Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jātnieks bez galvas?

Jātnieks bez galvas?
LFF sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis nav "iedevis" jaunu elpu Latvijas čempionātam, tāpēc nav jābrīnās, ka arī sponsors LMT virslīgu vairs neatbalstīs. Foto: Romāns Kokšarovs, "SA"

Vecums, protams, ne vienmēr ir noteicošais, taču, ja tev ir 70 gadu, varētu būt, ka nav viegli tikt līdzi straujajai tehnoloģiju attīstībai. Tomēr, ja galva uz pleciem un darbinieku resurss desmit soļu attālumā, pietiek arī ar to, ka vismaz apzinies interneta dotās plašās iespējas. Diemžēl, stāsts būs par pretējo. Neviens neliek būt interneta guru, bet nesaprast to, ka operatīva informācijas izplatīšana mūsdienās ir norma, ir plats solis atpakaļ. Šis būs pavisam konkrēts stāsts.

Pagājušajā ceturtdienā zvanīju Latvijas Futbola federācijas (LFF) sacensību daļas vadītājam Jānim Skredelim. Lai gan iepriekš īpaši netika afišēts (diemžēl), todien notika Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pāru izloze, tika arī noskaidroti virslīgas pirmās kārtas spēļu dueļi. Man šķiet, ka tā ir interesanta informācija, ar kuras palīdzību var sākt griezt intrigas ratu, gaidot jauno sezonu. Turklāt - kur vēl labāk - kausa izcīņas ceturtdaļfinālā "roka" izvilka dueli FK "Jelgava" - "Liepājas metalurgs"! Zinot, ka abas komandas ceturtdaļfinālā tikās pērn, ka FK "Jelgava" papildlaikā no 1:3 mazākumā panāca 3:3, ka FK "Jelgava" vēlāk uzvarēja 11 metru sitienu sērijā un ka tā pati Zemgales komanda mēnesi vēlāk virs galvām cēla Latvijas kausu...

Ceturtdien sarunā ar Skredeli neslēpu izbrīnu - kāpēc izlozes rezultāti jau nekrāšņo LFF mājaslapu? Atbilde mani šokēja: "Rīt ieliksim..." Labi, ka neapjuku tik ļoti, lai aizmirstu pavaicāt - kāpēc? Sarosījās arī Skredelis. Varbūt publicēšot ātrāk. Viss pārējais jau ritēja kā pa diedziņu. Nepilnas pusstundas laikā LFF lapā aktuālā informācija bija publicēta, un to preses daļai, kas LFF "mājā" ir rokas stiepiena attālumā no Skredeļa kabineta, piegādājis neviens cits kā minētā "virslīgas galva"... Žēl, ka galvenā atbildīgā persona par Latvijas čempionātu un kausa izcīņu neuzskata par svarīgu savlaicīgu informācijas izplatīšanu.

Šķiet, nevienam vairs nav jāstāsta, ka izlozes un viss, kas ap to, mūsdienās kotējas ļoti augstu. Pasaules kausa izcīņas, Eiropas čempionāta vai UEFA Čempionu līgas grupu vai izslēgšanas pāru izlozes ir labākie piemēri, bet ne vienīgie. Kāpēc gan mums lokālā līmenī necensties radīt lielāku intrigu ap Latvijas kausa izcīņu? Tas taču nemaksā neko. Daži sitieni pa tastatūru, zvani komandu treneriem un garšīgs materiāls, kas "uz urā" aizietu Latvijas sporta medijos. Arī klubi šajā ziņā varētu būt daudz aktīvāki. Ir atsevišķi klubi, kas cenšas, taču tas vairāk ir atsevišķu klubu un cilvēku labie darbi, nevis kopējā izpratne par savlaicīgu informācijas aprites nepieciešamību.

Acīmredzot iemesls pavisam vienkāršs - cilvēki, kam tas jāveicina, neizprot tā visa nozīmīgumu. Nevienmērīga informēšana par virslīgu un kausa izcīņu LFF mājaslapā nav vienas sezonas stāsts. Skredelis federācijā strādā kopš 2002. gada. Šogad viņš svinēs 71 dzimšanas dienu. Bijušajam futbolistam, trenerim un funkcionāram par pieredzi šajā sporta veidā nav iemesla sūdzēties, bet ir lietas, ko Jānis negrib vai varbūt nespēj saprast. Futbols nav domāts tikai futbolistiem un funkcionāriem, lai pelnītu algas. Futbols ir izklaide. Jo vairāk par šā sporta veida aktualitātēm informēs, jo lielāka cerība piepildīt stadionus. Intrigu un skatāmu spēļu pietiek arī Latvijā.

Ja būtu prasīgāka "augša", arī virslīga spētu izturēt stilu ar regulāru un operatīvu informāciju mājaslapā. Atbildība jāuzņemas arī LFF preses daļai, taču kolēģiem derētu neaizmirst, ka LFF štatā strādā 35 darbinieki. Divi preses relīžu rakstītāji un ne tikai nevar zināt visu, ko zina vairāki desmiti kolēģu, tāpēc būtu tikai loģiski pašiem par jaunumiem laicīgi informēt.

Katru gadu, katru sezonu Skredelis sāk ar uzrunu, ka cer uz interesantu sezonu. Apnicis to visu klausīties, zinot, ka atkal nebūs laikus publicēti protokoli, rudenī izšķirošas spēles būs pirmdienā pulksten 14... Gadi mainās, kļūdas paliek. Ko lai saka par 1. līgu? Tā vispār pamesta novārtā. Nedomāju, ka es būtu vienīgais, kuram interesētu arī šo spēļu vārtu guvēji un komandu sastāvi. Lai vairotu interesi par čempionātu, ir jāinformē vairāk un kvalitatīvāk. Cita ceļa nav. Nebūs tā, ka vispirms gaidīsim skatītājus un, ja atnāks, sāksim informēt. Brīžiem šķiet, ka tiek domāts no otra gala. Laikam nemaz neuztrauc, ka pašmāju futbols nav "spēlētājs" Latvijas mediju dienas kārtībā... Nebūtu viegli nosaukt daudz Eiropas valstu, kurās aina būtu līdzīga.

