Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:860, Did:0, useCase: 3

Vai skandālists Valdis Valters var izglābt basketbolu šajā valstī?

Vai skandālists Valdis Valters var izglābt basketbolu šajā valstī?
Valters pie izlases?

Foto: Romualds Vambuts. eSports.lv

Ja jau visu laiku labākais Latvijas hokejists, turklāt vēl aktīvi spēlējošs, varēja kļūt par labu (lai ko arī beigās nolēma Lipmans) hokeja izlases ģenerālmenedžeri (GM), kāpēc lai mūsu, iespējams, visu laiku labākais basketbolists nevarētu būt labs basketbola valstsvienības GM? Laikā, kad visi spļaudās par Latvijas vīriešu izlases sastāvu, piedāvāju nedaudz nomierināties. Šodienu mēs vairs mainīt nevaram – izlasē spēlēs 12 basketbolisti, kas ir to 17 kandidātu sarakstā, ko preses konferencē paziņoja izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. Papērāmies, pietiks! Labāk konstruktīvi ieskatīsimies nākotnē.

Proti, jau nākamgad sāksies jauns cikls – kvalifikācija 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram (būsim reāli – maz ticams, ka cīnīsimies par ceļazīmi uz Londonu). Atkal būs jāveido komanda, jāveido Latvijas izlase. Vai ar mērķi tikai kvalificēties finālturnīram? Vai tomēr jau nākamgad tiekties augstāk un sākt veidot komandu, kas varētu izcīnīt augstas vietas arī pašā čempionātā? Nākamgad Latvijas valstsvienības teorētiski būs pieejami visi spēlētāji, izņemot Kristapu Valteru, kuram diskvalifikācija beigsies 2012.gada septembra beigās. (Kristaps teorētiski varētu atgriezties uz 2013.gada finālturnīru.) Tātad nākamgad izlases treneru korpusam jau atkal būs iespējas sapulcināt praktiski visus labākos mūsu basketbolistus. Kā panākt, lai neatkārtojas šīgada scenārijs, kad atsaka arī tie, kas varētu spēlēt un izlases kandidātos jāiekļauj arī basketbolists, kurš vēl nav nospēlējis nevienu! spēli LBL? (Ko tālāk?! Ņemsim spēlētāju no Dubultamatieru līgas (DAL)?! „DAL Deivids Sterns” jeb līgas komisārs Ziedonis Jansons, protams, būtu lepns. Atzīšos – šo ironiju pieminēju savtīgos nolūkos, jo jau 3 gadus arī esmu DAL spēlētājs. Ka zina – varbūt izvēlēsies tieši mani...)

Ir vajadzīgs spēcīgs, stings virzītājsspēks. Iniciators, kurš spētu apvienot izlases kodolu vienā kopīgā dūrē. Autoritāte, kurš savāktu mūsu labāko spēlētāju pasmagos raksturus. Persona, kuras šai paaudzei izlasē nav bijis. Kurš tas varētu būt? Kehris? Voins? Šneps? Zatlers? Galvā pārdomājot vairākas iespējamās kandidatūras, es apstājos pie Valda Valtera. Daudziem, izdzirdot iniciāļu salikumu VV, saceļas spalva, bet lai cik liels dadzis pēcpusē Valdis brīžiem būtu, viņš viens no kompetentākajiem basketbola cilvēkiem Latvijā. Un kurš gan cits, ja ne Valdis varētu vislabāk savākt šībrīža labākos Latvijas spēlētājus? Jo visi kaut kādā karjeras posmā ir trenējušies pie Valtera vai vismaz viņa sistēmā.

Jā, Valdim mīnusu un niķu ir vairāk nekā vajag, bet nevar noliegt, ka viņš ir viena no lielākajām autoritātēm šo spēlētāju acīs. Jā, viņam ir rakturīga lietu nepabeigšana līdz galam un „ādas nomešana” pie pirmajām grūtībām. Un viņš vairākkārt ir izteicies, ka izlases GM amats viņu nevilina un jau izsenis ir bijis no galvenajiem valstsvienības kritiķiem, apgalvojot, ka komandai nav perspektīvas. Taču šo rindu autoram gribētos ticēt, ka Valteram senioram tomēr ir iekšējā uguntiņa izdarīt kaut ko patiešām nopietnu Latvijas izlases labā. Klubu (Brocēni, Skonto) un jaunatnes (LJBL, VBS, U-19 modelis’1999) līmenī Valdis ir atstājis savas pēdas Latvijas basketbola vēsturē, bet ar Latvijas izlasi viņam neko ievērības cienīgu sasniegt nav izdevies. Ne kā spēlētājam, ne kā trenerim. Ir pienācis laiks, Ģenerāli!

