Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

LBL spēka rangs. Priekšspēle tuvojas beigām...

LBL spēka rangs. Priekšspēle tuvojas beigām...
Cīņa līdz pēdējām... biksēm. Tāds ir LBL pavasaris!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Marta beigas un aprīlis jau ir laiks, kad jāsāk rādīt optimālā spēle un īstais spēks - runas par "iespēlēšanos", "uzlabošanos" un "saņemšanos" basketbolā varbūt piestāv ziemas, bet noteikti ne pavasara mēnešiem. Tad nu LBL klubi pamazām rāda - kas nu kuram vēderā. Grūstīšanās par play-off pozīcijām kļūst neparedzama, turnīra tabulas vidusdaļa - kā krievu rulete...

1. (1.) VEF

Bilance LBL: 4-1
Bilance citos turnīros: 4-0
Vienīgo zaudējumu martā piedzīvoja Liepājā pret komandu, kurai jau pēc pusotras nedēļas revanšējās ar 25 punktu starpību. Jāpiebilst - jau cita trenera vadībā. Februāra ranga rakstā piesaukto verdošo katliņu kluba vadība pati noņēma no plīts leģionāru dienas rītā, palaižot Kurtinaiti peļņā uz Maskavu, un (cik nu bijis to spēļu) kopš tā brīža VEF vairs nav zaudējis - arī Butauts nav nekāda Mērija Popinsa, bet Rims tomēr dedzināja skarbāk... Lai gan Rīga joprojām netiek laukā no nepatīkamās 4./5. vietas zonas, starp marta uzvarām bija arī viena Ventspilī (trešā pēc kārtas savstarpējos mačos ar sīvāko konkurentu) un viss liecina, ka regulārā čempionāta izskaņā VEF tomēr būs trijniekā (nākamie trīs mači - pret "Zemgali" un "Turību"). Jautājums vien, cik ilga būs lidojuma fāze pēc treneru maiņas un - cik mīksta piezemēšanās

2. (2.) "Ventspils"

Bilance LBL: 4-2
Bilance citos turnīros: 5-3
Pirmā vieta tabulā arī šomenes nedod to pašu rangā - zaudējums savā laukumā vefam, lai arī cik cerīgs būtu pirmais puslaiks, tomēr nav nejaušs, jo ir jau trešais. Novilcinātās sastāva pārmaiņas novedušas pie situācijas, ka kalendārā air aprīlis, bet komandas jaunais modelis vēl tikai veidojas. Var jau būt, ka Kārters sapratīs, kur nonācis, un arī Hanters iemācīsies darboties komandas mehānismā, nevis to pieregulēt pēc sava ritma laukumā, taču šobrīd "Ventspils" izpildījumā laukumā vērojama versija par Karalisko improvizācijas teātri - tikai smiekli nenāk, bet drīzāk raudiens... Lai nu veicas trenerim Endzelam ar melnajiem puišiem un jaunajiem rēbusiem. Labā ziņa klubam - trešais turnīrs ir beidzies un šonedēļ būs cauri arī otrais. 14 spēļu mēnesī vairs nebūs.

3. (5.) "Liepājas lauvas"

Bilance LBL: 3-2
Bilance citos turnīros: 1-1
Martā uzvarēja VEF un uzvarēja "Valmieru" - divās vitāli svarīgās spēlēs, lai aizmuktu no smagā ceturtdaļfināla, regulāro sezonu pabeidzot trijniekā. Tiesa, jau aprīli iesākusi ar zaudējumu komandai, ar ko būs jāspēlē, ja šis it kā labvēlīgais scenārijs piepildīsies, taču - tas jau būs cits stāsts. Gada trešajā mēnesī "lauvas" apgāza skeptiķu prognozes, kas tieši šai komandai atvēl vilka pasi uz pusfinālu. Regulārajā sezonā nu atlikusi vairs tikai viena, bet ļoti svarīga spēle - Saulkrastos. Vēl viens būtisks marta ieguvums - Sandis Buškevics. Tik pieredzējis saspēles vadītājs tādai komandai kā Liepāja ir lielisks ķēriens, un palielina izredzes pārdzīvot šo gaļasmašīnu ar veseliem kauliem.

