisonai Riskei (WTA 73.), cīņu pārtraucot labā pleca savainojuma dēļ.

Riske 11. reizi spēlēs WTA finālā (2-8), kas viņai būs otrais fināls šogad. Elisona arī gada pirmajā finālā tikās ar tenisisti, kurai tas bija karjeras pirmais fināls, septembrī Portorožā ar 6:7(4), 2:6 zaudējot Paolīni.