Un lai arī Valdim karjera gan kā spēlētājiem, gan trenerim ir bijuši krāšņa un panākumiem bagāta, bet pēdējos gados viņam lielu uzvaru nav bijis. Īstenībā V.Valtera komanda par Latvijas čempioni pēdējoreizi kļuva... tālajā 1999.gadā (Brocēni/LMT). Tātad Ģenerāla rota karā nav uzvarējusi jau 12 gadu, arī Eirokausos šajā laikā ne bročiem, ne Skonto lielu uzvaru nebija. Pēc Brocēnu pēdējā triumfa sekojuši 8 tituli Ventspilij un 2 Baronam – organizācijas, kuras vismazāk varētu tikt saistītas ar Valdi. 2007.gadā par čempioniem kļuva ASK, bet Ģenerālis, lai arī vadīja junioru komandu, no lielās komandas procesiem tika turēts krietnā attālumā, līdz ar to viņam medaļa netika. Savukārt šogad savu pirmo LBL čempionu kausu izcīnīja VEF Rīga, bet tad Valdiņš jau bija pagājis (pastumts?) malā no Vefiņa, tā kā arī tas neskaitās.

Tā kā Valdim vajadzētu būt izsalkušam pēc uzvarām, lielām uzvarām. Un šis būtu ļoti atbilstošs brīdis, lai atkal tiektos pretī panākumiem. Šobrīd valstsvienība ir nonākusi situācijā, kad basketbola līdzjutējiem, izdzirdot vārdu salikumu – Latvijas izlase – metas nelabi. To, protams, varētu labot pēc pusotra mēneša Lietuvā, bet brīnumi, kā mēs zinām, nenotiek. Vismaz profesionālajā sportā un tik lieli brīnumi. Tagad gan Ģenerālis no aktīvas grozabumbas trenēšanas/menedžmenta darba ir pagājis malā un pēdējā laikā lielākoties uzdarbojas gan kā vērotājs/aprakstnieks, gan kā basketbola sabiedrības gaisa jaucējs (gan pozitīvā, gan negatīvā ziņā). Pēdējie piegājieni kā trenerim radīja sajūtu, ka Valdim sākt trūkt iedvesmas, sāk zust ķēriens. Taču Latvijas izlasei šobrīd tik ļoti nav vajadzīgs kāds cipargalva-brīnumtaktiķis, cik spēcīga personība, kas, pirmkārt, panāktu, ka mūsu labākie spēlētāji atkal vēlas spēlēt valstsvienībā un, otrkārt, nomotivētu viņu ziedoties nopietniem darbiem, nevis nedarbiem, un, treškārt un galvenokārt, brīžos, kad grūti, kontrolētu spēlētāju prātus, neļaujot viņu iekšējiem velniņiem sakurt ugunskurus. Tiešā un pārnestā nozīmē.

Visa loģika, notikumu attīstība saka priekšā, ka Valteram ir jākļūst par izlases bosu un jāsavāc šī izlases paaudze. Spēlētāji, kuriem Valdis bija treneris junioru vecumā un kurus viņš kā audzinātājs ir izlaidis. Jau savā atskaitē rakstīju, ka līdz ar to arī V.Valteram ir jājūtas līdzvainīgam izlases krahā. Pēdējie darbi, pie kuriem ķēries Ģenerālis, šķietami netika pabeigti līdz galam un ir palikuši bez ievērojamiem sasniegumiem (jā, Vefiņš pēc uzvaras LBL un BBL fināla turpina attīstīties, bet jau bez Valda). Līdz ar to ir nedaudz sašķobījušies viņa kā austa līmeņa basketbola speciālista reputācija. To varētu labot ar vienu ļoti labu darbu. Piemēram, sapulcējot izlasē visus mūsu labākos spēlētājus, kontrolējot viņus un vienojot viņus spēcīgā komandā, kvalificēties 2014.gada pasaules čempionātam. Tad Valdis Valters Latvijas basketbolā vēsturē un līdzjutēju acīs kļūtu par Dievu, un varētu vecumdienās dusēt mierīgi, jo ir izdarīts patiešām daudz.