4. (4.) "Valmiera"

Bilance LBL: 4-2
Bilance citos turnīros: 0-2
Komanda sāka mēnesi ar zaudējumu Iecavā, pabeidza ar zaudējumu Liepājā, un šobrīd var kost pirkstos - ja nebūtu vismaz pirmā, pozīcijas tabulas pieciniekā būtu ļoti komfortablas. Tagad - jākoncentrē spēki un jādomā, kā pēdējā kārtā tikt galā ar VEF. Kopumā gan labs mēnesis - ko vērta ir kaut vai uzvara pār "Ventspili" (līdzās VEF - tikai otrs klubs, kam tas šosezon bijis pa spēkam!), arī vērtīgs panākums Saulkrastos. Būtu bijis jāspēlē arī ar VEF, taču kluba vadība piekrita pretinieku lūgumam maču pārcelt uz vēlāku laiku (treneris par to uzzināja tikai pēc tam), un tikai 17. aprīlis parādīs - labs vai slikts šāds lēmums. Jācer, ka līdz tam savainojumu sadziedēs viens no valmieriešu atslēgas spēlētājiem Veselovs - bez viņa grūti, un arī jau tā īsais soliņš teju par ķeblīti pārvērties.

5. (3.) "Barons/O!Karte"

Bilance LBL: 2-1
Bilance citos turnīros: nespēlē
Komanda martā aizvadīja tikai trīs spēles (tiesa, lai pavisam neaizmirstu, kādi izskatās tiesneši, uzspēlēja arī vienu pārbaudes maču), turklāt divas no tām - pret komandām, kas čempionam un medaļu pretendentam šajā sezonas fāzē jau tā kā būtu jāuzvar bez stresa. Tā arī notika - "Barons" apspēlēja abas studentu komandas ("Turību" - pat ar +60), taču aizsardzībā ielaida 90 punktus un zaudēja savā laukumā Zvirgzdiņa "Valmierai" - mačā, kuru būtu bijis ļoti svarīgi uzvarēt. Tabulā it kā viss kārtībā - otrā pozīcija, jau 16 uzvaru, taču aprīlis un finiša līnija nāk pretī ar smagsvariem - divas spēles ar "Ventspili" un viena ar Liepāju. Galvanovska komandu jāuzvar par katru cenu, citādi 2. vieta pārvērtīsies par 5., un čempionu pilnvaras principā būs izliktas brīvajā tirgū.

6. (7.) "Zemgale"

Bilance LBL: 2-2
Bilance citos turnīros: beigusi spēlēt
Atceroties stāstu no Spīlberga kinofilmas - "Zemgale", kuru pirms pāris mēnešiem izmeta noslīkšanai kā peli piena kannā, kārpās, pamazām kuļ pienu sviestā un iespējams beigās jau varēs atsperties un izrāpties laukā. "Valmierai" un vefam Vara Krūmiņa blice martā zaudēja, taču abus savus reālos konkurentus par vietu play-off "Turību" un LU - nolika uz lāpstiņām. Mārtiņa Zībarta studentus pat neticami pārliecinoši - 91:66. Trīs Krūmiņi vienā komandā - tas laikam tomēr ir spēks! Atlikušajās četrās spēlēs būs jāzaudē (divreiz pret "Ventspili", divreiz - pret VEF...), taču reāli nereālo uzdevumu komanda jau izpildījusi - tā spēlēs play-off. Ja būtu jāvērtē kā augstlēkšanā - pārvarētais augstums attiecībā pret augumu - "Zemgale" rangā noteikti būtu krietni augstāk. Malači!

