Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

5 lietas, kas (ne-)uztrauc Dinamo sakarā

5 lietas, kas (ne-)uztrauc Dinamo sakarā
Peka Rautakalio kaļ...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirms sezonas Rīgas Dinamo puikas strādā melnām mutēm – visam vajadzētu būt kārtībā, ja raugāmies uz spēli pragmatiski. Tomēr risks apdedzināties vai aplauzties pastāv vienmēr. Te būs piecas lietas, kas jaunās sezonas sakarā varētu darīt bažīgu gan nomaļus stāvošos, gan klāt esošos. Spekulācija...

1) Rautakalio plāns

Treneris ir jauns, ar jaunu kārtību. Teorētiski viņš zina, kas ir jāizdara, lai savā rīcībā esošo baru savāktu, praktiski – rādīs spēles laukumā. Kamēr vēl vīri dauzās pa treniņiem un pārbaudes spēlēm, visu var norakstīt kā eksperimentu vai pelēko darba dunu. Bet, ja kaut kas ieķīlēsies čempionāta laikā – vai komanda trenerim noticēs? Menedžmentam ir jāapzinās, ka praktiski vienam un tam pašam sastāvam piedāvāt izpildīt tik dažādas piruetes (Jūļa un Pekas metodiskie koncepti atšķiras kardināli) – nav viegls uzdevums.

2) Kapteiņa mugura

Ozoliņš uz treniņnometni ieradās labā kondīcijā un laikam jau neizslimotais bērnišķīgais „esvisuvaruneskatietiesmanāpasē” komplekss bija tas, kas tagad kapteinim liek nevis domāt par sezonas sākumu, bet – par savainoto muguru. Ozoliņš šobrīd Pekam pietrūkst emocionāli, jo Sandis jaunā trenera kārtību prastu profesionāli apstrādāt uz ledus un iedvestu pārliecību vai drošību arī pārējiem. Komandā ir daudz labu spēlētāju, bet vēl vienu vilku neredz. Varbūt Sprukts...

3) Holts streso

Pat ar neapbruņotu aci var redzēt, ka vārtsargs Kriss Holts, kas tagad ir kļuvis par pirmo numuru bez liekas nervozitātes un kapāšanas, nemaz tik omulīgi šajā ādā nejūtas. Uzspēlētā bravūrība drīzāk ir nevis spēks, bet vājums. Holta veiksmīgs sezonas sākums būtu izšķirošais ķieģelis Rautakalio būvētajā mājā. Ja tas drūp, komandas spēlētājiem varētu būt grūti noticēt cita glābēja varoņdarbiem. Šo stresu noteikti pastiprinātu menedžmenta rīcība, meklējot vārtsargu tirgū plāksterus...

4) Snaiperis

Pagaidām ir grūti novērtēt, kurš šajā sastāvā tiks izvirzīts kā pretinieku komandas vārtu slēdzējs vai atvērējs. Visi tādi nevar būtu pēc būtības – šo talantu neuztrenēs. Starp savējiem Miķelim ir gribēšana, starp leģionāriem – visdrīzāk Luseniuss. Spriežot pēc treniņos iestrādātajām shēmām, drīzāk var noticēt, ka līdz gadu mijai komandas rezultatīvākais spēlētājs būs...kāds no aizsargiem. Rīgas Dinamo līdz šim ir bijis grūtības vinnēt spēles, kurās viņi guvuši vienu vai divus vārtus.

5) Slodzes

Lai piepildītu sezonas iezīmēto trenera plānu, vajadzēs ātras un vieglas kājas. Turklāt, bez izņēmuma – visiem! Tas nozīmē, ka slodžu sabalansēšana un sportiskās formas ilgtspēja būs trumpis, ko jāizspēlē. Ja vien hokejisti līdz sezonas sākumam...izturēs. Pacelt vairāk nekā vari – tas ir iespējams, vēl jo vairāk apstākļos, kad notiek cīņa par iekļūšanu sastāvā. Bet šāda apliecināšanās neizbēgami pietuvina riska zonai, kas uzplēš savainojumus.

