Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Kad galvā urīns

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kad galvā urīns
Visu sezonu gandrīz katru otro vakaru esot TV ekrānos, Kristers Gudļevskis noķēris zvaigžņu slimību.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Junioru hokejā šad tad emocijas uzvar veselo saprātu, taču sen nebiju redzējis, ka vienā komandā - Latvijas izlasē - tik bezatbildīgi un dumji spēlē divi vārtsargi. Volvo hallē hokeja spēles vērojošais Helmuts Balderis skaidri noteica arī diagnozi: "Viņiem taču galvā ir čuras!"

Viss sākās ar nevainīgu epizodi: baltkrievu uzbrucējs Aleksejs Skabelka bija nonācis mūsu vārtpriekšā, Latvijas izlases kapteinis Artūrs Salija viņu uzgrūda virsū vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš piecēlies kājās ar abām rokām sāka zvetēt baltkrievu uzbrucēju. Droši vien Gudļevskim neviens nav skaidrojis noteikumus, ka tas automātiski ir noraidījums līdz spēles beigām... Tobrīd rezultāts bija 2:2, un izskatījās, ka mūsu puikas ir labāki. Vārtos stājās Rihards Cimermanis, un trešās trešdaļas sākumā ielaida vārtos ripu no zilās līnijas, turklāt gandrīz no laukuma apmales. Divas nenoturētas ripas, divi atkārtoti metieni, un 2:5. Ļoti iespējams, ka ar Gudļevski vārtos šādu golu nebūtu, kaut arī viņš otro ripu vārtos ielaida no zilās līnijas.

Turnīra pēdējā spēle ar Norvēģiju. Rit mača pēdējā minūte, rezultāts 6:3, mūsējiem vairākums, taču aizsargi Sandis Šostaks un Edgars Siksna noguļ norvēģu pretuzbrukumu, to apturot ar sitienu pa rokām. Pie apmales sākās kautiņš, kurā drīz vien iesaistās visi laukumā esošie hokejisti. Cimermanis kā nenoplūkts gailēns dodas uz laukuma centru, aicinot, lai taču arī norvēģu vārtsargs nāk kauties. Blakus esošais Balderis: "Ko viņš dara? Tas taču automātiski ir noraidījums līdz spēles beigām. Saskatījušies, kā kaujas NHL, un nu jūtas baigi varenie hokejisti. Jau pirmajā spēlē ziepes savārīja Gudļevskis, tagad arī šis. Kur gan var būt tik psihiski nelīdzsvaroti vārtsargi. Vārtsargam ir jāsargā vārti, ko šie abi nemaz tik labi neprot, nevis jākaujas."

Pēc spēles izlases dakteris Jānis Kvēps ir ļoti skarbs: "Kādas čuras? Viņiem galva ir pilna ar sūdiem..." Bet galvenais treneris Ēriks Miļuns redz, no kurienes viss sācies: "Par Gudļevski skaidrs: pirms gada nebija nekas, bet sezonas laikā kļuvis par MHL zvaigzni. Kā lai nesagriežas galva! Laikam klubos arī pietrūkst informētības, ka IIHF uz šādiem izgājieniem skatās ļoti stingri."

1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-26 09:40, pirms 13 gadiem
Arī kautiņi hokejā pakārtoti rezultātam. Ja tas palīdz uzvarēt, tad ok, ja nē, tad.................

 +24 [+] [-]

, 2011-08-26 09:49, pirms 13 gadiem
Kaut viņiem kāds pateiktu un viņi šo izlasītu

  +6 [+] [-]

, 2011-08-26 09:50, pirms 13 gadiem
Jaakaujaas ir tad kad vajag.... nevis shaadaas epizodees.....

 +12 [+] [-]

, 2011-08-26 09:52, pirms 13 gadiem
Rakstiņš ir īstajā sadaļā - tiešām ASI!!

 +14 [+] [-]

, 2011-08-26 09:54, pirms 13 gadiem
Tie taču ir bērni.
Atceros skoals gados starpskolu basketa turnīros ar mājnieki pie katars izdevības centās izvicināt dūres ar pretiniekiem.
Nenobrieduši puišeļi...

