Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Kā palikt uz zaļa zara?

Kā palikt uz zaļa zara?
Vai "Blackpool" futbolisti pēdējā kārtā tomēr ielēks vilcienā, ko sauc par vietas saglabāšanu premjerlīgā? Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien ar desmit spēlēm noslēgsies aizraujošā Anglijas futbola premjerlīgas sezona. Pēdējā kārtā ne tikai izšķirsies medaļu un Eirokausu ceļazīmju liktenis, bet arī tiks noskaidrotas komandas, kam elite būs jāatstāj. Uz naža asmens balansē piecas komandas. To skaitā ir arī "Blackpool"... Lai arī situācija viņiem nav diez ko spoža, joprojām ir vairāki scenāriji, kā saglabāt vietu elitē. Pat zaudējot.

Kurš gan to būtu domājis, ka "Blackpool" tik ilgi saglabās intrigu cīņā par vietas saglabāšanu elitē? Kad komanda iekļuva premjerlīgā, daudzi paredzēja pastarīša lomu. Tika pat prognozēts, ka tiks labots antirekords. Respektīvi, "Blackpool" neizcīnīs vairāk par 10 punktiem... Taču Blekpūles komanda pārsteidza, sezonas pirmajā pusē bieži viesojoties labāko desmitniekā. Otrajai daļai tik daudz spēka un emocionālo resursu nebija atlicis, taču komanda joprojām cīnās. Līdzšinējos 37 mačos iekrāti 39 punkti!

Tomēr, ņemot vērā, ka pirms pēdējās 38. kārtas "Blackpool" ir izkrišanas zonā, ne viss vairs ir pašu futbolistu rokās. Un tomēr joprojām ir diezgan daudz iespējamo variantu, kā palikt uz zaļa zara.

Lūk, komandas, kas balansē uz naža asmens: 15. vieta "Blackburn" 40 punktu, gūto zaudēto vārtu starpība -14, 16. "Wolves" 40 (-19); 17. "Birmingham" 39 (-20), 18. "Blackpool" 39 (-21), 19. "Wigan Athletic" 39 (-22), 20. "West Ham" 33 (-24). Ja divām komandām būs vienāds punktu skaits, augstāku vietu ieņems tā, kam būs labāka gūto un zaudēto vārtu starpība.

Nevar izslēgt, ka divām komandām var būt ne tikai vienāds punktu skaits, bet arī vārtu starpība. Tad jāņem talkā trešais kritērijs - augstāk būs komanda, kas visās spēlēs guvusi vairāk vārtu. Šajā ziņā "Blackpool" ar 53 vārtiem ir pārliecinoši priekšā visiem tiešajiem konkurentiem: "Blackburn" (43), "Wolves" (44), "Birmingham" (36), "Wigan Athletic" (39)...

Arī kalendāram būs nozīmīga loma. Četriem "Blackpool" konkurentiem attiecīgi būs šādi pretinieki - "Blackburn" viesos tiksies ar "Wolves", "Birmingham" pret "Tottenham Hotspur", bet "Wigan Athletic" - pret "Stoke City".

Ja "Blackpool" uzvar! Viegli tas nebūs, jo pēdējā kārtā jātiekas ar čempionāta līderiem "Manchester United" ("MU") futbolistiem. Lai arī Alekss Fergusons izteicies, ka dos iespēju otrajam sastāvam, tie, kas sekoja "MU" gaitām šosezon, labi zina, ko tas nozīmē... Mančestras komandas soliņš ir tik iespaidīgs, ka neceļas roka apgalvot, ka tā "Blackpool" būs liela priekšrocība. Turklāt jāņem vērā, ka tā saucamie rezervisti rausies vaiga sviedros, lai nospēlētu maksimāli labi, jo tas var pavērt iespēju tikt pieteikumā arī UEFA Čempionu līgas finālā. Labā ziņa ir tā, ka "MU" jau ir nodrošinājis Anglijas čempiontitulu, un no sportiskā viedokļa komandai vairs neko nevajag, un tomēr - spēle notiks "Old Trafford", kur mājinieki, beidzot sezonu, no līdzjutējiem noteikti gribēs atvadīties ar uzvaru!

Par scenārijiem! Ja "Blackpool" uzvarēs, jācer, ka to nespēs vismaz divas no četrām tiešajām konkurentēm. Vienā duelī "Wolves" un "Blackburn" tiksies savā starpā, kas nozīmē, ka vismaz viena no šīm divām komandām neuzvarēs noteikti. Ideālais variants - abas cīnās neizšķirti, jo tad "Blackpool" der uzvara ar jebkādu rezultātu.

"Blackpool" var palikt uz zaļa zara arī tad, ja uzvarēs niknākie konkurenti "Birmingham" un "Wigan Athletic", taču tad "Blackpool" noteikti jābūt sekmīgākiem uzbrukumā.