Vai esam sākuši jau iezvanīt sezonas kapu svētkus? Nē! Var atrast arī vismaz 5 lietas, kas komandas sakarā priecē vai rada iedvesmu. Liekot pretī augstāk nosauktajiem punktiem, te būs īsais pozitīvisma kurss:

1) Rautakalio plāns ir ne tikai pragmatisks, bet arī balstīts ar viņa autoritāti. Viņš zina, ko stāsta un rāda komandai, spēlētāji nepārprotami saprot, ko treneris grib, jo darba valoda ir skaidra un precīza.
2) Ozoliņš pagaidām lāpa kaulus un skriemeļus, taču komandas aizsardzība tāpat ir gana dzīva un spēlēt varoša. Turklāt, Sandis ieleks sastāvā, ja būs vesels, bet skola, ko tagad apgūst jaunie brieži – tā viņiem ir dāvana.
3) Holtam ir iespēja šajā sezonā nopelnīt miljonu. Tas, runājot par perspektīvu, ja viņš noplosās vārtos ar pozitīvām sekām. Līgums ar Dinamo būs beidzies, piedāvājumi birs...Kāpēc to neizdarīt?
4) Snaudošais skaistulis(snaiperis) tur ir, jautājums – kurš no viņiem? Pēc potenciāla blakus Miķelim var likt arī Karsumu, Meiju, Melinu. Iespējams, arī Bukartu. Otrdien Miķelis tika salikts kopā ar Varju un Ņiživiju. Bija labi.
5) Komandas fiziskās sagatavošanas speciālists Vilnis Klucis savu darbu prot, turklāt, Rautakalio viņā ieklausās un spēlētāji - tāpat. Tāda savstarpējā uzticība neko sliktu nevar radīt...

Lai gan tas izskatās mazliet spocīgi, taču kluba mājas lapā joprojām vienā no centrālajām vietām ir atrodams iepriekšējā trenera Jūliusa Šuplera pēcsezonas domu grauds. „Kā treneris, ar atbildību paziņoju, ka atklāti vāju vietu komandai nav.'' To viņš teica uzreiz pēc sezonas, vēl īsti nesaprotot, kur vedīs ceļi... Iespējams, šo citātu komandas vadība tur atstājusi pašiedvesmai. Lai tā būtu!

     [+] [-]

, 2011-08-17 09:41, pirms 13 gadiem
Labs raksts!

  +4 [+] [-]

, 2011-08-17 09:47, pirms 13 gadiem
3 punkts uztrauc visvairāk.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-17 09:47, pirms 13 gadiem
Kiborgs69 rakstīja: Labs raksts!
Atklāji Ameriku!

 +12 [+] [-]

, 2011-08-17 09:48, pirms 13 gadiem
analītisks raksts ! Novēlētu Pekam būt drosmīgākam un eksperimentēt jaucot iespēlētās saiknes un maiņas ! Tā var atrast vienu otru noderīgu risinājumu ! To, kā spēlē X kopā ar Y, mēs un treneris jau zina, bet varbūt X kopā ar Z būs vēl labāk....

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 09:57, pirms 13 gadiem
Pirms sezonas vienmēr ir šaubas un šis raksts tās vēl vairāk rada.
eh nav ko daudz stresot,kā būs tā būs un to rādīs laiks

  +5 [+] [-]

, 2011-08-17 10:20, pirms 13 gadiem
Vai esam sākuši jau iezvanīt sezonas kapu svētkus?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 10:43, pirms 13 gadiem
pagaidām gan neizskatās, ka būs labi. Skaidrs, pārbaudes spēles nav rādītājs, taču , nez kādēļ, arī pārbaudes spēlēs uzvar Loko, Magņitka, OHK Dynamo, nevis Novokuzņecka, Traktors, Amur un Rīga.... Vai nav vērts aizdomāties? Un , ja jau komanda ir tik saliedēta, kādēļ komandas fotogrāfēšanās brīdī nebija klāt tās kapteinis? Un kas pirmajās spēlēs ir metis golus, vai piesauktie ņiživiji ar miķeļiem? Meija un Bukarts. Esmu pārliecināts, ka Sējējs un Rauķiks visu to redz un zin 1000 reižu labāk, un Armands vnk mierina tautu, bet neizskatās īpaši labi... OK, apskatīsimies LDz kausu, tad gan spriedīsim "tiesu"

  -2 [+] [-]

, 2011-08-17 11:03, pirms 13 gadiem
tāda sajūta, ka Sējējs par komandas komplektāciju vispār nav domājis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-17 12:24, pirms 13 gadiem
panika visiem Dinamo faniem!

