Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:861, Did:0, useCase: 3

Tikai nosaukums vai kaut kas vairāk?

Tikai nosaukums vai kaut kas vairāk?
Lai arī Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Ziemas kausa izcīņā nepiedalīsies, arī viņi gaida jauno virslīgas čempionāta sezonu. Foto: Romāns Kokšarovs, "f64"/"Photo agency"

Šoreiz nepiekrītu kritiķiem, kas met šķēpus jaunizveidotā turnīra - Ziemas kausa izcīņa - virzienā, vēl nesagaidot tā pirmo sacensību dienu.

Viens otrs jau paspējis spļaut kritikas liesmas par to, ka turnīrs notiks pašā dienas vidū, kas darbaļaudīm liegs vērot tik iemīļoto pašmāju "baletu". Daudziem tas, ka vairums spēļu "Skonto" hallē sāksies ne agrāk un ne vēlāk kā pulksten 13, tiešām laupīs klātbūtnes efektu, taču nevajadzētu aizmirst, ka Ziemas kausa izcīņas turnīrs klubiem tomēr ir domāts tam, lai pēc iespējas labāk sagatavotos gaidāmajai virslīgas sezonai. Ja runājam teātra terminoloģijā, tas būs ģenerālmēģinājums, bet - ne pirmizrāde. Tāpēc nav ne mazākā iemesla klubiem pārmest to, ka tie spēlēs dienas vidū, kas lielākajai daļai līdzjutēju nudien varētu būt stipri neērts laiks. Manis pēc, klubi var spēlēt kaut vai naktī, ja vien tas tiem palīdzēs labāk sagatavoties jaunajai sezonai. Tas ir klubu pašu ziņā, kad spēlēt un - vai vispār spēlēt.

Daļa no jums noteikti jau zina, ka divām virslīgas komandām - Jūrmalas "Spartakam" un FS "Metta"/"Latvijas Universitāte" bija citi plāni, un tās atšķirībā no pārējām virslīgas komandām savu dalību turnīrā nemaz neapstiprināja. Un nav ne mazākā iemesla tām kaut ko pārmest, jo katrai vienībai un tās treneriem tomēr ir savs plāns un redzējums, kā sezonai sagatavoties labāk. Ziemas kausa izcīņa ir un paliek daļa no gatavošanās procesa, un tikai, otrkārt, vai pat - treškārt, uz šo turnīru var raudzīties arī no sportiskās puses.

Taču nav šaubu, ka arī tāds brīdis, kad šis turnīrs kļūs "sportisks", noteikti pienāks. Tas būs februārī, kad notiks izšķirošās cīņas par kausa iegūšanu. Salīdzinot ar šo brīdi, februāra vidū komandu sportiskā gatavība noteikti būs jau pavisam citā līmenī - līdz jaunajai virslīgas sezonai būs atlicis nieka pusotrs mēnesis. Nav šaubu, ka komandas, kas būs aizkļuvušas līdz finālam, 17. februārī noteikti darīs visu, lai uzvarētu. Futbols bez uzvarām dzīvot nav spējīgs. Tās ir nepieciešamas ikvienam spēlētājam, kurš iet laukumā. Uzvara šādā turnīrā noteikti varētu kalpot par pozitīvu dopingu pirms jaunās sezonas, kas klubiem ir un paliek prioritāte numur viens!

Mani kā žurnālistu interesē ne tikai tas, kas būs redzams laukumā, bet arī tas, kas un kā notiks ārpus tā. Respektīvi, cik nopietni turnīra autori un organizētāji tam visam būs piegājuši! Vai turnīram būs tikai nosaukums, vai tomēr arī kaut kas vairāk. Piemēram, regulārs un gana operatīvs atspoguļojums biedrības "Latvijas Futbola virslīga" mājaslapā, pieejami spēļu protokoli vēl pirms mača. Arī šajā aspektā, manuprāt, nebūtu slikti, ja visi saliktu kopā galvas - organizētāji, klubi, treneri, spēlētāji un arī žurnālisti, lai labāk iesildītos nākamajai sezonai, jo atspoguļojums ir viena no tām tik svarīgajām lietām, kas futbolam Latvijā jau gadiem ir klibojusi.

Aizvadītajā gadā jaunizveidotā biedrība, kas šobrīd rūpējas par valsts spēcīgāko futbola līgu, manuprāt, tomēr ir diezgan daudz paveikusi. Piemēram, ir regulāras spēļu translācijas internetā, jauna interneta mājaslapa, bagātīga statistikas sadaļa un arī grāmata, kas kuru katru brīdi no tipogrāfijas acīmredzot ceļos pie futbola cienītājiem. Taču nav šaubu, ka būtu ļoti vēlams iesākto arī tikpat raiti turpināt. Ziemas kausa izcīņa ir lielisks veids, kā vairāk uzzināt par to, kā un kādā sastāvā komandas briest nākamajai sezonai, kādas izmaiņas tās skārušas, kādas solās būt perspektīvas. Ik gadu bijusi diezgan liela problēma operatīvi uzzināt, kur un kā liela daļa virslīgas komandu grasās aizvadīt savas pārbaudes spēles. Tagad tas viss ir kā uz delnas. Atliek vien apskatīties biedrības futbolavirsliga.lv mājaslapā. Tas ir būtiski, zinot, ka daļai esošo vai jau bijušo virslīgas klubu mājaslapas devušās ziemas miegā... Cerams, ka šī lapa arī turpmāk signalizēs par pretējo. Par to, ka futbola sezona tuvojas un mēs to ļoti gaidām!

Vai plānojat apmeklēt Ziemas kausa izcīņas turnīra spēles?

  • 13

  • 30


     [+] [-]

, 2013-01-13 17:31, pirms 12 gadiem
Arī Vācijā ir ziemas kauss. Futbola nevar būt par daudz!