Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš mina uz papēžiem?

Kurš mina uz papēžiem?
"Skonto" pussarga Aleksandra Cauņas vārds bija lasāms uzreiz trijās dažādās nominācijās. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Visi zina, ka aizsargs Kaspars Gorkšs atzīts par Latvijas labāko futbolistu 2010. gadā, bet cik no jums zina, cik bija balsotāju un cik balsis saņēma Kaspars? Detalizētus rezultātus neviens uz paplātes nepienesa un, iespējams, tieši tāpēc par tiem līdz šim bija klusums. SA+ nolēma tikt skaidrībā, vai patiesībai atbilst runas, ka Gorkšs vienu no niknākajiem konkurentiem uzbrucēju Artjomu Rudņevu apsteidzis par "mata tiesu".

Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajā aptaujā viedokli izteica ne tikai LFF darbinieki, bet arī klubu vadītāji un treneri, virslīgas komandu kapteiņi un mediji. Zinot, cik plašs futbola cienītāju loks bija uzrunāts, atsaucība, manuprāt, nebija liela - anketu aizpildīja 42 personas. Ne visi dalībnieki visās nominācijās spēja atrast atbilstošus kandidātus, tāpēc, skaitot balsis atsevišķi, jums ne vienmēr iznāks skaitlis "42". Tagad gan apbruņojieties ar pacietību, jo skaitļu būs daudz, taču - interesanti!

Labākais futbolists
Izrādās, runām par Polijas "Lech" uzbrucēja Rudņeva nopietno konkurenci tiešām bijis pamats. Līdz pat pēdējam aptaujas iesniegšanas datumam cīņa ritējusi punkts punktā. Anglijas "QPR" aizsargam Gorkšam izšķirošais izrāviens izdevās īsi pirms aptaujas beigām, kad anketas iesniedza pēdējie septiņi balsotāji. Gorkšs kopā ieguva 16, bet Artjoms Rudņevs un arī Šveices "Sion" vārtsargs Andris Vaņins - pa 10 balsīm. Četri aptaujas dalībnieki par labākā titula cienīgu uzskatīja "Skonto" pussargu Aleksandru Cauņu, viens - Turcijas "Sivasspor" aizsargu Denisu Ivanovu.

Labākā futboliste
Arī šajā nominācijā Latvijas valstsvienības un "Liepājas metalurga" futbolistei Annai Propošinai uzvaru nodrošināja aptaujas finišā "ienākušās" balsis (kopā 10). Neviena cita no sešām aptaujā pieminētajām konkurentēm neieguva vairāk par trijām balsīm.

Labākais treneris
Vienos vārtos - tā var raksturot Latvijas valstsvienības un "Skonto" galvenā trenera Aleksandra Starkova uzvaru (34 balsis). Trīs anketās bija minēts Latvijas kausa ieguvēja FK "Jelgava" treneris Dainis Kazakevičs, divās - intrigām apvītais Tamazs Pertija no Daugavpils "Daugavas", vienā - Vladimirs Babičevs no "Jūrmalas-VV".

LMT virslīgas labākais futbolists
Man nebija šaubu, ka pelnīti uzvarēs nu jau bijušais FK "Ventspils" uzbrūkošais pussargs Jurijs Žigajevs (19). Lai gan pat pats Jurijs nestrīdas, ka reāli talantīgākais un meistarīgākais šogad virslīgā bija "Skonto" pussargs Aleksandrs Cauņa, tomēr daudzie savainojumi teica priekšā - Cauņam šoreiz "nespīd". Taču, kad sākās balsu skaitīšana, Žigajeva pārsvars nebūt nebija tik liels - Cauņa izpelnījās 15 ekspertu labvēlību. Pārējie - "Liepājas metalurga" uzbrucējs Deniss Rakels (3), "Skonto" uzbrucējs Žuniors (2), "Daugavas" pussargs Valērijs Afanasjevs (1), "Skonto" aizsargs Kaspars Dubra (1) un "Liepājas metalurga" pussargs Takufumi Akahoši (1) - šoreiz bija tikai fons.

LMT virslīgas labākais uzbrucējs
Šajā nominācijā man negaidīti pārliecinoši uzvarēja "Skonto" uzbrucējs Žuniors (22), kurš līdzīgi kā "Liepājas metalurga" snaiperis Deniss Rakels šosezon virslīgā guva 18 vārtu (14). Divreiz šajā nominācijā eksperti uzteica FK "Jelgava" uzbrucēju Oļegu Malašenoku, pa reizei - Kristapu Grebi no "Liepājas metalurga", Daniilu Turkovu no "Skonto", Alekseju Višņakovu un Juriju Žigajevu no FK "Ventspils".

LMT virslīgas labākais pussargs
Arī šajā nominācija cīņa ritēja starp diviem favorītiem - Žigajevu (19) un Cauņu (11). Atkal pārāks bija Žigajevs, kurš šogad spēlēja krietni vairāk un rezultatīvāk. Protams, var tikai minēt, cik rezultatīvs būtu bijis Cauņa, ja spēlētu visu sezonu. Četras balsis izpelnījās Afanasjevs, divas - Akahoši, bet pa vienai - Grigorijs Čirkins no FK "Ventspils", Tomass Tamošausks no "Liepājas metalurga", Artis Lazdiņš no FK "Jelgava", Igors Tarasovs un Ruslans Mingazovs no "Skonto".