  -2 [+] [-]

, 2011-08-17 15:51, pirms 13 gadiem
lossado rakstīja: tāda sajūta, ka Sējējs par komandas komplektāciju vispār nav domājis.
ta jau 4 sezonu peec kartas juusi visi te bla,bla,blaaaaa

  -2 [+] [-]

, 2011-08-17 16:31, pirms 13 gadiem
Meija potencialais snaiperis? vinam ir vsias dotibas lai speletu somu hokeju, atrs, nebaidas no speka speles, daudz maz tehnisks, bet vartu gusanas garsa.... tas vinam vienkarsi nav. Tas pats Bukarts vienkarsi slidinoties pa laukumu un budams visu speli ena tikunta sezonas beigas bus guvis vairak vartu ka Meija.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 17:27, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Meija potencialais snaiperis? vinam ir vsias dotibas lai speletu somu hokeju, atrs, nebaidas no speka speles, daudz maz tehnisks, bet vartu gusanas garsa.... tas vinam vienkarsi nav. Tas pats Bukarts vienkarsi slidinoties pa laukumu un budams visu speli ena tikunta sezonas beigas bus guvis vairak vartu ka Meija.
Kā Bukarts var būt ēnā, ja lielākoties ap sarkano līniju dzīvojas

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 20:10, pirms 13 gadiem
Koks ar diviem galiem. Vai nu sezona iet komandas vadības plānā vai kardināli pretēji. Cerams, ka uz pirmo pusi, bet laiks rādīs.
Meija un Bukarts var izšaut lielo lozi šosezon. Iespējas un varianti ir un būs!
Komandas spēli un veikmes faktoru vairāk vai mazāk noteiks Sanda veselība, jo vēl neviens nav nobriedis, lai ieņemtu Ozo posteni.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 20:10, pirms 13 gadiem
Pēc dzelzceļa kausa arī varēs domāt un runāt. Tagad ir tāpat kā biržas spekulantam jautāt - kuras akcijas ir labas - atbilde būs esmu atvaļinājumā. dzirdēju ka taksist teica pirkt zeltu

  +2 [+] [-]

, 2011-08-17 20:25, pirms 13 gadiem
Peka Miķeli novērtē, tāpēc gatavs pielikt jebkādus piespēlētājus, bet man kaut kā šķiet, ka Luseniuss un Meija viņam būtu vislabākie.

Pozitīvais ir tas, ka potenciāli ir iespējams izveidot 4 labas maiņas, kuras spēlējot puslīdz vienādu laiku, spētu skriet ilgi un dikti. Labojiet, bet īsti veiksmīgi RD sāka spēlēt tad, kad Jūlis sadūšojās un 4. maiņa spēlēja krietni vairāk par 10% no spēles laika. Tad arī pārējo maiņu spēlētāji spēja skriet arī 3. trešdaļā.

Ja Sējējs atradīs vēl vienu Telkvistu, tad Holts var degt, cik vien ilgi grib. Tiks spēlēs tad, kad spēs savākties. Bet citādi jāliek viņam spēlēt un gan viss sakārtosies, jo visi baidās no tā kā būs, ja nebūs...

Pagājušajā gadā 160 vārti 54 spēlēs ir tieši 3 vārti spēlē. Katri maiņai jāiemet 1 vārti... un būs vēl labāk kā pagājušajā sezonā. Bukarts ar Meiju var, Miķelis ar Luseniuss arī, Ņiživijs ar Cipu varēs (ja skaitīs bulīšus), Karsumam ar Spruktu jāvar...

Nu Ozo jāspēlē vairākumā, bet pārējā laikā var palīdzēt vadīt komandu.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-17 23:01, pirms 13 gadiem
Man labāk patīk šis Šuplera domu grauds:
"Мы должны двигаться вперед маленькими шагами, период за периодом, не заглядывая далеко вперед".

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 23:51, pirms 13 gadiem
Nez, man liekas, ka Meija īsti nav snaiperis. Viņš var būt ļoti labs playmakeris, piemēram, tāds kā Torntons (protams, ne tāda līmeņa). Tikai čalim jādod spēles laiks. Bukarts varētu būt ļoti labs snaiperis, nezinu nevienu latviešu uzbrucēju, kuram ir labāka vārtu izjūta par viņu. Bet tas pats nosacījums - jādod spēles laiks.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-18 16:06, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Nez, man liekas, ka Meija īsti nav snaiperis. Viņš var būt ļoti labs playmakeris, piemēram, tāds kā Torntons (protams, ne tāda līmeņa). Tikai čalim jādod spēles laiks. Bukarts varētu būt ļoti labs snaiperis, nezinu nevienu latviešu uzbrucēju, kuram ir labāka vārtu izjūta par viņu. Bet tas pats nosacījums - jādod spēles laiks.
Pie taa taktiskaa zimejuma un rezima, skiet, iespeja izmeginat bus visiem. Jo atpusties, kaa ari pamainit spekus vajadzes.