7. (6.) "Turība"

Bilance LBL: 1-4
Bilance citos turnīros: nespēlē
Savu vienīgo uzvaru martā izcīnīja nevis spēlē, kur tā būtu prasījusies pēc situācijas tabulā, bet gan mačā ar "Valmieru" (jau atkal Višņēvica brigādes garā - pārsteigums, kad to kāds vismazāk gaida - tas bija vienīgais Zvirgzdiņa komandas zaudējums divarpus mēnešu jeb 11 spēļu laikā!). Savā laukumā ar 79:81 piekāpās LU, taču aprīļa pirmajās dienās jau ir paņēmusi pamatīgu revanšu (73:55 svētdien) un līdz ar to nodrošinājusi sev septīto vietu tabulā. Citiem vārdiem - pēdējā "Turība" nepaliks! Tiesa, kad komanda zaudē, tad zaudē ar troksni - mīnus 60 pret "baroniem", mīnus 58 ventspilniekiem. Skola maksā naudu.

8. (8.) Latvijas Universitāte

Bilance LBL: 1-6
Bilance citos turnīros: nespēlē
Pirmā komanda, kas jau pabeigusi šo LBL čempionātu. Pēdējā vieta tabulā nav nekas patīkams, taču vienlaikus nav ne pārsteigums, ne pamats pārdzīvot - jau pirms sezonas, iekļaujot studentus elites divīzijā, visiem bija skaidrs, ka te tiks audzināti raksturi un krāta pieredze, nevis uzvaras. Sesijā starp semestriem komanda kārtīgāk patrenējās, izcīnīja trīs uzvaras, pat klusiņām ierunājās par play-off sapņiem, taču turpinājums nesanāca. Sezonas principiālajā duelī ar "Turību" uzvaras tika sadalītas uz pusēm (zīmīgi, ka visas četras reizes uzvarēja viesi), atrasts darbs Aināram Zvirgzdiņam, noteikti progresējuši un lielajam basketbolam gatavāki atsevišķi LU spēlētāji - ar mīnusa zīmi debijas sezonu LU noteikti nevajag norakstīt. Bet spēka rangā gan - objektīvi 8. vieta.

Iepriekš

OKTOBRIS: LBL spēka rangs. Oktobra iesildīšanās
NOVEMBRIS: LBL spēka rangs. Novembris ievieš korekcijas
DECEMBRIS: LBL spēka rangs. "Rezerves nāves" fiasko
JANVĀRIS: LBL spēka rangs. Čempionu ieelpa
FEBRUĀRIS: LBL spēka rangs. Vienas uzvaras svars

     [+] [-]

, 2011-04-04 20:33, pirms 13 gadiem
Būs interesanti, gan vēl Barons parādīs zobus tām komandām, kas šajā rangā, ir priekšā!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-04 21:25, pirms 13 gadiem
latvieshu chaljiem neder tik zhostks chalis kaa rimas, vinji nav pieradushi, ka vinjus dzenaa kaa sunjus. puishi pieradushi, ka vieta sastaavaa taapat buus, jo nav mums latvijaa tik daudz sportistu, lai vareetu, piemeeram, kaa krievijaa hokejistus vai lietuvaa basketbolistus suutiit prom un panjemt citus vietaa. vajag kko liidziigu shupim dinamo, tad arii chalji pienjems treneri, mikroklimats komandaa buus labaaks, un rezultaats buus. protams, rimas devis savu ieguldiijumu, piemeeram, beerzinja domaashanaa, kursh laikam buus sapratis, ka ir arii jaatreneejas, lai kko sasniegtu, uz talantu tiiri izbraukt vairs nevarees.

     [+] [-]

, 2011-04-05 00:03, pirms 13 gadiem
Ventspilis sezona pārbagāta ar spēlēm. Vēl nekas nav cauri. Pēc nelielās uzelpas 12 dienās 7 spēles! Sick...

     [+] [-]

, 2011-04-05 08:34, pirms 13 gadiem
"arī Butauts nav nekāda Mērija Popinsa, bet Rims tomēr dedzināja skarbāk"
He, Ingmārs nav lasījis par Mēriju Popinsu! Patiesībā Mērija bija (ir) ļoti nešpetna un skarba būtne!