Vai apmierina informācijas daudzums un operativitāte par Latvijas čempionātu futbolā?

  • 10

  • 103


  +7 [+] [-]

, 2011-01-24 15:29, pirms 13 gadiem
Kuram klubam Latvijā ir normāla mājas lapa? Nevienam. Pat hokeja flagmanis Dinamo šajā jomā bremzē.

 +12 [+] [-]

, 2011-01-24 15:43, pirms 13 gadiem
Diezgan skumji, bet rakstā minētais attiecas ne vien uz futbolu, bet arī uz lielu daļu komandu sporta veidu Latvijā, piemēram, hokeju. Nu nesaprot mūsu sporta funkcionāri, ka „futbols nav domāts tikai futbolistiem un funkcionāriem”.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-01-24 15:58, pirms 13 gadiem
tas attiecas uz ļoti daudzām izklaides lietām. daudzi nesaprot, ka internets šobrīd lielā mērā veido publicitāti un rosina interesi.

 +10 [+] [-]

, 2011-01-24 16:02, pirms 13 gadiem
pēc visāmm tā peripētijām ar atklātajām vēstulēm un tajās minētajām summām, ko mūsu "nabaga" LFF saņem no pasaules futbola organizācijām, tā organizācija izskatās pēc labas siles, kur baroties šaurai, noslēgtai, elitārai grupiņai funkcionāru, tā teikt, tur treknie gadi turpinās...
nebūtu žēl, lai barojas, taču par to piķi futbolu tomēr varēja pacelt līmeni augstāk un piesaistīt gan skatītājus, gan jaunos sportistus, bet nē - kaut ko tur klusiņām šeptējas, murrā un grimst pašapmierinātībā

  +2 [+] [-]

, 2011-01-24 16:21, pirms 13 gadiem
vecs sapuvis vadītājs

  -3 [+] [-]

, 2011-01-24 17:42, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Kuram klubam Latvijā ir normāla mājas lapa? Nevienam. Pat hokeja flagmanis Dinamo šajā jomā bremzē.
basketbolam, kas tev DINAMO lapā nepatīk?

  -1 [+] [-]

, 2011-01-24 18:30, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Kuram klubam Latvijā ir normāla mājas lapa? Nevienam. Pat hokeja flagmanis Dinamo šajā jomā bremzē.
Skonto, Jelgavai un FKV ir labas mājaslapas šobrīd. LM varētu būt labāka, bet arī nav ne vainas.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-24 18:31, pirms 13 gadiem
C'mon! Tas jau sen ir zināms, ka nekādu pārmaiņu nebūs, kamēr nenomainīsies vadības sastāvs. Ko var prasīt no cilvēka, kuram jau, kur tas laiks, vajadzētu būt pensijā. Nu nav viņš operatīvs darbinieks. Vajag ievest svaigumu tajā visā, vai arī viss būs un paliks, kā ir.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-24 18:33, pirms 13 gadiem
Laiks pelnītā atpūtā.

  +5 [+] [-]

, 2011-01-24 19:54, pirms 13 gadiem
Atlaist Skredeli? Jokojat? Federācijā tak neviens cits nav apguvis datora prasmes tā kā viņš

     [+] [-]

, 2011-01-24 22:23, pirms 13 gadiem
Ko LFF var darīt 35 algoti purni.Nevaru iedomāties Igaunijas futbola federācijā tādu uzpūstu štatu balagānu.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-24 23:33, pirms 13 gadiem
Izskatās ka žurnālistiem Futbols interesē vairāk nekā speķīgajiem funkcionāriem žēl ja būtu lielāki un EFEKTIVAKI mārketinga pasākumi tad maybe pats sāktu staigāt uz fūzi

  +1 [+] [-]

, 2011-01-24 23:33, pirms 13 gadiem
balkons rakstīja: Ko LFF var darīt 35 algoti purni.Nevaru iedomāties Igaunijas futbola federācijā tādu uzpūstu štatu balagānu.
Izvērtē ko tad katrs varētu darīt...
LFF: LFF Darbinieki / kontakti

     [+] [-]

, 2011-01-24 23:36, pirms 13 gadiem
maigais_zefirinsh rakstīja: Izskatās ka žurnālistiem Futbols interesē vairāk nekā speķīgajiem funkcionāriem žēl ja būtu lielāki un EFEKTIVAKI mārketinga pasākumi tad maybe pats sāktu staigāt uz fūzi
Šitais mani pārsteidza (Nekad uz futzālu neesmu bijis), skatītāji vairāk kā uz TTT Eirokausu spēlēm.
LFF: 2010./2011.gada sezona

     [+] [-]

, 2011-01-25 00:12, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Izvērtē ko tad katrs varētu darīt...
http://www.lff.lv/lv/lff/kontakti/
Mans viedoklis ir,ka štatus vajadzētu samazināt vismaz 3 reizes.Vairākas štata vienības un to darbinieki vienkārši izraisa smīnu.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-25 01:15, pirms 13 gadiem
Diemžēl kārtējo reizi pierādās, ka LFF īsti nav gatava 'iet' pie futbola faniem. Nav jāiegulda nekādi dižie līdzekļi lai to visu (futbolu) uztaisītu par šovu.