  +4 [+] [-]

, 2011-08-26 09:56, pirms 13 gadiem
Buivols rakstīja: Arī kautiņi hokejā pakārtoti rezultātam. Ja tas palīdz uzvarēt, tad ok, ja nē, tad.................
nu bet ne jau vārtsargiem ir jākaujas

  +2 [+] [-]

, 2011-08-26 10:01, pirms 13 gadiem
To skudriniek! Apģērbies vārtsarga formā un pamēģini pakauties....plus Traumu var dabūt vienā setā.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-26 10:05, pirms 13 gadiem
aarpraats pedejie matulja kunga raksti man liek aizdomaties vai tik virsraksts nav atiecinaams uz vinju . zeel agraak biju par vinju labaakaas domaas

  +7 [+] [-]

, 2011-08-26 10:06, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Starp citu, ko Balderis teiktu par Irbi? Viņš arī savā laikā ir kāvies ar pretinieku. Arī čuras galvā?!
Naumovs arī savu reizi ir rokas izvicinājis pēdējo reizi pat salīdzinoši nesen, savā pēdējā aktīvā spēlētāja sezonā, "Dinamo-Juniors" sastāvā pret Gomeļu dabūja iet malā līdz spēles beigām

 +30 [+] [-]

, 2011-08-26 10:06, pirms 13 gadiem
ak dies'.... un?
lai puikas iztrakojas, tiesam Matulis ar pargudro dirs...ju Balderi (visu cienu vinam ka hokejistam, bet ka cilveks vins vienmer bijis preteklis, sakot jau kautvai ar to vien ka cildinaja Krieviju un noniecinaja Latviju krievu veidotaja propogandas filma par to cik slikta dzive ir Latvija) doma, ka hokejistiem jabut paipuisisiem kuri sasniedzot kautkadu limeni ka nevainigas meitenes pie apgalvojuma ''tu gan esi labs'' kokete un nosarkst?
Tam visam ir jaiziet cauri. To nevar neizslimot, labak lai vini to izslimo tagad neka pectam.
Daudzi no seit mitosajiem pat iedomaties nevar kads idiots jauniba bija Masalskis spelejot LM. calis vienkarsi ejot pa ielu lidoja pus metra augstuma. Tagad vins ir Latvijas hokeja pedejais bastions un piedalas raidijumos kur spriez par ekonomikas problemam Latvija.
p.s. Domaju, ka Gudlevskim gulot uz ledus zem belara bija stipri pie kajas ka tas belars virs vina nonacis, vai vins pats tur uzvelas vai vinu pagruda Salija, Bladeris vai Savickis.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-26 10:13, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Naumovs arī savu reizi ir rokas izvicinājis pēdējo reizi pat salīdzinoši nesen, savā pēdējā aktīvā spēlētāja sezonā, "Dinamo-Juniors" sastāvā pret Gomeļu dabūja iet malā līdz spēles beigām
Toreiz viņu labi nobesīja, vairākas reizes uzšāva pa rokām kad bija piespiedis ripu. Liekas tā ar bija vienīgā spēle tai sezonā, nju precīzāk - puse spēles. Katrā ziņā pižonisms tur nebija un zvjozdām jau šams bija bik par vecu

 +11 [+] [-]

, 2011-08-26 10:17, pirms 13 gadiem
tā arī nesapratu, viņiem galvā čuras vai sūdi?!

 +11 [+] [-]

, 2011-08-26 10:26, pirms 13 gadiem
Es diemžēl neredzeju spēli klātienē, bet speciāli pirms rakstit šito vairākas reizes noskatījos "Gudļevska epizodi" SC ievietotajā spēles kopsavilkumā. Jums arī iesaku.

Pirmkārt jau nevajag rakstīt, citēju "kurš piecēlies kājās ar abām rokām sāka zvetēt baltkrievu uzbrucēju" - vienīgais, ko Gudļevskis izdarija starp to, kad viņu pirmo reizi nogāza un pēc tam to izdarīja otrreiz (baltkrievu spēlētājs!, kur bija tiesneši, kam vajadzēja to izšķirt) bija - nometa nūju un mēģināja iesist pretiniekam (varbūt tomēr Salijam), taču trāpija tikai vienu reizi ar vienu roku (ar otru trāpija pa muguru Salijam). Ja tas ir zvetēt, tad piedodiet. Zvetēšana notika nesen iplatītajāš fragmentā, kur ukraiņu vārtsargs paņēmis nūju rokās patiešām zvetēja pretinieku un izprovo cēja masu kautiņu, šeit nebija nekas tamlīdzīgs.