Ja "Blackpool" spēlē neizšķirti! Tad nepieciešams, lai noteikti neuzvar arī "Wigan Athletic", bet "Birmingham" - zaudē.

Ja "Blackpool" zaudē! Izrādās, arī šādā situācijā paliks iespēja aizķerties. Tiesa, tad jābūt pat ļoti labvēlīgām sakritībām. Pirmkārt, jāzaudē arī "Wigan Athletic" un "Birmingham" komandām. Otrkārt, "Wigan Athletic" nedrīkst zaudēt ar mazāku starpību nekā "Blackpool", bet Birmingemas komandai jāzaudē ar lielāku starpību, nekā kapitulēs blekpūlieši.

Svētdien visas desmit spēles startēs vienlaicīgi pulksten 18 pēc Latvijas laika. "Viasat Sport Baltic" sola translēt tieši "Manchester United" un "Blackpool" dueli. Būs interesanti!

Vai "Blackpool" svētdien izdosies nosargāt vietu premjerlīgā?

  • 42

  • 75


  +2 [+] [-]

, 2011-05-21 10:21, pirms 13 gadiem
Jādomā reāli, jo Blackpool neuzvarēs Manchester United

     [+] [-]

, 2011-05-21 10:34, pirms 13 gadiem
Žēl Blackpool.... īstenībā diezgan daudz punkti. 2 uzvaras un būtu dalītā 12-13 vietā.

Kādus gadus 9 nav bijis tā, ka ar 39 punktiem izkrīt. Komandas paliek līdzvērtīgākas , ceru ka Blackpool izdosies

     [+] [-]

, 2011-05-21 13:11, pirms 13 gadiem
Būs grūti, bet ļoti ceru, ka Blackpool paliks premjerlīgā. Eh, kā noderēti punkti, kas tik bieži tika zaudēti pēdējās 10-15 minūtēs vairākos mačos.

Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2011-05-23 10:32, pirms 13 gadiem
Parēķināju,ka Blackpool reāli pazaudēja pa visu sezonu 13 punktus,ielaižot vārtus,tas ir pretinieku komanda vai nu izlīdzināja.vai izrāva uzvaru ņemot no 87 līdz spēles beigām.
tur man lieks arī palika tie daži punkti,kas pietrūka.
FULHAM 2-2 izlīdzināja 87 min
BLACKBURN 1-2 uzvara izrauta 90+
ASTON VILLA 2-3 uzvara izrauta 89 min
BOLTON 2-2 izlīdzināja 89 min
BIRMINGENA 1-2 uzvara izrauta 89 min
WEST BROM. 2-3 uzvara izrauta 87 min
MU 2-3 uzvara izrauta 88 min
BLACKBURN 2-2 izlīdzināja 90+
TOTTENHAM 1-1 izlīdzināja 89 min

  +2 [+] [-]

, 2011-05-23 11:17, pirms 13 gadiem
Finierīte rakstīja: Parēķināju,ka Blackpool reāli pazaudēja pa visu sezonu 13 punktus,ielaižot vārtus,tas ir pretinieku komanda vai nu izlīdzināja.vai izrāva uzvaru ņemot no 87 līdz spēles beigām.
tur man lieks arī palika tie daži punkti,kas pietrūka.
FULHAM 2-2 izlīdzināja 87 min
BLACKBURN 1-2 uzvara izrauta 90+
ASTON VILLA 2-3 uzvara izrauta 89 min
BOLTON 2-2 izlīdzināja 89 min
BIRMINGENA 1-2 uzvara izrauta 89 min
WEST BROM. 2-3 uzvara izrauta 87 min
MU 2-3 uzvara izrauta 88 min
BLACKBURN 2-2 izlīdzināja 90+
TOTTENHAM 1-1 izlīdzināja 89 min
Tā rēķināt nav korekti. Tādā gadījumā tamlīdzīga bilance ar galotnē iegūtajiem un zaudētajiem punktiem jāsastāda pilnīgi visām komandām. Tad arī varēs redzēs, vai tie 13 zaudētie punkti ir maz vai daudz.

     [+] [-]

, 2011-05-23 12:07, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Tā rēķināt nav korekti. Tādā gadījumā tamlīdzīga bilance ar galotnē iegūtajiem un zaudētajiem punktiem jāsastāda pilnīgi visām komandām. Tad arī varēs redzēs, vai tie 13 zaudētie punkti ir maz vai daudz.
bet paskaties,vai vēl kāda komanda tā izsēja punktus spēles beigās.cik uzmetu acis.tādu nebija,kas tik daudz zaudēja beigās,un es jau nesaku,ka visu 13,būtu kaut tos pašus 3 savāķuši vairāk,pietiktu.