Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dokiča Malaizijā izcīna pirmo titulu kopš 2002. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dokiča Malaizijā izcīna pirmo titulu kopš 2002. gada
Jeļena Dokiča un Lucija Šafaržova
Foto: AFP/Scanpix

Kualalumpuras WTA „International” sērijas turnīra finālā atspēlējot divas mačbumbas un trīs setos ar 2:6, 7:6(9), 6:4 pieveicot čehieti Luciju Šafaržovu, pirmo titulu kopš 2002. gada izcīnījusi Austrālijas tenisiste Jeļena Dokiča.

Kualalumpuras turnīru ar savu klātbūtni šogad bija pagodinājusi viena Top 10 pārstāve „French Open” čempiones Frančeskas Skjavones izskatā. Itāliete izstājās jau 1. kārtā trīs setos zaudējot Dokičai. Pērnā gada čempione Aļisa Kļeibanova paklupa 2. kārtā, zaudējot Mihaellai Krajičekai. Vienspēlēs vienu uzvaru spēja izcīnīt bijusī ranga līdere Dinara Safina, kurai uzvara pret ķīnieti Hinjunu Hanu bija pirmā kopš pērnā gada septembra.

Safina 2. kārtā zaudēja Šafaržovai, kura vēlāk ar Dokiču tikās finālā. Abām pirms šodienas mača bija sanācis savā starpā uzspēlēt divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pērn „French Open” divos setos pārāka bija čehiete, bet Dokiča šī gada februārī revanšējās Parīzē, uzvarot trīs setos. Bukmeikeru skatījumā favorīte bija Šafaržova.

Pirmajā setā viegli ar 6:2 uzvarēja Šafaržova, izmantojot abas breikbumbas, vienā gadījumā Dokiča palīdzēja ar dubultkļūdu. Tikmēr Jeļena nevienu no savām divām iespējām neizmantoja. Otrā seta septītajā geimā Dokičai breikbumbas izspēlē dubultkļūda, un Šafaržova izvirzījās vadībā ar 4:3. Pie 5:4 čehiete servēja par uzvaru mačā, taču nespēja tikt pāri finiša līnijai. Dokiča pēcāk pie 6:5 neizmantoja setbumbu, bet taibreikā atspēlēja divas mačbumbas un ar ceturto setbumbu spēja izspiest trešo setu – 11:9.

Pēc izšķirošā seta trešā geima Šafaržova palūdza medicīnas pārtraukumu, kas ilga desmit minūtes. Čehietei atgriežoties kortā, „apstrādāta” tika arī Dokiča, kurai problēmas ar plecu. Trešajā setā Šafaržova divas reizes bija priekšā ar breiku, taču nespēja nosargāt pārsvaru. Devītajā geimā Dokiča ieguva izšķirošo pārsvaru, nākamajā geimā izservējot setu un uzvarot emocionālā spēlē, kas ilga divas stundas un 40 minūtes. Mača rezultāts: 2:6, 7:6(9), 6:4 par labu Dokičai.

Horvātijā dzimusī, bet Austrāliju pārstāvošā Dokiča (27) WTA turnīru finālā nebija spēlējusi kopš 2003. gada, kad Cīrihē zaudēja Žustīnei Eninai, bet līdz šodienai pēdējo titulu ieguva 2002. gada jūnijā, triumfējot Birmingemā. Tā paša gada augustā ranga 4. vietu sasniegušajai Dokičai šodien izdevies tikt pie karjeras 6. vienspēļu titula, ar kuru kopā viņa saņems 280 ranga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, bet Šafaržova spiesta samierināties ar 199 (viens nost par pirmo kārtu pirms gada Monterejā) punktiem un 19 000 dolāru. Viņai pēdējais no četriem tituliem 2008. gadā Foresthilā.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja Safina, kura spēlēja pārī ar Kazahstānas pārstāvi Gaļinu Voskobojevu. Viņas finālā ar 7:5, 2:6, 10:5 pieveica Taizemes pārstāvi Nopavanu Lerčēvakaranu un austrālieti Džesiku Moru.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-06 18:22, pirms 14 gadiem
Dokiča sāk atgriesties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-06 20:27, pirms 14 gadiem
Dokiča jau pamanījusies mazu puncīti uzaudzēt, bet, kā teikt, talantu tik vienkārši nodzert nevar

Nevar jau noliegt n-tās problēmas, papucīša izdarības... Ja tagad skaidra galva un var nodoties darbam, kāpēc lai neatgrieztos.