Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:540, Did:0, useCase: 3

Februāra TOP - ar olimpisko spēļu zīmi

Februāra TOP - ar olimpisko spēļu zīmi
Brāļi Šici saņem Vankūveras spēļu sudraba medaļas.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

SA+ turpina veidot savu mēneša Latvijas sporta notikumu "Top 10", un februārī svarīgākie fakti, protams, tika fiksēti ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā.

1. Brāļu Šicu sudrabs Vankūverā
Arī Latvijas sportisti spēj sagādāt patīkamus pārsteigumus! Brāļi Andris un Juris Šici, kurus pirms olimpiskajām spēlēm nefotografēja Vankūveras misionāru pulkā, ļoti labi pielāgojās Vistleras bīstamajai trasei. To viņi apliecināja jau treniņbraucienos, bet vēlāk arī abos oficiālajos braucienos. Skaista otrā vieta, atpaliekot tikai no vēl viena brāļu dueta - austriešiem Lingeriem.

2. Martina Dukura sagaidītā medaļa
No skeletonista Martina Dukura Vankūverā gaidījām medaļu un sagaidījām - sudrabu. Nav pamata skumt par to, ka viņš nenoturēja savu līderpozīciju un četru braucienu summā tikai par septiņām sekundes simtdaļām atpalika no uzvarētāja. Drīzāk jāpriecājas par to, ka mums ir savs favorīts, kurš attaisno cerības. Līdz olimpiskajai godalgai maz pietrūka Martina brālim Tomasam, kurš ierindojās ceturtajā vietā.

3. Hokeja izlase no otrās līgas
Latvijas hokejisti un hokeja līdzjutēji spēlēs Vankūverā varēja pārliecināties, cik liela patiesībā ir atšķirība starp NHL un KHL. Ikdienā Rīgas "Dinamo" spilgti spēlējošie hokejisti izskatījās blāvi uz NHL zvaigžņu fona un kļuva pamanāmi vienīgi tad, kad pretinieki guva vairākus vārtus un atslābinājās. Šāda apgriezienu samazināšana gandrīz izspēlēja ļoti ļaunu joku ar čehiem, kas otrajā mačā pret mūsējiem beigās bija spiesti spēlēt pagarinājumu. Brīnums nenotika, un Latvijas izlase ar četriem zaudējumiem četros mačos palika 12. vietā.

4. Miņina aklā zarna
Olimpisko spēļu priekšvakarā mūsu bobsleja cerībai Jānim Miņinam problēmas sagādāja aklā zarna, un nācās izdarīt operāciju. Jānis varonīgi un pat pārgalvīgi mēģināja atgriezties ierindā - sāka braukt, riskēja, gāja uz ātriem kontrollaikiem un krita. Diemžēl beigās nācās pieņemt smagu lēmumu - atteikties no četrgades svarīgākā starta.

5. Silovs vienā dienā paspēj daudz
Haralds Silovs izdarīja unikālu ierakstu ziemas olimpisko spēļu vēsturē, vienā dienā piedaloties gan klasiskās ātrslidošanas, gan šorttreka slidošanas sacensībās. Rīta pusē viņš ieņēma 20. vietu no 28 sportistiem 5000 metru ātrslidošanā, bet pēcpusdienā piedalījās 1500 metru slidojumos šorttrekā, kur aizkļuva līdz B finālam un finišēja desmitajā vietā.

6. Biatlona stafetēs pēdējās vietas
Latvijas biatlonistu bēdīgajiem startiem Vankūverā melnu punktu pielika sacensības stafetē, kurā mūsējie gan sieviešu, gan vīriešu cīņā palika pēdējā vietā. Piedevām Latvijas vīriešu izlase ar septiņiem soda apļiem uzstādīja jaunu olimpisko spēļu antirekordu. Līderus (Ilmāru Brici un Madaru Līdumu) pievīla šaušana, bet par tukšumu viņiem aiz muguras neviļus apliecināja tas, cik sajūsmināti mūsu biatloniste bučoja slēpes pēc izcīnītās 48. vietas.

7. Gulbim pirmais ATP vienspēļu tituls
Mēneša beigās ASV pilsētā Delrejbīčā tenisists Ernests Gulbis pirmoreiz uzvarēja ATP sērijas turnīrā, finālā ar 6:2 un 6:3 apspēlējot spēcīgāko servju meistaru Ivo Karloviču no Horvātijas. Par šo panākumu Gulbim pienācās 75 700 ASV dolāru un jauna "Porsche" automašīna. Iepriekš viņš divreiz bija uzvarējis ATP turnīros dubultspēlē, bet vienspēlē labākais sasniegums bija iekļūšana pusfinālā.

8. Futbolistiem patrāpās labi zināmi pretinieki
Polijas galvaspilsētā Varšavā notika 2012. gada Eiropas futbola čempionāta priekšsacīkšu grupu izloze, un Latvijas izlasei atkal nepatrāpījās neviens no grandiem. Mūsu grupas potenciāli spēcīgākā komanda ir Horvātija, bet par pirmajām divām vietām būs jācīnās arī ar Grieķiju un Izraēlu, kas jau spēlēja vienā grupā ar mūsējiem iepriekšējā kvalifikācijas ciklā.

9. Bagatskis mēģinās sakārtot vīriešu izlasi
Februāra sākumā Latvijas Basketbola savienības valde oficiāli pieņēma lēmumu, par ko jau iepriekš tika runāts aizkulisēs - par vīriešu izlases galveno treneri tika iecelts Ainars Bagatskis. Paredzams, ka ar viņu tiks parakstīts līgums uz diviem gadiem. Savukārt Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris tiek meklēts ārpus mūsu valsts robežām.

10. "Ķeizarmežu" izslēdz
Latvijas Basketbola līgas vadība nolēma izslēgt no pirmās divīzijas turnīra "Ķeizarmeža" komanda, kas bija iestigusi parādos. Šīs komandas līdzšinējie rezultāti tika anulēti, taču tas nespēja būtiski ietekmēt turnīra tabulu, jo "Ķeizarmežs" bija zaudējis visās 18 aizvadītajās spēlēs.

  +9 [+] [-]

, 2010-03-04 11:30, pirms 15 gadiem
Gulbim noteikti vajadzēja būt 3-jā vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-03-04 12:10, pirms 15 gadiem
Teiksim tā - tas, ka Tomass Dukurs nav pieminēts, manuprāt arī ir visnotaļ paliels sviests. Ja nemaldos, tad pirms astoņiem gadiem, kad Bricis Soltleiksitijā izcīnīja 4. vietu, viņu izvirzīja gada sportista titulam (labi, bija arī laikam kaut kas arī PK un/vai PČ iespēts), bet tagad Tomass ar 3. labāko rezultātu starp latviešiem tiek pilnībā ignorēts, kas manā uztverē ir pilnīgs bezsakars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-04 18:54, pirms 15 gadiem
janisC rakstīja: Gulbim noteikti vajadzēja būt 3-jā vietā.
Tak tas tops nav peec panaakumu svariiguma, man liekas. Peec kaada kriteerija gan nesaprotu, ja jau EG ir peec biatlona.