Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Sevastova un Jastremska cīnīsies par Andoras 1/4 finālu (+tiešraide)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sevastova un Jastremska cīnīsies par Andoras 1/4 finālu (+tiešraide)
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Andorā turpinās "WTA 125" tenisa turnīrs hallē uz cietā seguma. Pēc plkst. 16.00 kādreizējā pasaules 11. rakete Anastasija Sevastova (Latvija) spēlēs pret latvieša trenēto ukrainieti Dajanu Jastremsku. Tiešraide - šajā rakstā!

# Astotdaļfinālā spēkosies kādreizējā mūsu pirmā rakete, īpašo ielūgumu saņēmusī Anastasija Sevastova un Ukrainas piektais numurs Dajana Jastremska (WTA 106.), kuru trenē Latvijas speciālists Mārcis Garuts.

Tiešraide no galvenā laukuma

Andoras turnīra pirmajā kārtā Jastremska pieveica Jekaterinu Makarovu (6:2, 6:2), bet Latvijas tenisiste apspēlēja spānieti Irenu Buriljo - 6:7, 6:2, 6:1.

Šajā turnīrā Sevastova atgriežas pasaules tūrē, kur pēdējoreiz spēlēja 2022. gada 18. janvārī, kad "Australian Open" pirmajā kārtā ar 4:6 un 5:7 piekāpās polietei Magdai Linetei. Kādreizējā pasaules 21. rakete Jastremska šogad sakrājusi 36-27 bilanci.

Atgādinām, ka 2022. gada februāra sākumā tā brīža pasaules 65. rakete Anastasija Sevastova informēja, ka veselības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku pārtrauc tenisistes karjeru. Oktobrī ieviesa skaidrību par savu pārtraukumu tenisā, paziņojot par grūtniecību. Novembrī apmeklēja Latvijas izlases spēles Vīnes piepilsētā un "deva pieci" arī Aļonai Ostapenko. Pērnā decembra sākumā sociālajos tīklos informēja, ka piedzimusi meita.

Sevastova savulaik bija Latvijas pirmā vai otrā rakete, taču ilgās nespēlēšanas dēļ pasaules reitingā slīdēja arvien zemāk un kopš 30. janvāra vairs nav rangā.

Pēc maternitātes pauzes nav viegli atgriezties lielajā tenisā.

Mūsu tenisistei nav jāuztraucas par piekļūšanu turnīriem, jo pēc maternitātes pauzes ir iespēja izmantot aizsargāto reitingu (pasaules ranga vietu, kas viņai bija pirms grūtniecības) vai saņemt īpašos ielūgumus.

"Grand Slam" līmenī Sevastovas krājumā ir "US Open" pusfināls (2018) un divi ceturtdaļfināli (2016, 2017), kā arī "French Open" astotdaļfināls (2019) un "Australian Open" divi astotdaļfināli (2011, 2019). Šajā līmenī Jastremskas labākais sasniegums ir Vimbldonas astotdaļfināls (2019).

Karjeras laikā patlaban 33 gadīgā Sevastova triumfējusi četros WTA "250" turnīros - Portugālē (2010), Rumānijā (2017), Spānijā (2018), Jūrmalā (2019). Desmit gadus jaunākā Jastremska izcīnījusi trīs WTA titulus.

"WTA 125" ir sieviešu "čelendžeris", kur pasaules vadošās tenisistes nespēlē. Andorā dalībnieču sastāvs ir salīdzinoši spēcīgs, jo risinās izšķirošie notikumi cīņā par iekļūšanu "Australian Open" pamatturnīrā bez kvalifikācijas, uz ko pretendē arī Jastremska.

Sevastovas un Jastremskas dueļa uzvarētāja iekļūs ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies spāniete Marina Basolsa (WTA 145.).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2023-11-30 19:36, pirms 5 mēnešiem
Nav jau pirmā Garūta audzēkne, kura nevar nokalibrēties pret Anastasiju