Protams, kritiķi uzreiz brēks – viņš tikai kurinās intrigas un pats aizmuks pie pirmajām grūtībām! Jāatzīst, ka zināms pamatojums šādai kritikai ir – Ģenerālis ar savu rīcību vairāku basketbola organizāciju sakarā, īpaši ASK un VEF, pats pie tā ir vainīgs. Bet tieši tāpēc viens labs darbs ar izlasi ļautu aizmirst piecus vecos neizdarītos.
Izlases GM – tas ir nopietns amats, nopietns darbs. Valdis pie pirmajām grūtībām nedrīkstēs savējos (spēlētājus, trenerus) ar bargu kritiku nolīdzināt līdz ar zemi. Nedrīkstēs provokatīvi čivināt Twitterī un citos medijos, veicinot lavīnas basketbola sabiedrībā. Vai Valters uz to vispār ir spējīgs? Spējīgs savākties nopietnam, svarīgam darbam. Spējīgs būt stabils boss. Spējīgs noturēt komandas virzienu 3-4 gadu garumā. Bez liekas ekspansijas un drāmas. Domājams, ka arī Ģenerālis pats gribētu sev atbildēt uz šiem jautājumiem.
Protams, nekur vēl nav dzirdēts, ka cilvēks pats piesakās darbā un sāk strādāt. Organizācija, kas atbild par Latvijas izlasei, ir Latvijas Basketbola savienība (LBS). Tātad, lai augstāk minētais varētu piepildīties, LBS vadībai ir jāpiedāvā Valteram šis darbs. Skaidrs ir tas, ka (LBS ģenerālsekretārs) Edgars Šneps to nedarīs. Šneps nav spējīgs pieņemt spēcīgu, nopietnu, nepopulāru lēmumu. Lēmumu, kurš „no malas” varētu izskatīties mazliet avantūristiski, bet, kurš, iespējams, būtu pareizais gājiens. Šnepam pārāk rūp viņa reputācija – vai tik prese atkal nebļaus?! Šneps nekad nepiedāvātu darbu cilvēkam, kurš jebkad ir pateicis kādu kritisku vārdu par viņu (un Valters tādus ir pateicis tūkstoti un vienu). Lai arī šī persona, iespējams, palīdzētu pārvarēt krīzi izlasē un līdz ar to celtu LBS prestižu. Šnepam neder spēcīgi, opozicionāri viedokļi, viņam vajag padotos (izlases GM būtu pakļauts ģenerālsekretāram), kas ar atvērtu muti klausās viņa sprediķos. Lai arī cik netaisnīgi tie brīžiem būtu. (Līdzīgi kā Lipmanam – tāpēc jau Sandis Ozoliņš viņam ilgtermiņā nederēja.)

Tātad uz Šnepu kā Valtera uzrunātāju paļauties nevaram. Kas atliek? Atšķirībā no Lipmana, Šneps (ģenerālsekretārs) nav pats galvenais cilvēks LBS. Galvenais ir prezidents, kura krēslu jau kopš decembra ieņem Valdis Voins (amizanti - VV). Un šis ir tas brīdis, kurā beidzot Voina kungs varētu parādīt savu spēku un varu un pieņemt spēcīgu lēmumu – piedāvāt Valdim Valteram kļūt par vīriešu izlases GM. (vienīgi ka tik ar VV2 nesanāk kā AŠ2..?!) Uzaicinot VV par valstsvienību kūrētāju, Voins varētu nošaut 5 zaķus vienlaicīgi:
• Piesaistītu izlasei vieno no kompetentākajiem, pieredzējušākajiem (tiesa arī pretrunīgākajiem) spieciālistiem valstī
• Panāktu, ka publiskajā telpā LBS ir par vienu skaļu kritiķu mazāk. V.Valters ir viens no lielākajiem LBS nolicējiem, un diez vai Valdiņš, būdams LBS darbinieks, tā atļausies noriet savu organizāciju.
• Nodalītu izlasi no vārdu salikuma „Edgars Šneps”, ar ko visiem šobrīd asociējas valstsvienība un kurš daudziem šīs paaudzes spēlētājiem ir kā sarkana lupata korridas bullim.
• LBS prezidents parādītu, kurš ir Latvijas basketbola šefs Nr.1, jo pagaidām neko ievērības cienīgu viņš vēl nav izdarījis.
• Ar šādu gājienu Voina kungs arī aizvērtu muti daudziem saviem kritiķiem, kuri apgalvo, ka viņš jau tikai Jaunupa un Šēnhofa marionete vien ir.

