Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mikušs un rokādes uzbrukumā

Mikušs un rokādes uzbrukumā
23 gadus vecais slovāks labi zina, ka Rīgas ledus dažiem viņa tautiešiem ir nesis laimi. Vai Jurajs Mikušs būs tāds pats veiksminieks?
Foto: dinamoriga.eu

Kā slovāks Jurajs Mikušs nokļuva pie Rīgas Dinamo – tas ir īpašs stāsts, ar ko noteikti padalīšos tuvākajā laikā. Bet šovakar viņš savu hokeja CV atrādīs uz ledus klātienē. Vērojiet, jo pēc līguma viņš te būs pierakstīts nākamos divus gadus.

Pirmā ziņā – Mikušam ir nokārtota darba atļauja un viņš tagad uz mūsu zemes ir pilntiesīgs darba ņēmējs. Arī krekls viņam jau pašūts – precīzāk, uz spēles krekla ar 47. numuru, tagad glīti izkātoti burti, kas veido viņa uzvārdu latviskajā versijā. Puika pirms stundas jau pozēja fotogrāfam – šķiet, kluba mārketinga vajadzībām. Spriežot pēc rīta treniņa, Šuplers ir spiests veikt vairākas rokādes, kas šī vakara Dinamo sastāvu padara visnotaļ intriģējošu. Tātad – Mikušs tiek gatavots ceturtajā maiņā kā centrs, kur pa malām skries Bukarts un Karamnovs. „Es jau Šuperam sen teicu – beidz marinēt tos jaunos, laid viņus ārā, lai apaug ar pieredzi – kad tad viņi to iegūs...”, pie apmales šo rindu autoram pravietiski čato menedžeris Normunds Sējējs. Šorīt viņam treneri nevajadzēja pārliecināt, jo pati dzīve piespieda – apslimuši abi jaunlaulātie - Karsums un Meija. Līdz ar to kauliņi tiek mesti jau ar citu domu...
Pirmā uzbrucēju maiņa paliek kā bijusi. Pie otrajiem tagad spēlēs Troters, kas blakus Spruktam un Ankipānam ēvelēs pa kreiso malu. Nosacīti trešajā trijniekā centrā spēlēs Džeriņš, pa malām – Dārziņš ar Miķeli. Aizsargu rotācija vēl ir pakārta gaisā, taču pēc krekliem treniņā, kopā sildījās Ozoliņš ar Jēkabu, Reķis ar Sotnieku, Galviņš ar Laviņu un Krišjānis ar Cibuļski. Pēdējie divi skrēja dzeltenajos svārkos, kas parasti nozīmē tuvāko rezervi – ja spēlē seši aizsargi. Taču kā jau minēju – treneris var vēl nolemt savādāk.

Par slovāka gatavību parādīt savu labāko, ko spēj – pagaidām grūti spriest. Fonam paturam prātā, ka savulaik viņu noskatīja Monreālas Canadiens, 2006. gada pasaules junioru čempionātā viņš spēlējis pret Latviju (Karsums, Daugaviņš, Galviņš, Kulda un Co zaudēja ar 4:7), lielajā izlasē debitēja 2008. gadā pēc Slovākijas galvenā trenera Šuplera iniciatīvas, gadu vēlāk jau pie cita trenera (Filcs) viņš atkal izkaroja vietu pamatsastāvā. Pērnruden gribēja iekļūt Losandželosas Kings sastāvā, taču palika AHL apritē. Šovasara izgāja Spartak pirmsezonas sagatavošanās posmu. Kāpjot pāri divdesmit gadu slieksnim Slovākijas līgā spēlējis vienā maiņā ar leģendāro Palfiju, kas noteikti viņam palīdzēja savākt ne tikai rezultatīvos punktus, bet arī šo to iemācīja. Kā šo bagāžu viņš izmantos Dinamo labā – par to varēsim pārliecināties jau šovakar. Katrā ziņā, treneriem sanākusi laime nelaimē – nebūtu Mārtiņš ar Gintu sasirguši (augsta temperatūra), Juraja iznācienu pavadītu smagi zemteksti un daudznozīmīgas izvēles. Protams, tie būs tāpat, taču pagaidām – lai viņam veicas! Ja veiksies Mikušam, tad būs labi arī Dinamo.

P.S. Maiņu virknējumus nosaucu pēc redzētā rīta treniņā - tātad, neuztvert to kā oficiālo spēles protokolu.

     [+] [-]

, 2010-09-23 11:46, pirms 14 gadiem
Hmmm,triijaas mainjaas izmainjas.Buus interesanti...

  +7 [+] [-]

, 2010-09-23 11:51, pirms 14 gadiem
Ļoti gribas redzēt Troteru savā ierastajā pozīcijā un tik pat ļoti gribas paskatīties kas Mikušs ir par zvēru

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:01, pirms 14 gadiem
izlasot rakstu rodās iespaidzs, kamums šodien uz ledus izies monstruāls sastāvs

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:09, pirms 14 gadiem
kkā neticu Meijas slimībai.... Nu ko, redzēsim.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-23 12:18, pirms 14 gadiem
Bosnis rakstīja: izlasot rakstu rodās iespaidzs, kamums šodien uz ledus izies monstruāls sastāvs
mums jau arī ir monstruāls sastāvs!