Kas tur slikts, ka vārtsargs sevi aizstāv, ja aizsargi to nespēj (Salija, komandas kapteinis bija aizņemts ar pretinieka grūsšanu virsū Gudijam, savukārt otrs stāvēja kā stabs, gan pirmajā epizodē, gan tad kad Kristeram no muguras kaklā uzlēca cits baltkrievu spēlētājs, nogrūzdams viņu gar zemi)?
Kāpēc tad visa vaina vārtsargam jāuzņemas? Patiesie atbildīgie ir aizsargi (viens no tiem komandas kaptrinis!), kas ko tādu pieļāva un tiesneši, kuri ar krietni aizkavējās ar iesaistišanos.

Vai teiksiet, ka vajadzēja domāt par komandu. Pajautājiet to aizsargiem (pirmkārt Salijam) un citiem izlases spēlētājiem, kuri bija uz ledus un vispār pieļāva tādu situāciju. Protams, labāk bija to vispār nepieļaut, bet ir noticis tas kas noticis, un neuzskatu Kristeru par galveno vaininieku.
Turklāt izlases galv.treneris (kurš pamatīgi izkritizēja Gudļevski) sacīja arī, ka neskatoties uz to, ka vairāki vadošie spēletāji ik pec speles pameta komandu bet tās sniegums nepasliktinājās. Interesanta loģika Miļūnam. Varbūt Kristers pat pakalpojumu izdarīja (ne jau sev), jo ar viņu iespējams visas spēles būtu sagrāves? Labi šo nav jāuztver pārāk nopietni.
Tomēr es ļoti labi varu izprast Gudļevski. Vēl pirms gada gandrīz nevienam nepazīstams vārtsargs no aizkraukles ar sviedriem un darbu izcīna sev vietu zem saules (MHL), kā arī palīdz decembrī izlasei atgriezties A grupā, to pamana un novērtē (nedomāju, ka visi, sākot ar Tambijevu un Ciprusu un beidzot ar Krasnije Zvjozdi un MHL vadību vinu tā novērtetu, ja viņš to nebūtu pelnījis, arī Peka šim deva nospēlēt 3x vairāk nekā Enkuzēnam - pusotru nevis pusspēli), bet diemžēl pirmstam jau sākās un turpinājās - intervijas, fotosesijas cildinājumi, slavinājumi, uzvara MHL Zvaigžņu spēles balsojumā (Gudijs kļuva par vienīgo ZSp vārtsargu, kurš pamatlaikā neielaida nevienus vārtus) izsaukums uz KrZv, plakāti, tika pataisits par Pasaules Kausa simbolu. Turklāt smaga sezona spēlejot praktiski vienam Rīgas vārtos, plēšanās pa divām treniņnometnēm šovasar, nepārāk veiksmīgs turnīrs čerepovecā, lai gan Cimmermanim bija sliktāks, bet auziņam (kurš vairs nevar spēlet U-20) pretī bija salīdzinoši vājaks pretinieks, (atvainojos, ka neuzskaitīju visu secīgi un iespējams kaut ko izlaidu). Bet tas viss ir nenormāls psiholoģisks spiediens un gadās arī, ka nervi neiztur. Un nevajag to uzreiz saukt par Zvaigžņu slimību, viens tāds gadijums drizāk norada uz to ka tiešam psiholoģiski konkretajā reizē cilvēks neiztureja.
Un daudziem tā gadījies, sākot no Baldera un Hatuļeva, turpinot ar Ozo un Irbi (savu spēju parvērtešana Kurres laikos), un Astašenko un beidzot ar to pašu Holtu.
Ko var darīt, ka pa lielam visā Dinamo sistēma tikai vārtsargs Gudļevskis un uzbrucējs Karsums nebaidās iedot pretiniekam, atvainojiet par izteicienu, bietē - ļoti žēl, ka tā. Turies Krister, tā jau ir, tie kas bijuši baigie "stāri" , savulaik, noejot no skatuves biezi aiz skaudības, vai tīri atstumtībnas kritizē jaunos, tos, kas viņu vieta tagad.