LMT virslīgas labākais aizsargs
Šajā nominācijā bija vislielākā dažādība, jo ne vairāk un ne mazāk kā vienu balsi saņēma astoņi kandidāti! Šo futbolistu pulkā bija viss "Liepājas metalurga" aizsardzības kvartets ar "rezervīti" - Pāvels Mihadjuks, Dzintars Zirnis, Antons Jemeļins, Pāvels Surņins, Tomass Tamošausks, arī Aleksandrs Fertovs un Vitālijs Maksimenko no "Skonto", un pat pieredzējušais "tranzīts" Māris Smirnovs. Galvenie konkurenti bija "Skonto" centra aizsargi - šoreiz Vitalija Smirnova pieredze (16) ņēma virsroku pār Kaspara Dubras jaunību (13). Četras balsis vēl vienam liepājniekam - "zvejnieka dēlam" Oskaram Kļavam, kurš kopš augusta peld dziļākos ūdeņos - Krievijas premjerlīgā.

LMT virslīgas labākais vārtsargs
Vairāk nekā pusi balsu (22) izpelnījās jaunais "Skonto" vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš šosezon 24 virslīgas spēlēs kapitulēja 16 reizes. Pa četrām balsīm "aizgāja pieredzei" - Aleksandram Koliņko no FK "Ventspils", Viktoram Spolem no "Liepājas metalurga" un Mārim Eltermanim no "Daugavas". Diezgan pelnīti "sausā" nepalika arī Koliņko aizstājējs Ventspilī Aleksandrs Vlasovs (3), Marks Bogdanovs no FK "Jelgava" (2) un "pendeļu" sišanas meistars Antons Astrahancevs no Rīgas "Jaunības" (1).

Labākais futbolists LMT virslīgā vecumā līdz 21 gadam
Manuprāt, trīs spilgtāko šās sezonas spēlētāju konkurencē FK "Ventspils" centra pussargs Artūrs Zjuzins (17 balsis) apsteidza liepājnieku uzbrucēju Denisu Rakelu (11) un "Skonto" centra aizsargu Kasparu Dubru (4). Divi dalībnieki bija "iešāvuši" Artjoma Rudņeva vārdu, kurš šogad virslīgā nemaz nav spēlējis. Šis puisis laikam tiešām ir iepaticies... Divas balsis uzbrucējam Artūram Karašauskam, kurš Latvijā spēlēja sezonas pirmajā pusē. Pa reizei minēti arī tādi skontieši kā Ruslans Mingazovs, Vitālijs Maksimenko un Alans Sineļņikovs, kā arī divi "Daugavas" spēlētāji Andrejs Kovaļovs un Mamuka Gongadze.

Labākais 1. līgas futbolists
Lielāko uzmanību izpelnījās trīs uzbrucēji, kuri jauno sezonu sākuši "Liepājas metalurga" nometnē - Vladimirs Kamešs (11), Dāvis Ikaunieks (5) un Minori Sato (4).

Sportiskajā ziņā šīs bija skanīgākās nominācijas. Ir vēl dažas atziņas. LFF bija sarūpējusi balvu Latvijas U-17 izlases galvenajam trenerim Oļegam Blagonadeždinam par pirmās kvalifikācijas kārtas pārvarēšanu Eiropas čempionāta atlasē. Tiešām uzteicami! Tomēr, ja sāk dalīt speciālbalvas, tad gribot negribot nāk prātā arī pārējie, kas tās pelnījuši. Piemēram, arī Eiropas rekordists Vitālijs Astafjevs, kurš šogad beidza gaitas valstsvienībā, bija pelnījis kāpt uz skatuves. Cik zinu, viņam nākamgad būs atsevišķa sumināšana, taču pieminēšanas vērts ilggadējais pussargs bija arī šajā ceremonijā.

Protams, dalībnieku skaits šādā gada labāko spēlētāju godināšanas ceremonijā nevar būt "bezizmēra", taču viesu pulkā gribētos redzēt daudz vairāk futbolistu. Arī tos, kuri šoreiz nebija uzvarētāju pulkā. Tā lai paliek viela pārdomām LFF kabinetos, kur zina rocību un tiek pieņemts gala vārds. Galu galā, ja runājam, par šādu labāko spēlētāju sumināšanu, futbola federācija šajā ziņā ir krietnu soli priekšā daudzām citām federācijām, kuras laikam tik tālu nemaz nav aizdomājušās...

  -1 [+] [-]

, 2010-12-29 14:46, pirms 14 gadiem
Paldies par statistiku. Domāju, ka tomēr pelnīti visi ieguvuši balvas, kam tās iedotas, taču, protams, vienmēr paliek kāds, kas apbalvojumu būtu pelnījis, bet to nedabū.

Par Astafjevu gan piekrītu. Rekordists, kurš tiek pavadīts no futbola laukuma tik klusi, ka liela daļa cilvēku droši vien pat nezina, ka viņš beidzis karjeru. Skumji, bet fakts. Ceru, ka tas nākamajā gadā paredzētais pasākums būs pietiekami "skaļš".

     [+] [-]

, 2011-01-05 13:24, pirms 14 gadiem
LMT virslīgas labākais uzbrucējs
Šajā nominācijā man negaidīti pārliecinoši uzvarēja "Skonto" uzbrucējs Žuniors (22), kurš līdzīgi kā "Liepājas metalurga" snaiperis Deniss Rakels šosezon virslīgā guva 18 vārtu (14). Divreiz šajā nominācijā eksperti uzteica FK "Jelgava" uzbrucēju Oļegu Malašenoku, pa reizei - Kristapu Grebi no "Liepājas metalurga", Daniilu Turkovu no "Skonto", Alekseju Višņakovu un Juriju Žigajevu no FK "Ventspils".

Par Rakelu neviens nenobalsoja!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja