Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:675, Did:0, useCase: 3

"Stipro skrējiens" jau pēc nepilna mēneša

Jānis Pārums

10. aprīlī sporta kompleksa "333" teritorijā norisināsies Latvijā pirmais "Stipro skrējiens". Jau šobrīd sacensībām pieteikušies vairāk nekā 300 dalībnieku, informē organizatori.

Trasē, kurā būs jāpārvar mākslīgi un dabīgi šķēršļi, katrs/-a varēs izmērīt savu spēju robežu un arī pārvarēt to. Tu būsi pārguris/-usi, varbūt pat ar dažu labu zilumu, tomēr neizsakāmi gandarīts/-a par paveikto! Skriešana, līšana, rāpšanās, lekšana, pavasarīgi dubļi un pat neliela pelde pirms finiša nevienu neatstās vienaldzīgu! Galvenā cīņa šeit norisināsies ar sevi. Grūtības, bailes no kāda šķēršļa, nespēks...

Pasaulē šāda veida sacensības jau kļuvušas tradicionālas, ik gadu pulcējot vairākus tūkstošus dalībnieku. Kā vienas no populārākām Eiropā var minēt Vācijas „Fishermans Friend Strongman run” un Apvienotajās Karalistes „Tough guy” skrējieni. Sacensību vietnēs fishermansfriend.de un toughguy.co.uk atrodami gan video no iepriekšējo gadu sacensībām, gan vērtīgi padomi dalībniekiem.

Latvijā šādas sacensības tiks rīkotas pirmo reizi, un jau šobrīd sacensībām pieteikušies vairāk 300 dalībnieku. Atsevišķa grupa ir izveidota uzņēmumiem un pašlaik startēt vēlas 23 komandas.

Kā un kur tas notiks?
Stipro skrējiens norisināsies marķētā, aptuveni sešus kilometrus garā trasē. Tajā iekļauti dabīgie un mākslīgie šķēršļi. Pēc pēdējām trases korekcijām, varam iepriecināt esošos un potenciālos dalībniekus. Kopskaitā būs jāpieveic ne mazāk kā 16 dažāda rakstura šķēršļi, iepriekš plānoto 12 vietā! Augšup un lejup vedošas kraujas, gari kāpumi, klaustrofobiski tuneļi, viltīgi riepu krāvumi, barjeras, auto vraki, dubļu vannas, trīsmetrīgas, gandrīz vertikālas sienas un „šķīstītava” pirms paša finiša, - tas viss sagaidīs „Stipro skrējiena” dalībniekus. „Stipro skrējiens” notiks „Sporta kompleksa 333” teritorijā, š.g. 10. aprīlī. Informāciju par sacensībām var iegūt, apmeklējot sacensību vietni parstiprulatviju.lv

Kā gatavoties?
Primārais, gatavojoties „Stipro skrējienam” ir skriešana, bet ne tikai. Nepaliks nenodarbināta neviena muskuļu grupa. Tādēļ arī pievilkšanās, atspiešanās balstā guļus un vēdera muskulatūras vingrinājumi ir ļoti ieteicami tiem, kas gatavojas cīņai par godalgotajām vietām. Un, lai cik tas smieklīgi neliktos, arī vingrinājumi ar lecamauklu kustību koordinācijas un kāju darbības ātruma uzlabošanai.

Runājot par ekipējumu, jāņem vērā, ka tas pēc sacensībam varbūt būs arī nelietojams, bet jebkurā gadījumā tiek rekomendēts ķermeni pilnībā nosedzošs apģērbs, ērti sporta apavi, cimdi un galvassega.

Brīdinājums!
Veicot trasi, pastāv potenciāls risks gūt traumas! Tādēļ, lai cik stiprs/-a Tu būtu, esi saprātīgs/-a un nepārvērtē savas spējas! Labāk uz brīdi apstājies un novērtē šķērsli, nevis meties tajā neskatoties. Atceries, ka sacensību dalībnieki paši ir atbildīgi par savu rīcību un veselību, veicot trasi!

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Par stipru Latviju"

     [+] [-]

, 2010-03-16 09:32, pirms 14 gadiem
Palasot atsauksmes internetā par šo organizatoru rīkoto sieviešu dienas ralliju un viņu neizdarībām, ieteiktu nepiedalīties Biedrības "Par Stipru Latviju"organizētajos pasākumos, jo nezin ar ko tas beigsies. Salauzīs kāju un atstās vēl mežmalā sapūšanai.

     [+] [-]

, 2010-03-16 10:59, pirms 14 gadiem
A kādas balvas?

     [+] [-]

, 2010-03-16 16:28, pirms 14 gadiem
Ne esmu komentēšans fans, bet cik esmu dzirdējis no paziņām, tad Sieviešu Ralijs bija super fany pasākums. Ja neņem vērā dažas neapmierinātas sievietes. Arī Stipro skrējiens izskatās foršs pasākums. Vismaz kaut kas nebijis Latvijā

     [+] [-]

, 2010-03-18 18:00, pirms 14 gadiem
Timofejs izņēma vārdus no mutes, man tāds pats jautājums. Varbūt kāds zina?