Daudzi noteikti vaimanās – bet vai nav pārāk riskanti nodot Latvijas galvenās komandas grožus viena nestabila un pretrunīga speciālista rokās? Protams, risks pastāv. Bet vai tad tā kā tagad ir labāk? Vai tad ir labāk, ka mēs, iespējams, balansēsim uz B grupas robežas, kā tas reāli nākamgad var būt ar tādu sastāvu kā šogad? Vai tad labāk tomēr nav nedaudz riskēt un uzdot/piedāvāt sākārtot izlases lietas izstrēbt šo putru cilvēkam, kurš pats diezgan pamatīgi ir palīdzējis to ievārīt, izaudzinādams šos spēlētājus tādus, kādi viņi ir?
Un jāatceras, ka Valtera rokās jau nebūtu viss – vēl jau arī ir izlases treneri. Valdim ir tikai jādabū izlasē visi Latvijas labākie spēlētāji, jāmotivē viņi strādāt bez blēņām un jākontrolē viņu prāti un uzvedība. Pārējo izdarīs treneri. Bet valstsvienībā (kura naudu par darbu spēlētāji nesaņem) viss sākas ar apņemšanos spēlēt, motivāciju un kontroli – un tur mums šobrīd vajag Valdi Valteru.
Kam jābūt Latvijas izlases treneriem? Vai varbūt Ģenerālim pašam jākļūst par nacionālās komandas treneri? Kādam jābūt sastāvam? Un vai vispār šī paaudze ir pelnījuši to, lai ap viņiem ir tāda ņemšanās un viņiem tiek dota vēl viena iespēja?
Tie jau ir pavisam citi jautājumi - par tiem kādā citā reizē.

Video: Buļs piedāvā Valteram LBS prezidenta titulu

Kā vērtējat iespējamo V.Valtera kļūšanu par izlases ģenerālmenedžeri?

  • 96

  • 197

  • 6

  • 49

  • 14


1 2 3 93 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2011-07-29 08:13, pirms 13 gadiem
Es teiktu, ka jautājums nav par VV kā GM, bet gan par to, kā sakomplekltēt izlases vadības sastāvu, ja VV ir GM. Cik no Latvijas treneriem būtu ar mieru būt izlases treneri, ja VV būtu GM?

Faktiski jautājums, uz kuru jāatbild gan VV, gan federācijai, pirms aicināt VV kļūt par GM - vai VV ir gatavs strādāt tikai kā GM nevis GM un treneris?

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 08:23, pirms 13 gadiem
Viņš jau 1997.g. bija izlasei menedžeris!

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 08:33, pirms 13 gadiem
Panāktu, ka publiskajā telpā LBS ir par vienu skaļu kritiķu mazāk. V.Valters ir viens no lielākajiem LBS nolicējiem

man sanāk, ka par diviem kritiķiem mazāk. jo Buļa kungs jau ar neko sliktu rakstīt nevarēs.
ja Valteru ieceļ par GM, tad būtu intresanti kurš pašmāju treneris piekristu trenēt izlasi. būtu jāņem ārzemnieks un tad pie izlases neveiksmēm viegli būtu vainot izlases treneri, jo redz atkal iedarbojusies latviešu mentalitāte, ko ārzemju treneris neizprot.
Valtera kungu par treneri- vai tad Valtera kungs jau nevadīja izlasi, kuru pusceļā pameta un otrkārt, kad pēdējo reiz vadījis nopietnu komandu. jo pašlaik sanāk treneris ar nopietnu pārtraukumu trenera darbā.

neesmu tik tuvu basketbola saimniecībai, bet pašlaik. no Buļa kunga puses sanāk( un Valtera). ka mūsu basketbolu var izglābt tikai viens cilvēks.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 09:06, pirms 13 gadiem
Apsveicu ar pirmo rakstu Buļa kungs!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 09:07, pirms 13 gadiem
32 kg uzradies cienīgs šokolādes vietas laizītājs. Ja gribam atkal to atmosfēru, kas bija Latvijas basketbolā 90. gados, kad šī odiozā persona izčakarēja visu ko vien varēja, tad uz priekšu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 09:22, pirms 13 gadiem
lidotajs rakstīja: 32 kg uzradies cienīgs šokolādes vietas laizītājs. Ja gribam atkal to atmosfēru, kas bija Latvijas basketbolā 90. gados, kad šī odiozā persona izčakarēja visu ko vien varēja, tad uz priekšu....
Tev ir zināms kāds labāks kandidāts par Valteru?
P.s. nav vērts dzīvot un kavēties pagātnes notikumos, laiki mainās, cilvēki arī.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 09:31, pirms 13 gadiem
Var jau uzrakstīt vēl garāku rakstu par šo tēmu, bet ko par to visu domā pats VV? un Šneps jau nu nebūs tas, kurš pieļaus šāda scenārija attīstību...varbūt vajag nomainīt Šnepu...bet par to laikam vajadzētu uzcept vēl garāku rakstu

  +6 [+] [-]

, 2011-07-29 09:32, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Rakstu darbi Buļa kungam saturiski pilnīgi nepadodas (atcerēsimies bēdīgi slaveno "vēstuli"/"atskaiti"), un tagad šis darbiņš.