 +13 [+] [-]

, 2011-08-26 10:29, pirms 13 gadiem
Matulis dejo pēc Baldera stabules

  -1 [+] [-]

, 2011-08-26 10:31, pirms 13 gadiem
1. Disciplīna, disciplīna...
2. Mūsējie neuztvēra šo turnīru nopietni...diemžēl...
3. Saskatījušies NHL un ne tikai (slikts piemērs ir lipīgs).
4. Cimmermanis gribēja būt solidārs ar komadas biedriem, sak - ko es mīkstais kkāds, vai ?! Tīri cilvēciski viņu varēja saprast...
.......sen jau teicu, ka NHL izkropļo hokeju (šovs ir svarīgāks par sacensības būtību)....t.b. - ja nauda iet pa priekšu idejai, tad agri vai vēlu būs nepatikšanas !!!

     [+] [-]

, 2011-08-26 10:33, pirms 13 gadiem
PS. Atvainojos par drukas kļūdām, bija slinkums tik garu komentāru pārlasīt. Jāpastradā tomēr arī...

  +2 [+] [-]

, 2011-08-26 10:35, pirms 13 gadiem
Par ko stress? Nejau chempionataa speleja...

  +4 [+] [-]

, 2011-08-26 10:37, pirms 13 gadiem
Piekrītu mrPO, turklāt pašam viņam ir urīns galvā!
Kā tādu raksta nosaukumu var likt augšā un domā jaunajiem kadriem pēc tādas subjektīvas CCCP laiku kritikas tgd atvērsies galva un būs vieglāk?
Mēs paši veidojam atmosfēru apkārt savām izlasēm un nezinu kā to var veidot žurnālists, kurš ir populārāks par savu alus dzeršanu, ne hokeja izpratni! Īsts Latvijas žurnālisma stila paraugs.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-26 10:38, pirms 13 gadiem
Pēc šāda sprieduma jādomā, kas Matulim galvā.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-26 10:44, pirms 13 gadiem
Vārtsargam jābūt ar vēsu galvu un nedrīkst mesties virsū pirmajam kas tev uzkrīt, vēl jo vairāk ja savs aizsargs 2x mēģina pretinieku uzgrūzt savam vārtsargam, nevis dabūt nost

  +2 [+] [-]

, 2011-08-26 10:57, pirms 13 gadiem
jā, jā.. matulim uriņs, balderim urīns, kvēpam urīns, tikai čaļiem viss ok. come on, bērnudārzs, saņematies

  +3 [+] [-]

, 2011-08-26 11:18, pirms 13 gadiem
patiesiibas kripatas jau ir tajaa rakstaa, bet nu... iz Baldera citu jau nekad ar nesagaidiis. jo iistais hokejs bija tikai psrs laikos. nozheelojami

  +6 [+] [-]

