Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

FK "Rīga" augšāmcelšanās?

FK "Rīga" augšāmcelšanās?
Kārlim Villerušam (att. pa kreisi) pirms diviem gadiem neizdevās izpildīt solīto - palīdzēt noturēt FK "Rīga" "virs ūdens". Klubs bankrotēja. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Ziemassvētki ir brīnumu laiks! Arī futbolā. Jo tuvāk jaunais gads, jo biežāk no futbolam tuvu stāvošiem cilvēkiem dzirdu neticamo - FK "Rīga" varētu atdzimt. Jā, tas pats galvaspilsētas klubs, kurš pirms diviem gadiem ar lielu skandālu aizgāja pa skuju taku.

Runā, ka "projekta" virzītāji esot tie paši, kas vēl bankrota gadā turpināja stāstīt pasakas - viss notiks, viss būs. Nebija un nenotika. Līdz pat pēdējam tika muļķoti futbolisti, kuri cerēja saņemt nopelnīto darba algu, arī tā futbola sabiedrības daļa, kas šo sporta veidu uzskata par godīgu spēli. Vainīgi, protams, bija kaut kādi mistiski investori, kuri solīto zelta kalnu vietā neatstāja pat tukšu bedri... Katrs saka to, kas viņam izdevīgi.

Vīri baltā un melnā atkal kaļot plānus. Decembris atnācis ar labām ziņām - pēdējo garu velk Rēzeknes "Blāzma". Ja pēdējā stundiņa tiešām ir klāt, atbrīvosies vakance virslīgā. Turklāt Rīgas pilsētai stadions jau ir - tas jaunais un skaistais blakus Arkādijas mākslīgajam laukumam.

Tas, ka būs cilvēki, kuri šim "projektam" būs ar mieru dot zaļo gaismu Latvijas Futbola federācijas gaiteņos, šaubu nav. Pirms diviem gadiem solījums FK "Rīga" darboņus padzīt no futbola palika vienīgi solījumu līmenī. Tagad jājautā, kuri būs tie "trakie" futbolisti, kas jaunajā "projektā" varētu piedalīties. Ņemot vērā to, kā apkrāpa iepriekšējos FK "Rīga" spēlētājus, diezin vai kāds no laba prāta piekritīs par sevi ņirgāties.

Taču monētai allaž ir otra puse. Gan jau spēlētājus "salasīs", jo neesam ar klubiem tik bagāti. Īpaši jau gados jauniem spēlētājiem tas varētu būt "interesanti" - kāpēc atteikties no iespējas spēlēt virslīgā, ja ir sapnis par daudz augstāku virsotņu sasniegšanu.

Ja klubs tiešām atdzims, tā vadībai zināmā mērā būs izdevīgs ekonomiskais fons. Nebūs nepieciešami lieli ieguldījumi. Jau tagad teju puse virslīgas spēlētāju algu nesaņem. Kas zina, varbūt nākamais FK "Rīga" vārda nēsātājs jau ir "gatavs". Dažs mēļo, ka tas varētu būt jau esošais virslīgas klubs "Olimps/RFS"!? Un nav pat nozīmes, kāds nosaukums, jo toni taču nosaka cilvēki, kas būvē gaisa pilis, nevis izkārtnes.

Protams, vēl jau ir ideālais scenārijs, ka tie cilvēki, kas piedalījās FK "Rīga" "bērēs", labojas un izveido kaut ko tiešām "sakarīgu". Tam, protams, neticu, jo nav iemesla, taču šiem kungiem ir iespēja apliecināt, ka "ideja bija cēla, vienkārši nesanāca to realizēt..." Pirmais labais darbs būtu norēķināšanās (jāmainās, jo izrēķināšanās taču jau bija...) ar iepriekšējiem FK "Rīga" spēlētājiem...

 +10 [+] [-]

, 2010-12-26 13:57, pirms 14 gadiem
Es tik ceru, ka Vilerušs ātrāl nonāks cietumā kā pie vēl viena sporta projekta un atkatu naudas dalīšanas.

 +10 [+] [-]

, 2010-12-26 16:12, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā jēlos federācijas darboņus Villerušam sarkans paklājs garantēts.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-26 17:20, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru, ka tas nenotiks. Tos āžus taču vispār vairs nevar laist pie futbola

  -4 [+] [-]

, 2010-12-26 17:30, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ļoti ceru, ka tas nenotiks. Tos āžus taču vispār vairs nevar laist pie futbola
ieliku mīnusu,cerams neapvainojies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-26 19:09, pirms 14 gadiem
Kaut kā maz ticami liekas, tāpēc necentīšos paust savu viedokli šajā jautājumā, kamēr tikai "runā"... Kad būs kas skaidrāks zināms, tad jau varēs objektīvāk izteikties, bet es tiešām nezinu, vai ir jēga riskēt, sākot atkal tādu projektu, pie tam tiem pašiem cilvēkiem, kas sevi un citus pazemoja līdzjutēju priekšā, un vēl taisīt projektu ar to pašu nosaukumu. Divkārša aplaušanās būtu tiešām nevajadzīga.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-27 09:32, pirms 14 gadiem
Šonakt nosapņoju, ka Villerušs pārdod belašus. Tad redz ko tas nozīmēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-05 16:42, pirms 14 gadiem
ventu nogremdēja nevis kluba vadība, bet federācija. Nordea banka bija gatava dot 1.5M klubam, bet federācija izdarīja visu, lai klubu nogremdētu un pēc tam paši noslēdza līgumu ar banku.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-10 22:19, pirms 14 gadiem
liened rakstīja: ventu nogremdēja nevis kluba vadība, bet federācija. Nordea banka bija gatava dot 1.5M klubam, bet federācija izdarīja visu, lai klubu nogremdētu un pēc tam paši noslēdza līgumu ar banku.
Tie bija "treknie gadi", kad naudu isti neskaitija, bet logiski domajot saubos, ka Ventu izglabtu Nordea nauda. Jo algam pietiktu tikai pirmajam pusgadam, un bija jau paradi par treninnometnem, viesnicam, komisijas agentiem... ta ka diskutabls jautajums ar Ventas dzivot speju.
Ka ilgtermina dzivot spejas klubs ir tikai FK Jelgava, kurai tiesam ir pardomats menedzements, un iet pareizo celu ka pusprofesionals klubs, kaut kas lidzigs ir ari Metta. Parejie vadosie klubi partiek tikai no klubu tevu rocibas, lidz ka mazinas uznemuma ienakumi un jasamazina savi terini, tad pirmais ir futbols.