Buļa domu gājiens ir vienkārši fenomenāli jocīgs! Sākumā par DAL (kur nu vēl apsurdāk), pēc tam par Valteru kā menedžeru. Cilvēks, kas salaidis grīstē visu, ko vien varēja salaist, būs par menedžeru. Kā tad!

Ar tikpat lieliem panākumiem Buļa kungs varētu uzrakstīt rakstu Dienas Biznesam vai Neatkarīgai Rīta Avīzei, ka vienīgais, kas var glābt Latviju ir Joahims Zīgerists, vai vecie premjeri Māris Gailis, Valdis Birkavs!

Oriģināla pieeja, bet nekas vairāk, kā lai tikai par to ideju pasmietos. Ienāca prātā, ka krieviem ir tāds estrādes žanrs, ka humorists iznāk publikas priekšā un kaut kādus tekstus no lapiņas lasa un pēc katriem 2 teikumiem publika smejas (Petrosjans, Zadornovs u.c.). Principā mums tāda žanra nav, bet varu iedomāties, ka Buļs varētu izdrukāt šo tekstu un braukāt pa Latvijas ciemiem, pilsētām un uzstāties! Publikas smiekli ik pēc 2-3 teikumiem garantēti!

Veiuksmīgu rītu jums visiem, lasītāji un komentētāji!
Tieši ko tu gribēji pateikt??? Kārtējo x uzbraukt Buļam par to, ka viņam ir viedoklis? Varbūt nevajadzētu aizmirst, ka "vēstule/atskaite" nebija domāta kā rakstu darbs publiskai apspriedei, bet stingri konfidenciāls dokuments nelielai personu grupai. Nevajadzētu meklēt literatūras pērles šajos darbos, bet vairāk runāt par būtību.
P.s. Absurds, nevis apsurds.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-29 09:35, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Rakstu darbi Buļa kungam saturiski pilnīgi nepadodas (atcerēsimies bēdīgi slaveno "vēstuli"/"atskaiti"), un tagad šis darbiņš.

Buļa domu gājiens ir vienkārši fenomenāli jocīgs! Sākumā par DAL (kur nu vēl apsurdāk), pēc tam par Valteru kā menedžeru. Cilvēks, kas salaidis grīstē visu, ko vien varēja salaist, būs par menedžeru. Kā tad!

Ar tikpat lieliem panākumiem Buļa kungs varētu uzrakstīt rakstu Dienas Biznesam vai Neatkarīgai Rīta Avīzei, ka vienīgais, kas var glābt Latviju ir Joahims Zīgerists, vai vecie premjeri Māris Gailis, Valdis Birkavs!

Oriģināla pieeja, bet nekas vairāk, kā lai tikai par to ideju pasmietos. Ienāca prātā, ka krieviem ir tāds estrādes žanrs, ka humorists iznāk publikas priekšā un kaut kādus tekstus no lapiņas lasa un pēc katriem 2 teikumiem publika smejas (Petrosjans, Zadornovs u.c.). Principā mums tāda žanra nav, bet varu iedomāties, ka Buļs varētu izdrukāt šo tekstu un braukāt pa Latvijas ciemiem, pilsētām un uzstāties! Publikas smiekli ik pēc 2-3 teikumiem garantēti!

Veiuksmīgu rītu jums visiem, lasītāji un komentētāji!
Tu esi apmierināts ar to, kas izlasē notiek šobrīd? Esi gatavs piedāvāt alternatīvu? Savādāk Tavs komentārs izskatās kā atzīšanās mīlestībā Buļam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-07-29 09:57, pirms 13 gadiem
Tikai viens jautājums, kāds pamats ir runāt (rakstīt), ka ar Šķēli, Valteru, Biedriņu, Kambalu utt. cīnīsies par lielām uzvarām, par augstu vietu čempionāta finālturnīrā? Kāds tam pamats? Ir kādreiz šis sastāvs izcīnījis kādu medaļu? Kādu ceļazīmi uz olimpiādi?

  +9 [+] [-]

, 2011-07-29 09:58, pirms 13 gadiem
Edgar, tu šobrīd veic lāča pakalpojumu, lai Valters tuvākajā laikā ne tuvumā izlasei nebūtu. Kā to darīt, tagad nemācīšu - bet līniju attīstīt vajag tā, lai sabiedrībai šķiet, ka tā pati ir izdomājusi vejedzību pēc Valtera atgriešanās.