, 2011-08-26 11:40, pirms 13 gadiem
hewlet rakstīja: Vārtsargam jābūt ar vēsu galvu un nedrīkst mesties virsū pirmajam kas tev uzkrīt, vēl jo vairāk ja savs aizsargs 2x mēģina pretinieku uzgrūzt savam vārtsargam, nevis dabūt nost
Teoretizēt jau ir labi - jābūt vēsu galvu. Jā, jābūt, bet diemžēl reālā dzīve un situācija mēdz ieviest korekcijas. Neviens no Latvijas spēlētājiem pagājušogad neizjuta tādu spiedienu kā Gudļevskis, lai gan viņam šajā laikā (pēdejais gads) tikai 18./19.gadu. Nav brīnums, ka cilvēks (principā tīnis, kurā vēl hormonu vētras nav norimušas) kadreiz psiholoģiski nenoturas. Tu runā it kā tas būtu Gudļevska vai Cimmermaņa jau ierasts gājiens. Bet tas tā nav. Nu gadījās (turklāt noskaties video, viņš vienu reizi knapi iebukņīja poretiniekam, nevis, kā Matulis saka - zvetēja, un tad viņu nogāza zemē otrs baltkrievs). Nekas šajā situācijā dramatisks nebija. Normāla spēles situācija. M & M (Matulis & Miļūns) no mušas uzpuš ziloni).
Turklāt kāvušies ir gandrīz visi Irbe, Masaļskis, Naumovs, Holts kā arī visi laukuma spēlētāji (vairāki pat tiesnešus situši), bet viņiem redz nav čuras galvā (piemēram Znarokam, kurs somijā divus tiesnešus atskaldīja, jo tika tiražēts, ka viņam taisnība - skat. grāmatu Latvijas Hokeja Pavasaris 2006), bet, kad viens jauns vārtsargs neiztur psiholoģisko slodzi un vienreiz iebukņī pretspēletāju, tad viņam galvā čuras un ne tikai... un vispār - ai ai ai.
Turklāt tu rakstīji "vēl jo vairāk ja savs aizsargs 2x mēģina pretinieku uzgrūzt savam vārtsargam, nevis dabūt nost". Tur jau tā lieta, tā vietā, lai aizsargātu savu vārtsargu, komandas kapteinis pats izraisa šādu situāciju un ne viņš, ne citi spēletāji un pat ne tiesneši savlaicigi nemēģina viņu nomierināt. Domāju gan, ka Gudļevskis nebija priecīgs par patiesībā 3 grūdieniem mugurā, iespējams, pat sitiens bija mērķēts Salijam... (un nekur rakstā netiek nosaukts īstais vaininieks / vaininieki) - aizsargi, un citi komandas spēlētāji, kuri bija uz ledus, bet ne tikai necentās to novērst, bet izprovocēja. Tomēr grēkāzis / peramais zēns ir tikai vārtsargs. Ja Salija būtu mēģinājis dabūt nost nevis grūdis virsū, nedomāju, ka vispār šāda situācija būtu radusies.

     [+] [-]

, 2011-08-26 11:46, pirms 13 gadiem
lai puikas iztrakojas,bet tikmēr LATVIJAS komanda ierij vienu pēc otra.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-26 11:50, pirms 13 gadiem
Helmuts Balderis pats ir iedomīgs tips, kurš pats staigā apkārt vēljoprojām ar zvaigžņu slimību. Viņa komentārus var vispār neņemt vērā, lai arī cik lielisks hokejists ir bijis,

Bet par Kristeru runājot - šī nebija tā spēles epizode, kad kauties, jo rezultāts tad bija 2:2. Šādā brīdi vārtsargam ir jākoncentrējas spēlei, viņš parādīja, ka ir viegli ietekmējams. Nesaku, ka tas ir labi, ka sakāpj galvā. Bet tie, kad viņu noliek padomājiet vai pašiem nebūtu līdzīgi? Un tā dēvētas zvaigžņu slimības ir bijušas domāju kādiem 50% hokejistu vismaz, kādā laika periodā. Piemēri nav tālu jāmeklē. Bet domāju, ka čalis nomierināsies, sapratīs savas kļūdas, un būs labs hokejists, jo potenciāls un vārtsarga augums viņam ir(+ protams, lieliski treniņu apstākļi.)

Bet vispār es nesaprotu, kā tādus izteikumus u20 personāls un treneri var sniegt žurnālistiem, uzskatu, ka ar tādām lietām ir jātiek galā komandas iekšienē, nevis jāsāk vazāt pa internetu.

Par Cimmermaņa kautiņu, manuprāt, viss OK, jo rezultāts tad bija 6:3, un skatītājiem arī gribās, ko tādu. Cits, jautājums, par to, ko viņš var piekaut ar savu 1.73m un 65kg, un vai kautiņš nebeigsies ar nopietnu traumu.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-26 11:50, pirms 13 gadiem
Čuras no galvas vajag dabūt ārā pēc iespējas ātrāk. Pietiekoši daudz mums šo jauno superstāru, kuri šobrīd par krāvējiem strādā.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-26 12:05, pirms 13 gadiem
Cik mūsu vārtusargi ar vēsām galvām spēlē NHL?
Varbūt tieši šis Gudijam tieši palīdz..labi stāv vārtos un mēdz būt emocionāls! Kā mēs paši zinām Hokejs ir šovs un visiem patīk šovs!
Paskatieities kā runā par Emeriju, kuram laikam vēl nav komandas (neesmu pārliecināts)..un tikai ievērīgas cienīgu lietu viņš izdarīja Senators sastāvā..pārējie bija skandāli! Sen jau ir skaidrs, ka tikai ar statiem tu nenokļūsi tur, kur tu vēlies!