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:22, pirms 14 gadiem
PČ laikā A. Džeriņš starp Dārziņu un M. Rēdlihu (Saulieti) nepārliecināja. Gribētos cerēt, ka tagad būs kaut kas mainījies uz labo pusi.

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:25, pirms 14 gadiem
Var kāds paskaidrot kāpēc TELLQVIST rakstās uz krekla caur Q kad te izskanēja doma par Mikuša uzvārda latviskošanu...?

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:28, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: Var kāds paskaidrot kāpēc TELLQVIST rakstās uz krekla caur Q kad te izskanēja doma par Mikuša uzvārda latviskošanu...?
jā, tas kaut kā dīvaini par to latviskošanu... Hartigan, Trotter, Tellqvist... pirms tam bija Petrovicky, Kariya, Iggulden... visiem viņiem uzvārdi ir (bija) oriģinālajā rakstībā, kāpēc šoreiz kaut kas jāmaina?

     [+] [-]

, 2010-09-23 12:42, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: jā, tas kaut kā dīvaini par to latviskošanu... Hartigan, Trotter, Tellqvist... pirms tam bija Petrovicky, Kariya, Iggulden... visiem viņiem uzvārdi ir (bija) oriģinālajā rakstībā, kāpēc šoreiz kaut kas jāmaina?
KaramnovS!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-23 12:51, pirms 14 gadiem
Tagad medusmēnesi sauc par saslimšanu??(ok. medusnedēļu..__)

  +1 [+] [-]

, 2010-09-23 12:59, pirms 14 gadiem
ja Mikuš labi nospēlēs pirmo puslaiku,domāju Julis samainīs viņu ar Džeriņu vietām ,vizmaz uz atlikušo laiku.

     [+] [-]

, 2010-09-23 13:14, pirms 14 gadiem
viņu drīzāk skolā par sākumskolas skolotāju, ceru ka kļūdos

  +1 [+] [-]

, 2010-09-23 13:15, pirms 14 gadiem
Varbūt Jūlis Karsumam un Mejam iedevis brīvu dienu, lai izbaudītu jaunlaulāto dzīves priekus. c(:

     [+] [-]

, 2010-09-23 13:16, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: jā, tas kaut kā dīvaini par to latviskošanu... Hartigan, Trotter, Tellqvist... pirms tam bija Petrovicky, Kariya, Iggulden... visiem viņiem uzvārdi ir (bija) oriģinālajā rakstībā, kāpēc šoreiz kaut kas jāmaina?
Nu varbūt tāpēc, ka ja Zariņš spēlēs ASV viņam nebūs uz krekla Zariņš, bet gan Zarins. Katra valsts tomēr cenšas pieturēties pie savas valodas.

     [+] [-]

, 2010-09-23 13:52, pirms 14 gadiem
Mums vajadzētu vēl vienu vārtsargu nopirkt un tad būtu kokteilis pēc pilnas programmas.

     [+] [-]

, 2010-09-23 13:54, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu varbūt tāpēc, ka ja Zariņš spēlēs ASV viņam nebūs uz krekla Zariņš, bet gan Zarins. Katra valsts tomēr cenšas pieturēties pie savas valodas.
A kāpēc tad Telkvistasm uz muguras rakstīts "Tellqvist"? Baigi pieturās pie savas valodas? Bet Karamonvam vajadzējo obligāti to "s" burtu pielikt,dīvaini... vienam raksta ar angļu variantu,bet otram uzvārdu maina.... nesaprotu

     [+] [-]

, 2010-09-23 14:22, pirms 14 gadiem
fcsanok rakstīja: A kāpēc tad Telkvistasm uz muguras rakstīts "Tellqvist"? Baigi pieturās pie savas valodas? Bet Karamonvam vajadzējo obligāti to "s" burtu pielikt,dīvaini... vienam raksta ar angļu variantu,bet otram uzvārdu maina.... nesaprotu
Starp citu, uz viņa HK Rīga mājas spēļu formas ir rakstīts KARAMNOV (bez S galā).

  -1 [+] [-]

, 2010-09-23 14:23, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu varbūt tāpēc, ka ja Zariņš spēlēs ASV viņam nebūs uz krekla Zariņš, bet gan Zarins. Katra valsts tomēr cenšas pieturēties pie savas valodas.
Pat, ja tā - kāpēc tad tas nav attiecībā uz visiem leģionāriem komandā?

     [+] [-]

, 2010-09-23 15:14, pirms 14 gadiem
nu man arī tas interesē, kāpēc daļai ir latviski uzvārdi uz krekliem , daļai ir angliski, kas to nosaka?

pagaidām izskatās ka ja ir pieejami tajā fontā kurā mums drukā kreklus tie speciālie simboli tad mauc uzvārdus oriģinālā a ja nav(Tomáš Surový) tad kā sanāk, a latviešiem latviski visi, un kā te minēja tad arī krieviem(Karamnovs) latviski.

īsāk sakot žurnālistiem uzdevums noskaidrot kādā pālī bijuši burtlicēji uz spēlētāju formām ka vienam ir angliski, citam latviski..