"Tad Valdis Valters Latvijas basketbolā vēsturē un līdzjutēju acīs kļūtu par Dievu, un varētu vecumdienās dusēt mierīgi, jo ir izdarīts patiešām daudz." - te mēs uzzinām, ka ne jau izlase un tās panākumi, bet pašpietiekamība Valdim rūp (tavuprāt)

"Panāktu, ka publiskajā telpā LBS ir par vienu skaļu kritiķu mazāk. V.Valters ir viens no lielākajiem LBS nolicējiem" - te tu parādi Valdi kā divkosīgu personu, kur atkal parādās kārtīgs latvietis, kritizēju nevis tāpēc ka slikti, bet tāpēc, ka manis nav daļā :]

Lai spodrinātu Valda tēlu - sāksim ar to, ka nākamajā video, kad uzrunā viņu par ģenerāli, lai Valdis tevi laipni palūdz viņu tā nedēvēt - tauta novērtē pieticību

Bet, ja tuvāk basketbolam - tie čaļi, kas tagad cītīgi dzenā bumbu, gatavojoties pārstāvēt izlasi, noteikti ir pamanījuši Valda attieksmi un viedokli par viņa potencēm nākamajā turnīrā - un tās neglaimo. tagad iedomājies - vai viņi gribētu spēlēt pie Valda?

Valdis izlasē vilktu atpakaļ vecos - bet ir jāsaprot (īpaši pašiem spēlētājiem), ka Janičenoks, Kambala, Šķēle .. drīz arī Biedriņš, Bērziņš, mazais Valters nu nav mums vairāk izlasē vajadzīgi..

Protams, tādas karikatūras kā Veselovs, Vairogs, Timmermanis arī izlasē ir liekas.. bet tas jau cits stāsts..

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 10:01, pirms 13 gadiem
Par ģenerālmenedžeri neizteikšos , taču doma savākt labākos spēlētājus , un mēģināt tos vēlāk motivēt šķiet nepareiza , vēsture to jau ne reizi ir pierādījusi . Izlasē ir jāspēlē iespējami labākajiem , tiem kuri to arī vēlas , trennerim ir jāsavāc KOMANDA nevis spēlētāju cv saraksts .

  +9 [+] [-]

, 2011-07-29 10:24, pirms 13 gadiem
Buļa kungs , ziepes nevajag?

un kas tas par murgu! Lieciet tak mieru Valdim, lai viņš audzina meitu un laiku pa laikam izspļauj kādu sensacionālu pērli mēdijiem, tipa, tas ir mīkstais, es tak sen teicu utt. Kādus tad spīdekļus viņš spēj sapulcināt? Strēlnieks, Kuksiks, Bertāns, Vecvagars, Timma - spēlētāji, kuriem jāveido izlases kodols pēc 3-4 gadiem, tādu Valteru ir redzējuši tikai TV un stāstot savus mednieku stāstus SC un citur, kur viņu uzklausa. Viņš NAV autoritāte šai paaudzei! Tad jau drīzāk Jansons vai Mazurs. Var jau katrs ieziepēties kam vien vēlas, taču Buļa "aktivitātes" jau paliek smieklīgas...

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 10:26, pirms 13 gadiem
Es arī ļoti vēlos spēlēt izlasē, ņemiet mani, kā redzu LBL obligāti jāspēlē nav, var spēlēt sliktākā līmenī, ka tik vēlēšanās.
Tas ir muļķīgi Redzēs, ka mūsu jaunie vēlēsies cīnīties pa B divīziju, lai tiktu ārā pēc grandiozās kritikas devas un trenera atkāpšanās pēc sagrāvēm EČ un neizdevušos kvalifikāciju 2013 gadā.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 10:26, pirms 13 gadiem
edgarsbaltins rakstīja: Par ģenerālmenedžeri neizteikšos , taču doma savākt labākos spēlētājus , un mēģināt tos vēlāk motivēt šķiet nepareiza , vēsture to jau ne reizi ir pierādījusi . Izlasē ir jāspēlē iespējami labākajiem , tiem kuri to arī vēlas , trennerim ir jāsavāc KOMANDA nevis spēlētāju cv saraksts .
Noskaties iepriekšējos viģikus - Valdiņš teica, ka VISI grib spēlēt izlasē, VISI. Bet ne pie šitās vadības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 10:46, pirms 13 gadiem
major pain rakstīja: Noskaties iepriekšējos viģikus - Valdiņš teica, ka VISI grib spēlēt izlasē, VISI. Bet ne pie šitās vadības.
Un? Kam tie Visi ir vajadzīgi?
Izskaidro man atšķirību zaudējumam ar šo sastāvu un zaudējumam ar "spēcīgāko sastāvu"?
Zaudē ar 15 punktiem vai 5iem, kāda starpība?
Uz kāda pamata visi domā, ka "zvaizgnes" būs labākas, kad viņas ir bijušas?
Turklāt Valdim derētu uzprasīt, cik gados viņš pats sāka ņemties par izlasi, un cik gadi viņam bija, kad viņš sāka uz to pusi skatīties un cīnīties par vietu. Kāds tur pēc trim četriem gadiem, pēc četriem gadiem izlasē ir jāspēlē u-19 līderiem.
Viss ir pilnīgi normāli, lai aug paaudze, lai izjūt to, kāda ir Eiropas basketbola skola, lai saprot, kā un kur pielikt.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 10:48, pirms 13 gadiem
Buls zurnalists ir vel launak ka Buls komentetajs. Dievs sveti Latviju un musu visu skaidro sapratu, pasarga mus no launa un ari Bula!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 10:53, pirms 13 gadiem
miconis rakstīja: Buls zurnalists ir vel launak ka Buls komentetajs. Dievs sveti Latviju un musu visu skaidro sapratu, pasarga mus no launa un ari Bula!!!
Kapēc? Lai puika ņemās, pirmkārt žurnālistikai tikai viedokļu daudzums nāk par labu, otrkārt diskusijas ar kļūst interesantākas. Citādi tikai LBJ un Kobe, kurš lielāks, kuram lielāks, kur lielāks...

  -2 [+] [-]

, 2011-07-29 10:53, pirms 13 gadiem
Un ka var seja, kas izgazusies ka menedzeris (memmesdelins), ka personiba basketbola izlases sakara vispar, spriest par tas pasas izlases, ko apdiersis, nakotni?
Bul, aizver muti un pazudi no visa, kas saistis ar basketbolu, par ko tu zini arkartigi maz!!! (mazie nazi un lielie cirvji nav pieskaititi).

     [+] [-]

, 2011-07-29 10:55, pirms 13 gadiem
Taisnība jau vien ir, ka sliktāk kā tagad diezin vai vairs varētu būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-07-29 10:56, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Un? Kam tie Visi ir vajadzīgi?
Izskaidro man atšķirību zaudējumam ar šo sastāvu un zaudējumam ar "spēcīgāko sastāvu"?
Zaudē ar 15 punktiem vai 5iem, kāda starpība?
Uz kāda pamata visi domā, ka "zvaizgnes" būs labākas, kad viņas ir bijušas?
Turklāt Valdim derētu uzprasīt, cik gados viņš pats sāka ņemties par izlasi, un cik gadi viņam bija, kad viņš sāka uz to pusi skatīties un cīnīties par vietu. Kāds tur pēc trim četriem gadiem, pēc četriem gadiem izlasē ir jāspēlē u-19 līderiem.
Viss ir pilnīgi normāli, lai aug paaudze, lai izjūt to, kāda ir Eiropas basketbola skola, lai saprot, kā un kur pielikt.
Man jau patīk ka vecākais seržants grib līdz leitnantam aizdienēties,bet es jau sen esmu pateicis basketbolam nē,un domāju ka vilciens ir aizgājis-pārāk liels troksnis bija un būtu grūti atgriezt visu savās vietās.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 10:57, pirms 13 gadiem
Beidzot mans miļais DAL tiek pieminēts! Varbūt paņems tomēr mani no DAL!

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 11:04, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Man jau patīk ka vecākais seržants grib līdz leitnantam aizdienēties,bet es jau sen esmu pateicis basketbolam nē,un domāju ka vilciens ir aizgājis-pārāk liels troksnis bija un būtu grūti atgriezt visu savās vietās.
A ja Tev Voins piedāvās tādu pašu algu kā Lipmans Ozoliņam..??

Un skat, kā tauta balso. Pa kaktiem ņurd, bet tomēr saka, ka Tevi vajag. Ieklausies tautā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 11:08, pirms 13 gadiem
ideja vienkārša:
parādamies publiskajā telpā un noliekam visus LBS lēmumus (rodas arī tādi kā atbalstītāji)
piedāvajam savu variantu (mainam GM, piemēram) - iespējams aizmuguriski sarunājot gan ar VV gan ar dažu labu spēlētāju, ka pie tādiem un tādiem nosacījumiem basketbola krējums būs gatavs iet spēlēt atkal izlasē...
parādas publiski dažu spēlētāju izteikumi, kādos gadījumos būtu ar meiru sevi ziedot izlasei (piem. VV kā GM) - atkal rodas daži pakaļskrējēji, kuri musina komentāros tautu.

LBS tiek pasniegts, ka pašreizējie neko nevar, nāk jaunie un aiziet!
Kad parādījās pirmie Buļa un Valtera video, es pie sevis nodomāju, diez kāds ir zemteksts. tagad zemteksts ir vairāk kā skaidrs...