Un cik tad čaļiem gadi - lai izvillojas tagad

Un vai pats raksta īpašnieks aprunājās ar abiem vartsargiem un paprasīja, kapēc tad tā...varbūt Gudijam visu laiku deva pa cimdiem,iespējams, viena roka vel savainota/zilums, nervi neiztur un viss..

     [+] [-]

, 2011-08-26 12:12, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Toreiz viņu labi nobesīja, vairākas reizes uzšāva pa rokām kad bija piespiedis ripu. Liekas tā ar bija vienīgā spēle tai sezonā, nju precīzāk - puse spēles. Katrā ziņā pižonisms tur nebija un zvjozdām jau šams bija bik par vecu
Tā bija kā Tu saki es vienkārši par faktu kā tādu

  -5 [+] [-]

, 2011-08-26 12:17, pirms 13 gadiem
Matuli, beidz dzert alu un pieminēt to gandrīz visos savos rakstos! Atradies te spriedelētājs!!! Brauc uz alus paradīzi - Čehiju!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-08-26 12:36, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Toreiz viņu labi nobesīja, vairākas reizes uzšāva pa rokām kad bija piespiedis ripu. Liekas tā ar bija vienīgā spēle tai sezonā, nju precīzāk - puse spēles. Katrā ziņā pižonisms tur nebija un zvjozdām jau šams bija bik par vecu
Arī sanāca būt uz to spēli – atceros, Naumovs tā nosvērti nolika cimdus uz vārtiem un devās dot bietē... Bet tur bija tīri tiesnešu vaina un daļēji arī aizsargu, ka ļāva pastāvīgi viņam sist pa rokām, kad ripa ir jau piespiesta...

  +1 [+] [-]

, 2011-08-26 12:47, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Arī sanāca būt uz to spēli – atceros, Naumovs tā nosvērti nolika cimdus uz vārtiem un devās dot bietē... Bet tur bija tīri tiesnešu vaina un daļēji arī aizsargu, ka ļāva pastāvīgi viņam sist pa rokām, kad ripa ir jau piespiesta...
Par aizsargiem - zaļie gurķi vnk pārāk respektēja Gomeļas (ja pareizi atcero) večus, daži bija tīri pieklājīgām būdām, bet visumā jā - sitieni bija samērā atklāti, tiesnešu laža tā bija

  +1 [+] [-]

, 2011-08-26 13:04, pirms 13 gadiem
ļoti daudz ko sportā un ne tikai izsaka ne tikvien fiziskā sagatavotība, kā psiholoģiskā. Labāk un kārtīgāk nobriedis spēlētājs būs paredzamāks, vērtīgāks un saturīgāks par impulsīvu, neprognozējamu "puišeli". domāju, ka šeit pie vainas ir "pirkstiņi"

     [+] [-]

, 2011-08-26 14:55, pirms 13 gadiem
jēziņ, te nu gan smagi pārspīlēts! neizdarīja jau neko tik slimu un stulbu, lai tā apvainotu spēlētājus. ceru, ka čaļi šitās muļķības neizlasīs, jo tā nospiest līdz ar zemi jaunos nav labi...
tas pats holts gandrīz katrā spēlē ir gatavs sevi pats aizstāvēt, pats provocējot spēlētājus, arī masaļskis ir skrējis pakaļ padarītājam un bakstījis ar nūju, pat mierīgais naumovs ir izvicinājies.
bet nu gan paaugsies un nobridīs. tak kuram jauneklim negribas izlikt visas emocijas?!

p.s. alus+saule=nekorekti raksti!

  +3 [+] [-]

, 2011-08-26 15:01, pirms 13 gadiem
Nekas, aug mums Hextals!
1 2 42 komentāri