PS
un salīdzināt Ozoliņu ar Valteru ir nekorekti, jo pirmais ir "atēdies" mantiskos labumus un grib veltīt sevi hokejam, par otro es šaubos (vismaz tādā mērā)... Valteram vienmēr ir bijušas savas ambīcijas, kuras ne vienmēr sakrīt ar Latvijas izlases interesēm!

bet raksts ir labs un konstruktīvs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-07-29 11:15, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: ideja vienkārša:
parādamies publiskajā telpā un noliekam visus LBS lēmumus (rodas arī tādi kā atbalstītāji)
piedāvajam savu variantu (mainam GM, piemēram) - iespējams aizmuguriski sarunājot gan ar VV gan ar dažu labu spēlētāju, ka pie tādiem un tādiem nosacījumiem basketbola krējums būs gatavs iet spēlēt atkal izlasē...
parādas publiski dažu spēlētāju izteikumi, kādos gadījumos būtu ar meiru sevi ziedot izlasei (piem. VV kā GM) - atkal rodas daži pakaļskrējēji, kuri musina komentāros tautu.

LBS tiek pasniegts, ka pašreizējie neko nevar, nāk jaunie un aiziet!
Kad parādījās pirmie Buļa un Valtera video, es pie sevis nodomāju, diez kāds ir zemteksts. tagad zemteksts ir vairāk kā skaidrs...

PS
un salīdzināt Ozoliņu ar Valteru ir nekorekti, jo pirmais ir "atēdies" mantiskos labumus un grib veltīt sevi hokejam, par otro es šaubos (vismaz tādā mērā)... Valteram vienmēr ir bijušas savas ambīcijas, kuras ne vienmēr sakrīt ar Latvijas izlases interesēm!

bet raksts ir labs un konstruktīvs
nav nekāda zemteksta!!Pats Edgars to izdomāja un uzrakstīja,pat nepakonsultējoties ar mani,jo es būtu pret tādam rakstam.
Tā kā sazvērestības teorijas es te neredzu.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 11:33, pirms 13 gadiem
Edgars Buļs rakstīja: A ja Tev Voins piedāvās tādu pašu algu kā Lipmans Ozoliņam..??

Un skat, kā tauta balso. Pa kaktiem ņurd, bet tomēr saka, ka Tevi vajag. Ieklausies tautā.
Derētu zināt arī to balsotājumu vecumu. Pieļauju, ka lielākā daļa Valdi ir redzējuši un zin viņu kā VEF treneri un Twitter čivinātāju.

     [+] [-]

, 2011-07-29 11:35, pirms 13 gadiem
Idejai ir sava loģika, bet tā īsti neiztur kritiku. Iespējams, ka teorētiski VV varētu pārliecināt dažus no šogad izlasei "nē" pateikušajiem, kādā no nākamiem cikliem mainīt savu viedokli. Bet, kā jau to norādīja daži komentētāji, pēc 3-4 gadiem spēku samērs un kandidātu saraksts būs pilnīgi vai vismaz ievērojami mainījies, šo to var prognozēt, bet šo to ne. Līdz ar to pastāv ļoti reāla iespēja, ka VV nebūs, ko uzrunāt. Varbūt visi spēcīgie jau paši rindā stāvēs.
Arguments piesaistīt atteikušos kā galvenā pievienotā vērtība ir pavājš. Izlasē naudu par spēlēšanu nemaksā, tur jāspēlē tiem, kas spēj sevi motivēt pārstāvēt valsts izlasi un censties pierādīt sevi un godam cīnīties par vismaz 120%. Savukārt tiem, kas nav gatavi sevi ziedot un nespēj sevi motivēt, bet atrunājas ar dažādiem iemesliem par ne īsto treneri, ne īsto menedžeri, ne īsto LBS vadību, neredzu vietu izlasē. Neviens jau neaicina spēlētājus darbā LBS, kur jāizvērtē, vai gribēsi strādāt ar šiem treneriem un priekšniekiem. Vai nu cilvēkam ir vēlme pārstāvēt augstākajā līmenī savu valsti, vai arī tādas nav, puskoka lēcējiem tur nav, ko darīt, jo tad arī spēlēs viņi domās, vai ir vērts kapāt līdz galam jeb pataupīties sezonai un vēl visu ko. Nedomāju, ka savulaik tādi spēlētāji kā Štelmahers vai tas pats Bagijs būtu ar mierīgu sirdsapziņu "atšuvuši" izlasi, jo nebija īstā vadība.
1 2 3 93 komentāri